Güzellik, pastanın üzerindeki krema değil içindeki malzeme

Kadınların tercih ettiği önemli kozmetik markalarından biri olan Olay’in dünya basınını ağırladığı toplantısı için New York’taydık. Davet sırasında Olay’in marka elçisi Avustralyalı ünlü moda yazarı Deborah Hutton’la görüşme imkanı bulduk ve güzellik sırlarını öğrendik.

Moda ve güzellik dünyasının yakından tanıdığı bir isim olan Deborah Hutton, 16 yaşındayken Avustralya Cosmopolitan dergisinin kapağında yer almış. O, Avustralya’nın en tanınmış yüzlerinden. Nine Network televizyon kanalında "Looking Good" adlı bir moda programı sunan Deborah, kanalın moda ve güzellik uzmanı olarak da görev yapıyor. Ayrıca kendi adını taşıyan giysi ve ev eşyası serileri var. Ve The Australian Women’s Weekly dergisinin genel yayın yönetmenliğini ve televizyon sözcülüğünü yürütüyor.

Deborah Hutton güzelliği, pastanın üzerindeki krema değil içindeki malzemeler olarak tanımlıyor. Bu yüzden güzelliği salt makyaj ürünleriyle sınırlamamak gerektiğini belirtiyor; ilişkiler, vücudunu tanıma ve yaşam tarzı da güzelliği belirleyen unsurlar ona göre. "Bazı insanlar yaşlansalar bile yüzlerindeki ışıltı kaybolmaz. Bu yaşadıkları mutluluk ve hayatın iyi tarafından bakmalarıyla ilgili. Ben şu anda 46 yaşındayım, ama kendimi asla yaşlanıyor hissetmiyorum" diyor.

Genç kızların operasyon yaptırmasına üzülüyorum

"Bir markanın yüzüyseniz, ona güvenmelisiniz. Olay’in tüm ürünlerini severek kullanıyorum. Düzenli kozmetik ürünü kullanmanın yaşlanma sürecini yavaşlattığını düşünüyorum. İki yıldır kırışıklıklarımın azaldığını ve cildimin nemini koruduğunu fark ediyorum.

Yaşlandıkça yüzün elastikiyeti kayboluyor. İnsanlar bana operasyon yaptırıp yaptırmadığımı soruyor. Sonuçların iyi olacağının garantisini kim verebilir? Bu yüzden elimdekini en iyi şekilde kullanmayı istiyorum. Operasyonlar doğal görünümü yok ediyor. Karşı değilim, yaptıranları anlayışla karşılıyorum. Onların da kendilerine göre nedenleri vardır mutlaka. Ancak artık 18-19 yaşlarındaki kızların da operasyon yaptırdığını görmek beni üzüyor. Dünya çıldırıyor diye düşünüyorum."

Deborah Hutton, en güzel cilt kreminin su olduğunu söylüyor.

n Günde 2 litre su içiyor.

n Haftanın 5 günü egzersiz yapıyor.

n Hafta sonları köpeğiyle dolaşmayı seviyor.

n Yemek pişirmek en büyük tutkusu. Genel olarak yüksek protein diyeti yapıyor.

n 30’lu yaşlarından itibaren anti-aging ürünleri kullanmaya başlamış.

n Güzellik salonlarına gitmeyi seviyor. Düzenli cilt bakımı yaptırıyor.

n Çok fazla seyahat ettiği için cildini nemlendirmeyi asla ihmal etmiyor.

n Her hafta evde masaj yaptırıyor.

n Ona göre peeling cilt güzelliği için anahtar kelime, taze bir başlangıç...

Avon’a Ungaro imzası

Dünyaca ünlü tasarımcı Emanuel Ungaro’nun Avon için özel olarak tasarladığı kadın ve erkek parfümü U by Ungaro For Her ve U by Ungaro For Him geçtiğimiz günlerde Suada’da yapılan bir davette tanıtıldı. Markanın kadın parfümü uçuk pembe rengi ve kum saatini andıran şekliyle seksapeli ve cazibeyi vurgularken, erkek parfümü ise ferah, güçlü ve son derece maskülen kokusuyla cesareti ve karizmayı sembolize ediyor. Her iki parfüm de eylül ayının ortasından itibaren satışa sunulacak. Fiyatı: 54 YTL (Kadın), 49,50 YTL (Erkek)

ÜRÜN MARKET

Göz çevresi bakımında zeytin ve çavdar

Korres’in yeni serisinde yer alan Zeytin ve Çavdar Göz Kremi’ndeki aktif çavdar özü torbalanmaya ve kırışıklıklarla karşı savaşırken, cildi sıkılaştırmaya yardımcı oluyor. Siyah buğday özü göz altı şişliklerini etkin şekilde azaltmaya yardımcı olurken, zeytin ciltte zamanla azalan epidermal yağları yerine koyuyor. Böylelikle cildin doğal savunma mekanizmalarını güçlendiriyor. Fiyatı: 81 YTL (15 ml)

Tenlerde tütsü geleneği

Joe Malone’dan tütsü ritüeli... Japon tütsü geleneğinin çağdaş bir yorumu, iki büyüleyici kokuda buluşuyor. Günün farklı saatlerinin ruhunu yansıtan Kohdo Wood koleksiyonu baş döndürücü bir ayin hissi veriyor. Duyuları harekete geçiren Lotus Bloom&Water Lily ve Dark Amber&Ginger Lily alternatifleri gün doğumu ve batımında tenlere eşlik ediyor. Fiyatı: 100 YTL (30 ml)

Temizlerken nemlendiriyor

Talika’nın bir makyaj temizleyiciden fazlası olarak lanse edilen ürünü Lash Conditioning Cleanser, suya dayanıklı makyajı çıkaran yağsız dokulu bir temizleyici. İçeriğindeki mısır çiçeği özü yumuşatıyor, ferahlatıyor, ipek proteinleri kirpiklerin yapısını destekliyor ve doğal temizleyiciler makyaj kalıntılarından tamamen arındırıyor.

Fiyatı: 54.90 YTL

Islak mayo mantarın habercisi

Daha çok yaz aylarında görülen mantar hastalığı, sıcak, ıslak, nemli, terli ve kapalı vücut bölgelerinde oluşuyor. Islak mayoyla dolaşmak da bu tür enfeksiyonlara zemin hazırlıyor. Uzmanlar uyarıyor: "Deniz veya havuzdan sonra ıslak mayonuzu değiştirin, başkasına ait terlik, havlu gibi eşyaları kullanmayın."

Mantar enfeksiyonları, ayak parmak aralarında beyaz veya kızarık, kepekli, çatlak, kötü kokulu yamalarla, ayak tabanlarında su kabarcıklarıyla, kasıklarda yarımay şeklinde kepekli, kızarık veya kahverengi yamalarla, tırnaklarda ise renk ve şekil bozukluğuyla kendini gösteriyor. Kaşıntı ise tırnak hariç tüm mantar enfeksiyonlarının en önemli belirtisi.

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Dermatoloji Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Emel Erkek, en sık ayaklarda görülen mantar enfeksiyonlarının derideki keratini parçalayan enzimler üreten mantar türleri tarafından oluşturulduğunu belirtiyor:

"Mantarlar varlıklarını sürdürebilmek için bitki, hayvan veya insanları enfekte etmek zorunda. Bu tür mantarlar doğada, toprakta, hayvanlarda ve insanlarda bulunur. Bu odaklarla direkt veya indirekt temasla mantar, derideki bir yara, sıyrık, çatlaktan içeri girebilir ve üç hafta içinde enfeksiyon oluşabilir. Mantarların deride enfeksiyon yaratabilmeleri için yalnızca deriye temas etmeleri yeterli olmaz, deride uygun ortamı (nemli, kapalı, sıcak, terli ortam) bulmaları da gereklidir. Ayrıca genetik yatkınlık, alerjik bünye, şeker hastalığı, bağışıklık sisteminin herhangi bir şekilde baskılanması mantar enfeksiyonlarına neden olabilir."

Başkalarının kişisel eşyalarını kullanmayın

n Plajda veya denizde genital bölge mantarlarına yol açan en önemli faktör, ıslak mayoyla uzun süre kalmaktır. Bu nedenle ıslak mayoları en kısa sürede çıkarmak gerekli.

n Başkasına ait terlik, havlu gibi eşyalar kullanılmamalı.

n Mantarlar enfekte hastalardan yerlere dökülen kepeklerde iki yıldan fazla yaşayabilir. Bu nedenle banyolarda, duşlarda, soyunma odalarında, iskele, şezlong ve havuzlarda kişi kendisine ait havlu ve terliği kullanmalı.
Yazarın Tüm Yazıları