Gurur kırıcı...

REAL Madrid grupta rahat olan, en büyük kozu Ronaldo da sakat olunca oynamayan futbolcularına şans veren taraftı.

Haberin Devamı

G.Saray ise moral için en az 1 puan almak isteyen, gruptan çıkma şansı son maça kalacak takımdı. Yani beraberlik her iki taraf için de uygundu.
Bale’in ayağından gelen güzel golün cevabını hemen veren Umut yine takımını maça döndürdü. Son yıllarda gördüğüm “gerçek profesyonel” diyebileceğim oyuncu Umut. Yine işini iyi yaptı ve harika bir zamanlama ile önce Ramos’u attırdı sonra nefis bir gol attı.
İlk yarıda iyi oynamayan bir Real Madrid karşısında bile defansın arasına ve arkasına atılan basit toplar direkt kaleci ile karşı karşıya pozisyona dönüştü. Bu problemin kaynağı, G.Saray’ın başını ağrıtacak pozisyon alma hatası. Mancini’yi anlamak da zor. Riera gibi bu takımın ayağına en hakim oyuncularından ve bir önceki maçın iyilerinden biri varken, neden macera arar ki! Üstelik böyle maçlar için tecrübesi daha fazlayken...
Bir diğer yanlış ise, 10 kişi kalmış rakibe karşı 1 fazla oynadığını hissettirememek oldu. Galatasaray’da arkadaşları Umut kadar inansa ve kendini hissettirse, bu Madrid’i mağlup ederlerdi. Bu tepkisizliği en çok;
1-Bruma-Amrabat’ın sahada gezinen oyunlarında gördük.
2-Selçuk’un etkisiz ve kalitesinden uzak performansında gördük.
3-Mancini’nin yanlış oyuncu tercihleri ile kötü yönetiminde gördük.
4-Defansın çok kolay ve basitçe ekarte olup pozsiyon vermesinde gördük.

SON DARBE...

Haberin Devamı

MAÇIN kopmasına sebep ise Ancelotti’nin yaptığı Xabi Alonso değişikliği oldu. Alonso girdikten sonra Madrid eksik olmasına rağmen oyuna ağırlığını koydu ve maçı bitirdi. G.Saray açısından elbette işleri son maç belirleyecek ama Real’i böyle bir zamanda ve 1 eksik oynarken yenmemek elde değildi.
Sarı kırmızılılar kaybetti çünkü;
1-İnanılmaz kötü, formsuz ve sezonun en kötü defansı vardı.
2-Mancini çok kötü seçimler yaptı ve takımını iyi hazırlamadı.
3-Sahada maçı kazanacağına inanmayan ve mücadele etmeyenler vardı.
4-Sadece Umut ile ayakta kalmaya çalışan Galatasaray vardı.
Dün gece Galatasaraylı oyuncular sadece 3 puan kaybetmedi. Gurur kırıcı ve bir o kadar da küçük düşürücü bir mağlubiyet oldu.

MAÇIN İYİSİ

Haberin Devamı

Son yıllarda gördüğüm en profesyonel oyun-culardan Umut Bulut.

MAÇIN KÖTÜSÜ

Sarı kırmızılı takımın bütün savunma hattı.

Yazarın Tüm Yazıları