Güneşli günlere merhaba

Tatil düşleri artık gerçek oluyor. Ama dikkat! Aylarca hayalini kurduğunuz güneşle buluşurken ona karşı gardınızı da almayı unutmayın. Bu yüzden UV koruyucu ürünleri her an elinizin altında bulundurun.

* Dudakları koruyun: Dudak derisinin cilt gibi koruyucu tabakası bulunmadığından, güneşten özellikle korunması gereken bölgelerin başında geliyor. Ayrıca dudak derisinin melanin üretmesi mümkün değil. Özellikle alt dudaklar yüzün güneş terası sayıldığından güneş yanığına karşı birinci derecede koruma altına alınması gerekiyor. Bu yüzden güneşe çıkarken çantanızda cilt ürünlerinin yanı sıra dudak koruyucularınızı da bulundurmayı ihmal etmeyin.
* Güneş sonrası ürün kullanın: Güneşlenme sonrası cilt gerginleşir ve nemi azalır. Dolayısıyla her zamankinden daha fazla bakıma gereksinim duyar. Ancak yağ içeren losyonlardan ziyade -bu ürünler cildi daha hassas hale getirir- güneş sonrası özel bakımlar uygulamanız yerinde olacaktır. Bu ürünler hem cildin ihtiyacı olan nemi yoğun bir şekilde verir hem de DNA’nın doğal iyileşme sürecini hızlandırır. Güneşten zarar görmüş hücre yapısı yenilenir ve böylelikle cilt yaşlanmasının önüne geçilir.

Genç bir cildin ve güzelliğin sırrı YETERLİ UYKU

Uykuyu hangimiz sevmiyoruz ki? Yorgunluğumuzu gideriyor, beynimizi dinlendiriyor, dahası cildin kendini yenilemesine de olanak tanıyor. Hücrelerin var gücüyle kendini yenilediği bu süreçte bizim yapmamız gereken de kullanacağımız ürünlerle destek vermek...

Uyku, cildin kendini yenilemesi, oluşmuş hasarları onarması ve zamana karşı koyması açısından eşi bulunmaz, yeri doldurulmaz bir ilaç... Çünkü bu döngü sırasında cildimiz, hücreler aracılığıyla kendini yenileme sürecine giriyor. Bizler de uyku sırasında ona doğru ve kaliteli bir ürünle destek sağladığımızda, cildin yenilenme süresi kısalıyor, etki ise ikiye katlanıyor.

Gece kremleri mucizeler yaratıyor

Uyku, günlük bakımın yanı sıra hücrelerin kendini yenilemeye en fazla enerji harcadığı dönem. Uyku süresinin çok önemli olduğunu bilen uzmanlar, bu periyotta hücreleri aktif hale getirecek gece kremleri ve serumları kullanmamızı tavsiye ediyor. Yani biz uyku sırasında sadece dinlendiğimizi düşünürken hücrelerimiz aktif olarak bize yeniden güç sağlamak amacıyla mesaiye başlıyor.
Uyurken güzelleşmeyi kim istemez? Öyleyse bizim yapmamız gereken de cildimizin güzelliği ve sağlığı için gece bakım ürünlerinden destek almak...
Gece uyguladığımız ürünlerin cilde nüfuz etmesinin çok daha kolay olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Düzenli gece kremi kullanmak, ellere anti-aging krem sürmek, göz altlarına özel bakım kremi uygulamak bir süre sonra cildinizde gözle görünür bir fark yaratacaktır.

EDİTÖRDEN...

Zamansız güzellik

Hücresel yenilenme alanında en son ve en etkili dermokozmetik gelişmelerden ilham alınarak geliştirilen “Transvital Regenerating” serisi, cildin yenilenmesini sağlıyor, hücrelerin ömrünü uzatmaya yardımcı oluyor ve yaşlanma izleri ile savaşıyor. Bu program 2 sinerjik ve birbirini tamamlayan üründen oluşuyor; Renerating Serum ve Regenerating Cream. Serum, cildi yeniliyor, parlatıyor, derinlemesine nem sağlıyor ve bir sonraki ürünün etkisini maksimize ediyor. Krem ise hücre ömrünü uzatmaya, yenilemeye, korumaya, beslemeye ve derin kırışıklıkları azaltmaya yardımcı oluyor.

Şehirli erkeğin parfümü

Güçlü, modern ve gizemli bir koku... Costume National; greyfurt, kakule ve bergamottan oluşan son derece taze üst notalarla tenlerin güne kusursuz bir başlangıç yapmasını sağlıyor. Esans daha sonra tarçın, kekik ve karanfilin baharatlı armonisinin içine giriyor. Sonunda da paçuli, sandalağacı ve laden kokuya genel akordunun derinliğini ve sıcaklığını veriyor.

Mükemmel yaz görünümü

Konfor ve her durumda kusursuz kalıcılık isteyenler için Clarins “Everlasting Foundation SPF 15”i yarattı... Ürün, cilt üzerinde anında eriyen akıcı krem yapısıyla keyifli bir uygulama olanağı sağlıyor. Uygulandığı andan itibaren yüzeyde hafif ve gözle görülmeyen bir film tabakası oluşturuyor. Böylelikle cilt pürüzsüzlüğün yanı sıra yumuşaklık ve elastikiyet kazanıyor.

Çiçeklerin dili

Güller, nergisler, orkideler... Birçok egzotik çiçek güzel görünmenin ve kokmanın dışında özelliklere de sahip... Çiçek ekstrelerinin cilt için inanılmaz yararları bulunuyor. Bakım ürünlerinin içeriğindeki bitkisel özler, cildi rahatlatıyor, canlandırıyor, nemlendiriyor ve yeniliyor.

Yaz geldi; çiçeklerle birlikte bizim de gözümüz gönlümüz açıldı.
Çiçekler sadece bahçelerde ve vazolarda değil, aynı zamanda uçuşan şifon elbiselerde, sandaletlerde, çantalarda, aksesuvarlarda ve kullandığımız parfümlerde de karşımıza sıkça çıkıyor. Bir de kullandığımız kozmetik ürünlerin içeriklerinde tabii...
Yüksek teknoloji sayesinde kozmetik endüstrisinin vazgeçilmez maddelerinden biri haline gelen çiçekler, yoğun etkileri sayesinde ciltlere sağlık ve gençlik kazandırıyor.

BU ÇİÇEKLER GÜZELLEŞTİRİYOR

Doğal kaynak olarak ya da sentetik madde şeklinde, bitki ve çiçek ekstrelerini artık neredeyse her kozmetik ürünün içinde bulmak mümkün. Bunun asıl nedeni çiçeklerin ve bitkilerin, hücrelerinin zarar görmesini önleyici kendi komplike ve etkili koruma sistemlerine sahip olmaları... ışte bu özelliklerinden dolayı günlük bakımda onlara çok ihtiyacımız var.
Çiçek ekstreleri arasında en klasik olanlar şüphesiz papatya ve gül...
Rahatlatıcı etkisi, papatyayı kremlerin ve losyonların en önemli içeriklerinden biri haline getirmeye yetiyor.
Gül yağı da hücre yenilenmesini hızlandırıyor. Cildin oksijen alımına yardımcı olarak da gerginlik, pürüzsüzlük kazandırıyor.
Ayçiçeğine gelince... O, kendi güneş korumasına sahip olduğu için güneş ürünleri için bulunmaz bir nimet...
Nergis çiçeğinde bulunan içerikler ise antiaging etkili. Cildin hücre bölünmesini yavaşlatıyor, böylelikle hücrelerin kendi koruma fonksiyonlarını oluşturmalarına olanak tanıyor.
Öte yandan egzotik çiçeklerin etkileri de saymakla bitmiyor. Özellikle orkide, hücre fonksiyonlarını harekete geçiriyor ve cilde yenilenme enerjisini veriyor.
Denizden gelen enerjinin gücü de yıllardır güzellik ürünlerinde kullanılıyor; deniz yosunları hem cilt tarafından kolay emiliyor hem de cildin daha gergin olmasını sağlıyor.
Yazarın Tüm Yazıları