Gümüşlük sen bir harikasın!

Eklesia Kilisesi’nde 7 Temmuz’da başlayan konserler 14 Eylül’e kadar sürecek..

Haberin Devamı

VAR mı benzeri?..
Ege bölgemizde iki buçuk ay süren bir başka klasik müzik festivali var mı?.. “8.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali” 7 Temmuz’da başladı ve 14 Eylül’e kadar sürecek.. Tam 67 günlük bir proğram.. Var mı benzeri?..
İşte o yüzden..
“Gümüşlük sen bir harikasın!” diyoruz..
Ve alkışlıyoruz..

BAŞARILI KADRO
2004 yılından beri, her yıl Bodrum’un şirin balıkçı kasabası Gümüşlük’te yaz aylarında sanatseverlerle buluşan “Gümüşlük Klasik Müzik Festivali”, temmuz ayında start alıp eylül ayının ortalarına kadar sürüp gidiyor. 450 yıllık tarihi Eklesia Kilisesi’nde gerçekleşen ve yerli, yabancı ünlü müzisyenleri konuk eden festival, Mehmet Tire başkanlığındaki Gümüşlük Belediyesi’nin yoğun ilgisi ve desteğiyle gerçekleşmekte.
Piyanist Eren Levendoğlu’nun müzik direktörlüğünde, devlet sanatçısı Gülsin Onay’ın sanat danışmanlığında ve sanatsever girişimci Mesut Pekergin’le başlayan bu sanat yolculuğu halen aynı kadroyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl viyolonsel sanatçısı Frank Wakelkamp’ın solist olarak yer aldığı şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası konseri ile Bodrum Kalesi’nde açılış konserini gerçekleştiren festivalde, nice ünlü virtüöz sanatçılar ve gruplar sahne aldı ve alacak.
SPONSORLARI KUTLAYALIM
Festivallerimizde genellikle sponsorlar unutulur. Ben unutmam. Festivallerin ana destekçisi bu kuruluşları anmadan geçmeyelim. İşte Gümüşlük Festivali sponsorları:
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümüşlük Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Bosch, Salmakis Resort and Spa, Engel&Voelkers, A2 Ses, Arion Hotel, Club Hotel Zemba, The Marmara (Bodrum), Amavi (Gümüşlük), Hollanda Ankara Byüükelçiliği, Çağdaş Peyzaj, Valtur Tatil İşletmeleri, İbak Homes, THY, Yarımada Gazetesi, ige Giysi, Tasarım ve Bebek Güzellik Salonu, Günbatımı Restoran.

Haberin Devamı

Bir soprano bir piyanist

Soprano Christine Wolff ve piyanist İbrahim Yazıcı, Eklesia’da sanatseverlere nefis bir klasik müzik ziyafeti çektiler.

Festivalin yaratıcıları

Festival programını birlikte açıklayan Gümüşlük Belediye Meclisi üyeleri Mehmet Ali Öztaşkın ve Mehmet Rüştü Tuncay, piyanist İbrahim Yazıcı, ünlü piyanistimiz Gülsin Onay, Belediye Başkanı Mehmet Tire, piyanist Eren Levendoğlu, beldelerine kazandırdıkları bu eşsiz sanat etkinliği ile gurur duymalılar.

Haberin Devamı

Şehitlerimiz için çaldı

Piyanist Misha Dacic, “Bir Lizst Gecesi” isimli programını, teröre kurban verdiğimiz 13 şehidimize armağan ederek konserini gerçekleştirdi.

Festival Programı

3 Ağustos - Lizst’in 200. Doğum Yılı Konseri – İlya Itin – Gülsin Onay
5 Ağustos - Eklisia Yaz Okulu Piyano Konseri
6 Ağustos - Burcu Uyar (Soprano) – İbrahim Yazıcı (Piyano)
8 Ağustos – Peter Katin (Piyano)
10 Ağustos – Hakan Dinekli (Piyano)
12 Ağustos – Eklesia Yaz Okulu Piyano Konseri
13 Ağustos – Gülsin Onay (Piyano)
17 Ağustos – Jackie Jaekyung Yoo (Piyano)
19 Ağustos – Eklisia Yaz Okulu Flüt Konseri
20 Ağustos – Gülşen Tatu – Ümit İşgörür – Eren Levendoğlu
4 Eylül – Alexander Baillie (Viyolonsel)
7 Eylül – Burhan Öcal ve Paganini Trio (Bodrum Kalesi)
8 Eylül – Eklisia Yaz Okulu Viyolonsel Konseri
13 Eylül – Escher Quartet
14 Eylül -  Escher Quartet
(Saat: 21.30) Bilet Satış: Eklesia (Gümüşlük) 0507.349 59 68 
Biletix – (www.biletix.com)    (www.gumuslukfestival.org

Yazarın Tüm Yazıları