Güle oynaya

GALATASARAY daha maçın başı sayılabilecek dakikalarda ve kaleye ilk geldiği pozisyonda golü bulunca yanına rahatlık ve özgüveni de arkadaş olarak aldı, maçın ilk yarısını istediği gibi şekillendirerek rahat ve kolay tamamladı.

İlk yarının büyük bölümünü kendi yarı alanında geçiren ama Trabzonspor’un baskı kurmasına izin vermeyen oyunda bunu sağlayan Melo ve Selçuk’un sakin kalabilme ve top kaybetmeme özelliğiydi.
İlk yarıda Galatasaray’ın rahat olmasını sağlayan bir başka etken de Trabzonspor’un hücumcu kenar oyuncularının etkisizliğiydi. Henrique ve Halil kanat oyuncusu özelliği olmayan oyuncular olduğu için oyun orta alanda geçmeye başladı ve bu noktada Galatasaray orta sahası direksiyona geçti. Kırmızı kart zaten maçı bitiren andı ve o dakikadan sonra işin gerçeği mücadelenin de zevki kalmadı.
Kırmızı olmamalıydı
Kuddusi Müftüoğlu gösterdiği kartta hatalıydı. Bir temas var ama bunun karşılığı kırmızı olmaz. En fazla sarı olmalıydı. Diğer taraftan da Burak’ın da çift sarı karttan oyun dışı kalması gerekirdi.
NE ANLATACAKTI
GALATASARAY için Trabzon deplasmanı zor bir maç olmanın ve zirveyi bırakmamanın ötesinde iki farklı beklentiye de cevap vermesi açısından önemliydi. Birincisi, Fenerbahçe derbisinde oynanan oyunun sebebinin ne olduğunun anlaşılması, ikincisi de Emre Çolak’ın formayı emaneten mi aldığının cevabını vermesiydi.
NE ANLATTI
GALATASARAY zirve için iddialı Trabzonspor’u rahat yenerken önemli mesajlar verdi.
- Melo-Selçuk ikilisi Galatasaray’a ve kenar beklerinin iyi oyununa büyük katkı sağlıyor.
- Emre görevini yaptı ama formayı tamamen almak için biraz daha çalışması lazım.
- Elmander oynadığı oyunla Galatasaray için tam bir piyango ve kazandırıyor.
- Beklenenden erken oturmaya başlayan sistem ve kadro meyvelerini veriyor.
- Galatasaray üstüne koyarak gidiyor ve bundan sonraki yıllar daha güzel olacak.
Yazarın Tüm Yazıları