Güldal Akşit istifa etmelidir

Yeni Türk Ceza Yasası (Tasası mı deseydik?) taslağından haberiniz var mı?

AB konusunda mangalda kül bırakmayan, söz konusu Kasımpaşa delikanlılığıysa havasından yanına varılmayan, ne münasebet, asla ve kat’a takiyyeci olmayan muhterem hükümetimiz, tadından yenmez bir demokrasi taslağı (müsveddesi) verdi fırına; kimsenin umurunda mı?

Yeni TCK sayesinde, İmam Hatip mezunlarının üniversitelerde istedikleri bölümlere girebilmeleri için kolaylıklar sağlanıyor.

Son kertede muğlak tanımlar içeren maddelerin satır aralarını okuduğunuzda düpedüz anlaşılıyor ki yine ve her zamanki gibi sadece kadınların ve düşünce özgürlüğünün çanına ot tıkanıyor:

Misál, namus cinayetlerine indirim uygulaması báki kalıyor. Hadi yine gözünüz aydın şambabaları: Kapının önüne çıkan, 13 yaşındayken koynuna sokmaya, satmaya yeltendiğiniz 80 yaşındaki herife

varmayı reddeden, hatta sümme haşa, gönlünün kaydığı bir oğlanın elini melini tutan kızınızı, yalvarmasına yakarmasına aldırmadan, telle boğabilir, gırtlağını kesebilir, pideyle zehirleyebilir; sonra da o sapkın hijyen anlayışınızla, namusunuz temizlendi hesabına gef gef gerinerek ortalarda dolanabilirsiniz.

Hem biz artık bunu haber de yapamayız; artık öyle bir rahatlığınız da olacak; tebrik ederiz. Zira öyle öngörüyor yasa: Siz sağ, siz selámet; biz mefta...

Öyle yani baba: Tecavüz serbest, haberini yapmak yasak! Evlere şenlik bir müstehcenlik maddesi var ki, sizin pisliğinizin haberini verdiğimizde, biz sizden çok yatacağız; ne güzel, şapşaahne di mi aga: ‘Şiddet kullanılarak, hayvanlarla, ölmüş insan bedeni üzerinde veya doğal olmayan yoldan yapılan cinsel davranışlara ilişkin yazı, ses veya görüntü içeren’ her türlü yayın, üç ila 10 yıl arasında hapisle cezalandırılacak.

Yanisi tecavüz haberi mi yaptınız, ensest üzerine bilimsel makale mi yayınladınız, eşcinsel temalı bir şiir mi yazdınız: Gidilecek, neyse bedeli, paşa paşa yatılacak.

Evelemeden gevelemeden söyleyelim: Güldal Akşit istifa etmelidir.

Kadın erkek eşitliğinde kadınlar lehine pozitif ayrımcılık getiren önerge konusunda yapılan oylamada ‘çekimser’ oy kullanmış Kadından Sorumlu Devlet Bakanı olarak, kendi onuru adına da ‘çekimser’ yani ‘yok’ bir tavır sergilemeyi kendine yedirebilmiş bir kadın olarak, bakanlıktan da kadınlıktan da istifa etmelidir.

Zira o oylamada çekimser oy kullandığı an itibarıyla, bu ülkede işlenen her namus cinayetinin, her tecavüzün, her zulümün, bilfiil müsebbibidir.

Bakın açık açık söylüyorum: Cezası neyse de güle oynaya çekerim: Ben bu ülkenin bir vatandaşı olarak, bir kadın olarak, hiçbir şekilde Güldal Akşit’in sorumluluğu altında bulunmayı filan kabul etmiyor; kendisini de TANIMIYORUM.

Asparagas

Akacak mecram mı var?

AB’nin Aralık ayı sonuna kadar Türkiye’ye tarih vermemesi hálinde ‘akacak başka mecra bulacağını’ iddia eden, bütün Avrupa’nın dizlerini titreten bir gözdağı veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anayasada yapılacak değişiklikler sayesinde bunun zoooor olacağının söylenmesi üzerine hüzünlendi, uzun uzun düşündü, kürsüye çıktı ve beklenmedik bir hamleyle, şarkı söylemeye koyuldu: ‘Akacak mecram mı var? Okuyacak şiirim mi var? O kadar Evropai gardırop düzdük ama niyeyse bunu eller anlamaz. Tariheee, ihtiyacım var.’ Erdoğan’ın şarkısı, kulisteki herkesi duygulandırdı; Güldal Akşit ile Bülent Arınç’ın birbirlerine sarılarak gözyaşı döktükleri gözlendi.
Yazarın Tüm Yazıları