Güç kavgasının hedefi kim

Birinin diğeri üzerinde üstünlük kurmak için yaptığı tüm mücadeleler gücün kanıtlanmasından başka bir şey değil.

Karşınızdaki kişiye üstünlük kurmak, aslında kendinize ne kadar güçlü olduğunuzu göstermekten kaynaklanıyor. Ve bunun için başlayan çekişmeler ve kavgalar gücü ispatlamak için. Kime ispatlıyoruz? Kendimize! Kavgalara uzaktan baktığınız zaman "İncir çekirdeğini bile doldurmayacak" şeklinde değerlendirip tebessümle izliyorsunuz. Fakat, iş sizin başınıza geldiği zaman o incir çekirdeğini bile doldurmayan şey, aniden hayatınızın tek amacı oluveriyor.

Olaylar yatışıp sakinleştikten sonra şöyle bir durumu gözden geçirdiğiniz zaman, "Yahu bunun için mi birbirimizi kırdık" diyebiliyorsunuz. İşte, kişinin kişiye karşı verdiği üstünlük çekişmelerinin yaratıcısı bir virüs. İnsanlığın kanına taa Kabil’in Habil’i öldürdüğün gün giriyor.

Evet, bir ilişkiye baktığınız zaman, ilk olarak göze çarpan şey, aralarındaki çekişme. Elbette ki, bütün hastalıklarda olduğu gibi derece derece farklılıklar gösteriyor. Kimilerinde hastalık hızlı seyredip ölümcül derecelere ulaşırken kimilerinde gizli ve yavaş seyrediyor. Neyse ki, böyle oluyor. Yoksa, herkesin ölümcül ve şiddetli derecede hasta olduğunu düşünebiliyor musunuz? Ben düşünmek istemiyorum. Fakat, ne yazık ki, istemekle olmuyor. İsteseniz de istemeseniz de bu hastalığı taşıyorsunuz ve bununla yaşıyorsunuz. Fakat, en azından bunun bir hastalık olduğunu bilmek ve ona göre davranmak mümkün. Tıpkı, şeker hastasının perhiz yapması gibi.

Bu hastalığın belirtileri aile içinde (Karı-koca ve kardeşler) arasında görüldüğü gibi iş arkadaşlarından, bütün meslek dalları, yöneticiler ve hatta ülkeler arasında aynı şekilde yaşanıyor. Daima bir kılıf içinde karşımıza çıkıyor. Kılıfı, formu, görünür yapısı her ne olursa olsun ileri sürülen tüm nedenlerin özü, "Güç gösterisi"nden öteye gitmiyor. Üstünlüğü sağlayıp kontrolü ele geçirmek. Tedavisi mümkün olmayan virüsümüzü en azından ıslah etmeye çalışmazsak, yakın bir gelecekte virüs, beynimizi tamamen ele geçirmiş olacak ve üstünlük iddialarında bulunabileceğimiz hiçbir şey kalmayacak. "Aman ne kadar da iyi olur" demeyin. Çünkü, siz de kalmayacaksınız.

İletişim trafiği hızlanıyor

Ev, aile bireyleri ve geçmiş günlerin hatırları önem kazanıyor. Bugün meydana gelen olaylar bilinçaltının derinlerinden yükselen arzuların açığa çıkmasına neden olacak. Yaratıcı fikirlerin uyandığını işaret eden gökyüzünün konumu iletişim trafiğinin son derece hızlı olacağını, fikirlerin kısa ve net bir biçimde iletilebileceğini gösteriyor. Yabancılarla ilişkilerin ilginç boyutlara ulaşacağını gösteren gökyüzünün konumu yaşam biçimi, felsefe, din ve değerler üzerine farklı görüşlerin açığa çıkacağını işaret ediyor.
Yazarın Tüm Yazıları