Güç farkı

BEŞİKTAŞLI oyuncuların gördüğü kartlar sonrası aldığı cezalar ve son anda yaşanan sakatlıklar Fenerbahçe’yi doğal favori haline getirdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin dün geceki derbide rakibindeki bu önemli eksiklerini avantaja çevirebilmesi için yapması gereken iki şey vardı.
1- Konsantrasyon.
2- Mücadele.
Çünkü, iki takım arasındaki kalite farkı Fenerbahçe lehine açılmış ve geriye sadece rakibi ciddiye alıp mücadele etmek kalmıştı. Fakat Carvalhal aylardır oynamayan Ersan’ı sahaya sürerek adeta takımının bir eksik oynamasına sebep oldu. Fenerbahçe’nin maç içinde yaşadığı en önemli sıkıntı da ciddiyet kaynaklı olarak çok adamla hücuma çıktığında geri dönüşlerin kötü olmasıydı. Fakat maç öncesine geri dönersek iki takımın dezavantajlarının beklentisi ile saha içinde bunların gerçekleşmesi arasında ciddi fark vardı. Beşiktaş yüksek konsantre ve mücadele ile beklenenden iyi bir oyun ortaya koyarken, Fenerbahçe önemli oyuncularını kendi saha ve seyircisi önünde yeterince etkili kullanamadı. Sonuç olarak kağıt üzerindeki avantaj ve eksikler sahaya o denli yansımadı.

KULÜBE ÖNÜ

Haberin Devamı

MAÇIN ilk yarısının genel görüntüsü her iki takımında kulübelerinin önündeki aynı kanadı kullanmasıydı. Fenerbahçe, Stoch ile kendi sol kanadını kullanırken hemen 20 metre arkasındaki Holosko da sahanın tersine bölümünde sağ kanadı etkili kullandı. Fakat “Etkinlik-Sonuç” denklemine bakarsak Stoch daha iyiydi.

TEK DEVRELİK FENER

FENERBAHÇE’nin bu sezon birçok maçında ortaya çıkan bir görüntü var ki son haftalarda bu bir oyun karakteri olarak oturmaya başladı. İlk yarılarda etkili, baskılı ve sonuç alan Fenerbahçe maçların ikinci yarılarında oyundan düşüyor. Son haftalardaki maçların hepsi bu görüntüde. Bu durumun iki sebebi olabilir.
1- Takımın fizik gücünün iyi olmaması ki bu bariz gözüküyor.
2- Kritik pozisyondaki oyuncuların formsuz ya da eksik olması.
Bu sebepleri üst üste koyarsanız Fenerbahçe’nin neden maçların ikinci yarılarında oyunda olmadığını anlarsınız.

Yazarın Tüm Yazıları