‘goturkey.com’ nedir

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkler Müşavirliği’nden ‘Turizm Bakanlığı’nda portal sessizliği’ (2.1.2010) başlıklı yazıya şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

“Portal projesi, 11.7.2006 tarihli ve 2006/38 sayılı Yüksek Planlama Kurulu kararıyla onaylanarak, 28.7.2006 tarihli ve 26242 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmak suretiyle yürürlüğe giren Bilgi Toplumu Stratejisi ve eki Eylem Planı kapsamında hayata geçirilmiştir.
Bu kapsamda, Bakanlığımızca resmi bir internet portalı oluşturulması amacıyla Hacettepe Üniversitesi ile 14.4.2006 tarihinde bir protokol imzalanmış ve portalın oluşturma ve işletme hakkı 10 yıllığına üniversiteye devredilmiştir. Söz konusu üniversite ile protokolün oluşturulması aşamasında Kamu İhale Kurumu’ndan alınan görüşte Bakanlığımızca herhangi bir mal ve hizmet alımı olmadığı için proje kapsamında yapılacak işlemlerin 4734 sayılı Kanun kapsamına girmediği belirtilmiştir.
Proje, Bakanlık bütçesinden herhangi bir harcama yapılmaksızın hayata geçirilmiştir.
Üniversiteden alınan bilgide, üniversitenin, portalı Bilimsel Araştırmalar Birimi bünyesinde, uluslararası proje kapsamında gerçekleştirdiği, projenin esas olarak yurt dışına hizmet verecek olması nedeniyle İngiltere’de kurulu bir firmayla işbirliği sözleşmesi imzaladığı ve bu firmanın yurt dışındaki firmanın Türkiye temsilcisi olup üniversite ile herhangi bir ticari ilişkisi olmadığı belirtilmiştir.
Protokolde “Üniversite portal faaliyetlerinin yürütülmesi için gerekli gördüğü hizmetlerin bedeli üniversite tarafından ödenmek kaydıyla diğer ulusal ve uluslararası kurum veya kuruluşlardan satın alabileceği ve bu kurumlarla işbirliği yapabilecği” ibaresi yer almaktadır. Protokolle, işin kısmen ya da tamamen devri Bakanlık onayına tabi kılınmıştır.
Üniversite bu projenin gerçekleşmesi için özel bir bütçe talep/tahsis etmeye gerek görmemiş. İşgücü ve Teknoloji Geliştirme Bölgesinde proje ile ilgili yer tahsisi yapmıştır. Diğer işlemler için Bilimsel Araştırmalar Biriminin genel bütçesindeki kaynaklar yeterli olmuştur.
Portalın işletme gelirleri protokolde tarif edildiği üzere, ilgili tüm kuruluşların kayıtlarına geçmekte olup bağımsız Yeminli Mali Müşavir denetimine ve ayrıca kuma maliyesinde vazedilen denetimlere tabidir.
Bakanlığımız portala reklam verilmesi için firmalara resmi yazı göndermemiştir. Bakanlığımızın kullandığı portal adresi ‘goturkey.com’dur. Bu ismin patent tescili Bakanlık adına yapılmıştır. Herhangi bir özel firmanın sahipliği söz konusu değildir.
Sözkonusu firma ile Hacettepe Üniversitesi arasında uluslararası proje kapsamında işbirliği sözleşmesi yapılmıştır. Bakanlığın, bu proje ile ilgili olarak bahsedilen firma dahil herhangi bir firmayla ticari ilişkisi yoktur. Firma seçimi Bakanlığımız tarafından yapılmamıştır. Hacettepe Üniversitesi tarafından yapılmıştır.”

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

Haberin Devamı

CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın, Türk-İş’in 17 Ocak pazar günü Sıhhıye Meydanı’nda yapacağı ‘Ekmek, Barış, Özgürlük İçin Demokrasi ve Haklar Mitingi’ne CHP’nin kitlesel destek vereceğini açıkladığını...

Arınç’ın hesabı

? SAYIN Arınç, Sayın Kılıçdaroğlu için “Kılıçdıroğlu benim dengim değil, Benimle tartışacak kişi Baykal olabilir”  dedi ya... Peki Sayın Baykal da “Benim dengim Arınç değil Sayın Erdoğan’dır derse” ne olacak? Sayın Erdoğan TV’lere çıkıp Sayın Baykal’la tartışacak mı acaba?
Sayın Başbakan’ın bu şekilde bir tartışmaya sıcak baktığını hiç sanmıyorum.
Peki Sayın Arınç bunu bilmiyor olabilir mi? Peki Sayın Arınç bu sözü düşünmeden etmiş olabilir mi? Yoksa Sayın Arınç bir yandan “Civan gibi delikanlı” derken diğer yandan başka hesaplar mı yapıyor?
Metin YAYKINLIOĞLU

Yazarın Tüm Yazıları