Görev başına

19 MAYIS 2006’da Ankara Üniversitesi DTCF’de yapılan Türkiye Gençlik Kurultayı’na 40 farklı üniversiteden başta Atatürkçü Düşünce Kulüpleri olmak üzere 62 Öğrenci Kulübü katıldı. Kurultay sonucunda Türk Gençliği birleşme kararı alarak Atatürk’ün gençliğe verdiği görevleri yerine getirmek üzere Türkiye Gençlik Birliği’ni kurdu.

16 Ekim’de Ankara Valiliği’ne başvuru yapılarak resmi dernek haline gelen Türkiye Gençlik Birliği, bugün Gazi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde (E) Orgeneral Şener Eruygur (ADD Genel Başkanı), Prof. Şükrü Sina Gürel (Eski Dışişleri Bakanı), Ümit Zileli (Cumhuriyet Gazetesi Yazarı), Doç. Emin Gürses (Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi), Ahmet Zeki Bulunç’un (Eski KKTC Büyükelçisi) konuşmacı olarak katılacakları ’Atatürk’ün Yolunda Bağımsızlık ve Gençlik Konferansı’ ve Anıtkabir ziyareti düzenliyor.

Bu etkinliğe Türkiye’nin bütün üniversitelerinden Atatürkçü Düşünce Kulüpleri ve diğer öğrenci toplulukları katılıyor.

Bu konferansla amaç bölücülüğe, gericiliğe ve onların arkasındaki küresel güçlere karşı tüm Atatürkçü ve vatansever gençliği bir araya getirecek yöntemleri tartışmak...

(Selanik Cad. 32/4 Kızılay, 0555-561 74 78 turkiyegenclikbirligi@gmail.com)

İki ’kopya’ iki kaza daha

- 94. Kopya kaza; 7.11.2006, saat 10.25

Bir aydır ciddi bir kazanın yaşanmadığı tünel geçitte yarım saat arayla iki kaza birden meydana geldi. Tünel geçide konan keskin viraj işaretleriyle kazaların azalması iyimserliğini korumak mümkün olmadı. Biliyoruz ki kazaların köklü nedenleri var. Aynı noktaya çarpan araçlardan bir mezarlık oluştu bugüne kadar. Viraj eğiminin yetersiz olduğunu defalarca ölçerek tespit ettik. Ve işte 94. kaza: Rus
olduğunu söyleyen sürücünün refüje vurduğu yer, hayalet çelik halatlar ,ambulans, trafik ekipleri,çekici,onarım ekipleri...

- 95. Kopya kaza; 7.11. 2006, saat 11.00

94.kazandan yarım saat sonra başka bir araç tünel çıkışında refüje vurdu. Çelik halatlar örümcek ağı gibi aracı sararak diğer tarafa geçmesine engel oldu. Her iki kazada da yaralı ve can kaybı olmadı.

Çetin Emeç Bulvarı
Kopya kazaları, 94, 95

(www.karanoktalar.org adresinden ayrıntıları görebilir)

Barınma ayrıcalık değil, hakkımızdır
ANKARA Büyükşehir Belediyesi, Dikmen Vadisi 4-5 Etaplar Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 1500 kişinin barınma hakkını ellerinden almaya hazırlanıyor. Uzun süredir bölge halkının ihtiyaçlarına duyarsız bu projeye direnen Dikmen Vadisi halkına karşı Büyükşehir Belediyesi yeni stratejiler üretiyor. Belediyenin son hamlesi bölgedeki gecekondulardan 7sini seçerek bunlara yıkım kararı almak. 20 yıllık "belgesiz" gecekonduları yeni tespit ettiğini bildiren belediye, bu 7 aileden evlerini 15 gün içinde boşaltmalarını istiyor. Öncelikli amacın kaçak yapılaşmayı değil, bölge halkının mücadelesini engellemek olduğunu belirten Dikmen Vadisi halkı basından ve kamuoyundan destek bekliyor.

Ankaram Platformu

Hastane sırası için önemli bir uyarı

BİZLER, devlet hastanelerinden kolayca yararlanmaktayız.

Ancak, hastanelere gelenlerin pek çoğu yaşlı ve hasta insanlar. Bunlar

Ramazan ayında pide veya dolmuş kuyruğunda bekler gibi, gerek muayene olmak, gerekse kan vermek ve tahlil sonucu almak gibi durumlarda sıraya dizilip uzun süre ayakta kalmak zorunda kalıyorlar.

Bu gibi yerlerde oturacak yer olduğu halde sıramı kaybederim diye çok insan oturamıyor.

Bu yüzden zaman zaman insanlar arasında tartışmalar bile çıkıyor. Buralarda da bankalardaki gibi elektronik veya daha başka türlü bir sıra uygulanmasının sağlanması mümkün olmaz mı?

Yetkililerin böyle bir uygulama başlatması vatandaşları rahat ettirecektir.

Ali ÖZTÜRK

Unutmayın

EMLAK Vergisi ve işyerleri için Çevre Temizlik Vergisi ödemeleri için son gün 30.11.2006 tarihinde sona eriyor. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Vergi ödemek için gelen mükellefleri bir misafir gibi karşılayarak, çay kahve pasta ikram ediyoruz. Yığılmaları önlemek için tahsilat veznelerimiz hafta sonu da açık bulunacaktır" diyor.

KISA-KISA

n ŞUBAT 2006’da yüklüce bir miktarda doğalgaz almıştım. 2-3 gün sonra birden gece kaloriferimiz sondu. Sayaç, arıza veriyordu. Sayaç üzerinde bulunan arıza telefonunu arayarak (AlfaGasia ait bir telefon) bildirdim. Gün içerisinde sayacımızı sokup götürmüşler, bir de belge bırakmışlar. Bize büyük bir iyilik yaparak içine de ilk gaz alımımızda kesilmek üzere 10 YTL’lik gaz yüklemişler. O gün bugündür kimseden bir ses çıkmıyor. İlk gaz alışımızda bize 10 YTL’lik eksik gaz verdiler. Bizim gaz uçtu mu orasını bilemiyorum. Bunun adına ne denir?

Servet GÜREL

n MEGA başköy Ankara’nın mutena semtlerinden Ayrancı’da bulunan Ticaret Lisesi’nde öğretmen ve öğrenciler soğuklardan dolayı donuyorlar. Veliler, öğretmenler, öğrenciler sıkıntılarını bir merciiye iletmiyorlar. Umarım yetkili ve etkili kişiler bu konuya bir el atar.

Hüseyin TÜMER

GÜNÜNSÖZÜ

"Her insan öfkelenir, bu kolaydır; fakat tam adamına, tam ölçüsünde, tam zamanında, tam yerinde ve tam usulünde öfkelenmek, ne herkesin kudretindedir, ne de kolaydır." (Aristoteles)
Yazarın Tüm Yazıları