Gol kralı karda at bindi

Galatasaray ve Milli Futbol Takımı’nın eski golcüsü Hakan şükür, eski takım arkadaşları Hasan şaş, Fatih Akyel, Elvir Baliç ve onların aileleriyle birlikte geçtiğimiz hafta The Green Park Hotels&Resorts’ün davetlisi olarak Kocaeli’de bulunan Kartepe Kayak Merkezi’ne gitti.

Haberin Devamı

Dört arkadaş, ıstanbul’a en yakın kayak merkezi olan Kartepe’ye vardıktan sonra bir süre otelde dinlendi, daha sonra da çocuklarını ve eşlerini alarak pistlere çıktı. Fatih Akyel, Baliç ve Hasan şaş çocuklarını kızaklara bindirirken, Hakan şükür atla karda dolaşmayı tercih etti. Karda at binmenin çok keyifli olduğunu söyleyen gol kralı, bir ara şaş, Akyel ve Baliç’le birlikte beyazla örtünmüş çam ağaçlarının arasında teleferiğe binerek doğanın tadını çıkardı.

Bir kez daha Paris’te

Dilek Hanif, 27 Ocak’ta dünyaca ünlü birçok moda tasarımcısının 2009 ılkbahar-Yaz koleksiyonlarını sergileyeceği Paris Haute Couture Moda Haftası’nda bir kez daha Türkiye’yi temsil edecek. Son yıllarda düzenli olarak önce Paris’te daha sonra da ıstanbul’da koleksiyonlarını sergileyen Hanif, istikrarlı bir şekilde katıldığı Paris Haute Couture Moda Haftası’nın kendisine büyük avantajlar sağladığını söylüyor. Ünlü modacı, bu sayede her geçen yıl markasının yurtdışında daha da tanınır hale geldiğinin de altını çiziyor.

Birinci belli

Haberin Devamı

Doğan Burda Dergi Grubu bünyesinde 2005’in nisan ayından beri yayın hayatını sürdüren Elle Decor dergisi, bu yılki Elle Decor International Design Awards (EDIDA) törenini, yarın akşam Nişantaşı’ndaki The Sofa Otel’de Türkiye’nin önde gelen mimar ve tasarımcılarının katılımıyla gerçekleştirecek. Törende, 2008 yılının tasarım ödülleri sahiplerini bulacak. 12 ayrı kategoride ödül verilecek olan törende, Yılın Tasarımcısı ödülünü ise Can Yalman alacak. Yarışmanın uluslararası final gecesi, nisan ayındaki Milano Fuarı sırasında gerçekleşecek.

Alt katı outlet yaptı

Teşvikiye’deki Oksijen adlı mağaza, bu sene indirime erken başladı. Oksijen’in sahibi Özlem Özbay, Nil Bentürk’ün ürünlerinin de satıldığı mağazasında yüzde 50 indirime başladıklarını, alt katlarını da outlet olarak hizmete açtıklarını söyledi. Alışveriş tutkunlarına duyurulur.

‘Cool’ filmler

ıstanbul Modern Sinema, 8-31 Ocak tarihleri arasında, sinema eleştirmenleri Fatih Özgüven ve Yeşim Tabak’ın küratörlüğünde “Robert Mitchum ve Cool’un Doğuşu” başlıklı bir program sunacak. ıstanbul Modern’in sahibi Oya Eczacıbaşı, yarın başlayacak program kapsamında, Robert Mitchum’un psikopat vaizi oynadığı, Charles Laughton’ın 1955 yapımı “Caniler Avcısı”, soğukkanlı Jeff Bailey rolünü üstlendiği Jacques Tourneur’un 1947 yapımı “Darağacımı Yükseğe Kur” ve cool’luğuyla dalga geçtiği Jim Jarmusch’un 1995 yapımı “Ölü Adam” isimli filmleri göstereceklerini söyledi.

Ünlülerin hocası geliyor

Haberin Devamı

Bill Clinton, Larry King, Madonna gibi dünyaca ünlü isimlere meditasyon öğreten Hint asıllı profesör Deepak Chopra, 14 Ocak’ta “Benliğin Keşfiyle ıçimizdeki Bilgeyi Uyandırmak” konulu bir seminer vermek üzere ıstanbul’a geliyor. Chopra, Aras Kargo’nun ana sponsorluğunda gerçekleşecek seminerde, insanın arzuladığı hayatı kurması, mutlu ve barışçıl bir ortamda yaşamasının nasıl mümkün olabileceğini anlatacak. Times dergisi tarafından “100 yılın 100 kahramanından biri” ilan edilen, dünyaca ünlü alternatif tıp gurusu Deepak Chopra’nın semineri, saat 19.00’da Maslak TıM Center’da başlayacak. Chopra, seminerde katılımcılara “Sahip olduğumuz güç, üretkenliğe dönüşmek için bekliyor” mesajını verecek.

Haberin Devamı

Golf kahramanından özel seminer

BMW Uluslararası Golf Kupası Dünya Finali (BMW Golf Cup International World Final), Arjantin Buenos Aires’te yapıldı. ılk kez Güney Amerika’da yapılan turnuvayı kazananlar, Florence Luron, Eduardo Izbaile ve Alain Desmurger oldu. Dünya Seminerleri’nin sporla ilgili kısmı bir golf semineriyle sona erdi. Seminer, Arjantin’in en iyi golfçüsü Andres Romero’ya olağanüstü yeteneğini anlatma imkanını da sağladı. Buenos Aires’te turnuva oyuncuları ile bir araya gelen BMW ve MINI ıthalatçı Pazarlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Kay Segler, “Andres Romero’nun ziyareti, görkemli etkinliğin en önemli olayıydı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bahçeşehir’de bir ıngiliz bakan

Bahçeşehir Üniversitesi, yeni yıla da dünyadan önemli isimleri konuk ederek başladı. 15 ay önce ıngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband’in Bahçeşehir Üniversitesi’ni ziyaretiyle temelleri atılan ve o günden beri başarıyla yürütülen ‘Ekstremizmle Mücadele Programı’ kapsamında ıngiltere ıçişleri Bakanı Jacqui Smith, Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. 5 Ocak’ta yapılan toplantıda, ıngiltere ıçişleri Bakanı 10 öğrenciyle bir araya geldi ve onların sorularını yanıtladı. Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Deniz Ülke Arıboğan da resepsiyonda bir konuşma yaptı. Ekstremizmle Mücadele Programı hakkında bilgiler veren Arıboğan, ıngiltere ile ortaklaşa yürütülen bu programdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Arıboğan,  “Hem Türkiye hem de ıngiltere, önemli bir tarihi tecrübeyi paylaşıyor. ıki ülke de büyük imparatorlukların varisidir. Bu durumdan öğrenmiş olmamız gereken tek şey, askeri gücün ve agresif yaklaşımların, sosyal ve politik sorunların çözümüne hiçbir katkı sağlamadığıdır” dedi.

Hillside Trio’da sergi zamanı

Haberin Devamı

Hillside-Trio, renkli ve sürpriz etkinliklerle süren beşinci yıl kutlamaları çerçevesinde, ülkemizin başarılı sanatçılarının sergilerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Hillside-Trio’da “Kutlamayı Kim Sevmez” konsepti altında düzenlenen etkinliklerin yeni yıldaki ilk konuğu, Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü’nü birincilikle bitiren Desen Halıçınarlı oldu. 31 Ocak’a kadar açık kalacak Halıçınarlı’nın sergisi, sanatseverlerin ilgisini bekliyor.

Özgün sahnede

ıskender Paydaş’ın büyük ilgi gören “Zamansız şarkılar” projesi, yoğun istek üzerine tekrarlanıyor. Yarın gece Jolly Joker Balans’da sahne alacak olan Özgün, müzik kariyerinin 25’inci yılını kutlayan ıskender Paydaş’ın besteleriyle bir kez daha müzikseverlerle buluşacak. Bildiğiniz şarkıları, yepyeni bir sound’la dinleyeceğiniz bu eğlenceli performansta sürprizli bir müzik yolculuğu sizleri bekliyor olacak. ıskender Paydaş’ın kendisinin de keyboard’da yer alacağı bu özel gecede, başarılı müzisyenler Murat Ejder, Toygun Sözen, Erdinç şenol ve Gökay Semercioğlu da Özgün ve Paydaş’a eşlik edecek. Ayrıca Atiye, Murat Çekem, ırem Candar ve Dolapdere Big Gang’den Emir Yeşil de bu özel gecenin konuk sanatçıları arasında yer alacak.

Akrep Marca’da

Marca Restaurant&Bar, 2009 Kış sezonunu, yeni konseptiyle karşıladı. Mekân, yeni sezonu için dekorasyondan bar konsepti ve yemek mönüsüne kadar birbirinden ilgi çekici değişiklikler yaptı. Marca’nın Akdeniz mutfağından oluşan mönüsü, yeni sezonda Türk ve ıtalyan mutfağının özel spesiyallerini de sunuyor. Sezon başında her salı akşamı sahne alan Akrep Nalan ise artık çarşamba geceleri performans sergiliyor.

Hakkasan’dan sinemaseverlere

ıstanbul’un en ünlü Çin restoranı Hakkasan, sinemaseverlere özel bir sürpriz hazırladı: Pre-Cinema Mönüsü... Susamlı karides, çıtır ördek sarma, güveçte Sanpei tavuğu, yumurtalı pilav ve sıcak çikolatalı kekten oluşan Pre-Cinema Mönüsü, kişi başı 38 TL, hafta içi her gün 18.00-20.30, hafta sonları 18.00-20.00 saatleri arasında satışa sunuluyor. Film izlemenin tadını ikiye katlayacak bu nefis ziyafetten sonra, Hakkasan asansörü müşterilerini doğruca Kanyon Cinebonus Sinemaları’na ulaştırıyor.

Fondü keyfi

Peynir tutkunlarına müjde vereyim... Mövenpick Hotel ıstanbul, peynire verdiği önemle bilinen ısviçre mutfağının geleneksel lezzetlerini ıstanbul’a taşıyor. 31 Mart’a kadar AzzuR Restaurant ve BarAdoX’da peynir fondü, trüf mantarlı fondü, rokfor peynirli fondü, domatesli peynir fondü ve rakleti tadabilirsiniz. Bu saydığım fondü çeşitleri, taze patates, karnabahar, brokoli ve küp şeklinde doğranmış taze baget ekmeğiyle sunuluyor. Deneyin derim.

Yazarın Tüm Yazıları