Gökyüzünde beliren tuhaflık

Geçen gece tanımlayamayacağım bir durumla karşılaştım ve tarif edemeyeceğim bu durumu o gün bugündür araştırıyorum, fakat açıklayacağım bir tarif henüz yapamadığım için bu durumu tuhaflık olarak tanımlıyorum.

Mutlaka bir açıklaması vardır. Fakat ben henüz bulamadım ve bir fikri olan varsa diye paylaşmaya karar verdim.

Efendim, sözünü ettiÄŸim olay cumartesi günü (17 Mart) sabaha karşı saat 02.30’da meydana geldi. Bitmek bilmeyen çalışmalarımın ardından iÅŸleri öylece bırakıp atölyeden dışarı eve gitmek üzere çıktım.Â

Kapıyı kapatıp her zaman olduğu gibi çevreme bakındım. Özellikle gecenin ilerleyen saatlerinde sokaklar ve gökyüzü bana hep çekici gelmiş ve farklı bir duygunun yoğunlaşmasından hoşlanmışımdır.

O gece de kafamı kaldırıp gökyüzüne baktığım sırada hemen karşı apartmanın üzerinde, hem de pek yakın bir noktada küçük beyazımsı bulutların iç içe iki halka şeklinde dönüyor olduklarını fark ettim.

Önce bunun bir lazer oyunu olduğunu düşündüm, fakat baktıkça bildiğim lazer gösterilerine hiç de benzemediğini gördüm. Fakat yine de teknoloji gelişiyor ve belki de benim bilmediğim bir gösteri sergileniyor diye düşündüm, fakat kendimi bakmaktan alıkoyamadım.

Dönmekte olan küçük bulutçuklar çok muntazam dikdörtgen biçimini oluşturmuş, aralarında muntazam boşluklar bırakarak bir daire şeklinde dönüyorlar. Dış halkadaki bulutçuklar saat istikametinde dönerken, iç halkadaki daha küçük bulutçuklar saatin ters istikametinde dönüyorlardı ve giderek yaklaşıyordu. Öylesine yakınlaştılar ki, neredeyse hemen tam karşımda duran yüksek apartmanın çatısına dokunacakmış gibi...

Çevreme bakındım, sokakta benden başka kimse yoktu. Ne yazık! Kendimi dinledim, çevreme bakındım. O sırada farklı bir şuur hali içinde değildim. Sokak ve evler hepsi bildiğim gibi görünüyordu. Gökyüzünde iç içe iki halkayı oluşturarak dönüp duran tuhaflıktan başka her şey normaldi.

Sonra gökyüzünü dikkatle incelemeye başladım. Gökyüzünün rengi tuhaf kızılımsı bir renkle parlıyordu. Hiç yıldız görünmüyor, arada çok koyu, sanki gökyüzünde delikler oluşmuş gibi siyah gölgeler vardı. Ve gökyüzünün rengi beni etkiledi. Bu sırada ürperdim ve eve girmeye karar verdim. Balkona çıkıp gökyüzündeki dönen halkaları aradım. Fakat yoktu. Sonraki günler çevreyi araştırdım. Bu halkaları oluşturacak kaynağa rastlamadım. Sizlerle paylaşmaya karar verdim.

Fırsatları kaçırmayın

Karmaşık düşüncelerin ortaya çıkacağı bir gün. Özellikle grup çalışmaları sırasında ortaya çıkan sürpriz durumlar karışıklık yaratabilir. Fikir çatışmalarından kaynaklanabilecek tartışmalar ve yanlış anlamalar olabileceğini işaret eden gökyüzünün konumu, bugün karar vermek için uygun zaman olmadığını gösteriyor. Yanılgılar yüzünden fırsatları kaçırmamaya özen göstermek gerekiyor. Meydana gelen olaylar hem şans, hem de şanssızlık olabilir.
Yazarın Tüm Yazıları