Gökçek kusurlu

İÇİŞLERİ Bakanı’na, Ankara Valisi’ne soruyorum: Bu şehir 10 gün sonra susuz kalacak. Siz bu susuzluk tehlikesinin farkında mısınız?

Burada yaşayanların kabahati ne? Nihayetinde herkes ihtiyacı kadar su tüketir. Şehrin nüfus artış hızı bilinmekte iken, 15 yıla yakın zamandır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan ve Ankara’yı ’Avrupa Başkenti’ yapma iddiasındaki Melih Gökçek bu sürede Ankara’nın su rezervini kaç metreküp artırmıştır?

Sizler hangi tedbirleri aldınız. (Şahsi tedbirlerinizi sormuyorum. Belki konutunuzda su deponuz vardır!)

Denetim ve uyarı görevinizi yerine getirdiniz mi?

Gökçek’in yaptığı görevi ihmal, görev kusuru değil mi?

Bu kusur, Ankara’da yaşayanların sağlığını açıkça tehlikeye düşürmüyor mu?

Dr. Özden ŞENER-Ankara Üniversitesi

öğretim üyesi


Sokak numaramı arıyorum

ÇANKAYA
Emek mahallesi 59. sokakta oturuyorum. 60 yıllık geçmişi olan mahallemiz, Ankara’nın bellibaşlı yerleşim alanlarından biridir. Mahallemizdeki sokak numaraları bitişik mahalle olan Bahçelievler sokak numaralarını takiben artarak büyümekte ve yıllarca ilgili kişilerin belleğine yer etmiş şekilde kullanılmaktadır. Geçmiş zaman içinde hiç bir adres karışıklığı yaşanmamış olan mahallemizin sokak numaraları, üç dört gün öncesinde tümüyle değiştirilmiştir.

Bu değişiklik yapılırken eski sokak tabelaları yerine yenileri asılmış ancak eski numaralar hiç bir şekilde belirtilmediği için mahalle sakinleri için büyük sıkıntılar doğmuştur.

Örneğin bizim 59. sokak yerine 31. sokak yanımızdaki 64. sokak yerine 25. sokak yazılıp geçilmiştir.

Bu uygulama ile binlerce kişinin resmi ve özel tüm bağlantıları kaybolmakta ve bir kaos oluşmaktadır.

Muhtarlık ve Çankaya Belediyeleri, Büyükşehir Belediyesi numarataj bölümünü adres gösteriyor. Ancak ilgili birimde yetkili kişiye ulaşamadım.

Emek mahallesi sakinleri olarak; ya bu uygulamanın iptal edilmesini veya çok zorunlu ise eski sokak numaralarının da tabelalarda belirtilmesini istiyoruz. Emin BAY

’Ç’Engel Cafe’ 3 yaşında

’Ç’engelli gençler’ bir yıl boyunca katıldıkları kurslarda öğrendiklerini ’Ç’engel Kafe 3. Yıla Merhaba’ etkinliklerini bugün 19.30’da Kavaklıdere’deki ÇSM’nde sergileyecekler.

Çankaya Belediyesi Engelliler Hizmet Müdürlüğü tarafından 3 yıl önce hayata geçirilen ’Ç’engel Kafe’ projesi hızla yol almaya devam ediyor. Eryılmaz’ın girişimiyle başlatılan, 3’ü down sendromlu olmak üzere eğitilebilir-öğretilebilir 15 gencin yaşama aktif katılımını hedefleyen ’Ç’engel Kafe’ projesi her geçen gün büyürken engelli çocuklar ve aileleri için umut ışığı oluyor.

Çankaya Belediyesi Kolej Yerleşkesi bahçesinde yeralan kafede çalışan engelli gençler, gün içerisinde farklı aktivitelere katılarak sosyo-kültürel açıdan da yaşamdaki yerlerini alıyorlar. Spordan tiyatroya, resimden halk danslarına varana dek çeşitli alanlarda belediyenin olanaklarıyla kurslara gönderilen gençler, 3. yılın coşkusunu izleyicilerle paylaşacaklar.

Büyükşehir’e yazdım

"Kavaklıdere’de oturuyor ve işe gitmek için her gün Eskişehir Yolunu kullanıyorum. Kuğulu Köprülü Kavşakları yapılırken oldukça zor trafik saatleri geçirdik. Bu kavşakların açıldığı 3 ay oldu, üç aydır Kennedy Caddesi’nden inerek Eskişehir Yoluna sağa dönmek için Kuğulu Park’a kadar geri dönüp U dönüşü yapmak zorunda kalıyoruz. Bu her gün yolumuzun daha uzaması demek takdir edersiniz ki. Gördüğüm bu bağlantı yolunda da herhangi bir altyapı çalışması falan da yok... Bu trafik çilemiz ne zaman biraz daha rahatlayacak?" "

Dr. Evsen TOROMAN DAS

GÜNÜN SÖZÜ

"Birini sevindiren iş, diğerini ağlatır, yaşamak işte böyledir."

(Alphonse Daudet)
Yazarın Tüm Yazıları