Gezegenler diziliyor

Bugün Mars burç değiştiriyor ve Yay burcuna giriyor. Yani Yay burcunun sembolize ettiği özellikler daha da güçlü bir biçimde görünecek.

11 senedir Yay burcunda dolaşan Pluto’nla kavuşum konumuna gelen Venüs ve Yay burcunda dolaşan Güneş’ten sonra Jüpiter de Yay burcunda ilerliyor. Mars’ın Yay burcuna girmesiyle birlikte Mars-Jüpiter kavuşumu Yay burcunda meydana geliyor. Şu anda beş tane gök cismi aynı burçta dizilmiş bulunuyor.

Aralık ayı ile birlikte başlayan Mars-Jüpiter kavuşumunun etkisi şimdi daha güçlü bir biçimde açığa çıkacak ve Yay özelliklerini gerçekleştirecek olayları harekete geçirecek. Gök cisimlerinin bu burçta dizilmesi, bütün dikkatin başka ülkelere, farklı kültürlere ve onların neler yaptığına yönelmesine yol açacak.

Macera arayışının artacağını ve kültürler arası ilişkilerin yoğun olacağını işaret eden gökyüzünün konumu, bu sırada ülke meselelerinin unutulmasına neden olabilir veya kişinin kendisiyle ilgilenmesini zayıflatabilir.

Ayrıntıların önem kazanacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu şimdiye kadar dikkat çekmeyen veya önemsenmeyen bazı detayların abartılacağını işaret ediyor. Bu durum bütünden uzaklaşmanın ve önemsiz ayrıntıları büyütürken asıl sorunların göz ardı edilmesinin mümkün olabileceğini gösteriyor.

Din, felsefe ve yargı organlarının önem kazanacağını işaret eden gökyüzünün konumu, Aralık ayı boyunca ilişkilerin sorgulanacağı bir dönem olacak. Genişlemek ve büyümek için güçlü arzuların ortaya çıkması, sahip olunan değerlerden uzaklaşıp başkalarının sahip olduğu bilgi, kültür ve değerleri araştırmak, öğrenmek ve sahip olmaya yönelik çalışmalar başlayacak.

Farklı kültürlerin bir araya gelmesi ve kültürler arası ittifak sağlanması için uluslararası çalışmaların hızlanacağını işaret eden gökyüzünün konumu, 8 Aralık günü Merkür’ün de Yay burcuna girmesiyle birlikte ilginç bir boyut kazanıyor.

11-12 Aralık günleri duygusal gerilim olabileceğini işaret eden gökyüzünün konumu, olayları abartmaktan kaçınmak gerektiğini gösteriyor. 18 Aralık günü Ay da Yay burcuna girecek. Neyse ki aynı anda Güneş Tutulması meydana gelmiyor.

Seyahatler hız kazanıyor

Bugün Mars burç değiştiriyor ve Aslan burcunda ilerleyen Satürn geri gitmeye başlıyor. Yay burcunda dolaşmaya başlayan Mars, Jüpiter ile kavuşum yapıyor ve Yay özelliklerinin güçlü biçimde görüneceğini işaret ediyor. Uluslararası büyük toplantılar, kültürler arası ilişkiler hız kazanacağını gösteren gökyüzünün bu konumu, ilginç maceraların yaşanacağının habercisi... Sabahın erken saatlerinde duyguları tamamen değiştiren olaylar meydana gelebilir. Geri gitmeye başlayan Satürn, gelişmelerin yavaş olacağını gösteriyor.
Yazarın Tüm Yazıları