Gençlik işşizliğe mahkum ediliyor

KESİNTİLİ eğitim konusunda (4+4+4) yasama organında gözlemlenen süreç, güdülen asıl amacın gençleri çocuk denilecek yaştan itibaren İmam Hatip Okulları’na yöneltmekten ibaret olduğu gerçeğini açıkça ortaya çıkarmıştır.

Haberin Devamı

Bir yandan da, zorunlu eğitim yönünde sağlanan olumlu sonuçlar görmezden gelinmekte, çocukların genç işçiliğe veya işsizliğe mahkûm olmaları kaçınılmaz hale getirilmek istenmektedir. Getirilmek istenen kesintili eğitim, örgün kamusal eğitim yerine, paralı özel bir eğitimi ve dershane uygulamalarını teşvik edecek olan hükümleri nedeniyle, çok önemli sakıncaları beraberinde taşımaktadır.
İmam Hatip Okulları daha şimdiden ülkenin imam hatip gereksinimini fazlasıyla aşan bir öğrenci kitlesinin zihinsel açıdan biçimlenmesine hizmet eden bir kapsama ulaşmıştır. Buralardaki sözde eğitim öğrencilere, anlamını bilmedikleri Arapça metinleri ezberletme esası üzerinde temellenmiştir. Düşünmeden, tartışmadan öğrenmeyi ne bilim ne de gerçek din kabul edebilir. Düşünmeyi, tartışmayı bilmeden diploma sahibi yapılacak kitlelere yüksek öğrenim kapılarının ardına kadar açılması ise ülkemizin geleceği açısından düşündürücüdür.
Eğitim sistemimizi alt üst edecek bu girişime karşı ilk ve orta öğretim çevrelerinden yükselen demokratik tepkileri yürekten destekliyor; Atatürkçü eğitim yapısını tahrip yönünde atılmış ve atılacak her türlü adımın er geç ve mutlaka başarısızlığa mahkum olacağına inanmaktayız. Eğitim sistemimizde yalnızca bilimsel dayanaklar üzerinde ve sosyal devlet kapsamında yapılacak bir eğitim reformunun hayata geçirilmesi en büyük dileğimizdir.
Prof.Dr. Alpaslan IŞIKLI-TÜMÖD Genel Başkanı        

Haberin Devamı

Bu kaleyi yıktırmayacağız

YENİMAHALLE Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın, bugün yapılacak CHP İlçe Kongresi öncesi adaylardan Ensar Kılıç’ı desteklediğini; “Yenimahalle’de başarılı çalışmalar yaptık. Yaptıklarımla kimsenin başını öne eğdirmedim. İki hafta önce Melih Gökçek AKP Yenimahalle kongresinde bu kaleyi alacağız dedi. Bu kaleyi yıkmak için bütün güçleriyle çalışacaklar. Biz bu kaleyi vermeyeceğiz. Ayrım yapılmayacak, kavga edilmeyecek. Ensar Kılıç’a sahip çıkınız, ben sahip çıkıyorum. Yenimahalle’de kavgayı bitireceğine ağabeylik yapacağına sevgiyi getireceğine inandığım için yanındayım” dediğini...
“ANKARA Üniversitesi’nde Azerbaycanlılara saldıranlar, bugün 200 kişiyle bir-bir bölümleri ve kafeleri gezip Azerbaycanlı arayanlar peki kimler? Hani Hocalı mitingindeki pankartlar ırkçıydı?
Hani Türk medyası ırkçılığa hayır diyordu?
Yorum yapıp değerlendirmeleri bir tarafa, bu olayı hiç haber gibi vermiyorlar.”
Böyle diyor bir genç... Haklı değil mi?
ABD vatandaşı olan Merve Kavakçı’nın itibarını iade için çalışma olacağına Mecliste, hapiste yatan hakiki milletvekillerini Meclis’e getirme çalışması olmalı bence.
E.Reha ULUÇAY

Haberin Devamı

İktidar, Gökçek’i neden uyarmıyor

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, TBMM’de gündem dışı konuşmasında, Melih Gökçek’i şöyle eleştirdi.
“Meteoroloji uzmanlarının günler öncesinden uyarmasına rağmen Ankara Büyükşehir Belediyesi karla mücadelede en küçük bir tedbir ortaya koyamamıştır. İnsanlar evlerinde, iş yerlerinde mahsur kalırken ortada ne bir belediye görevlisi ne de bir belediye aracı vardır. Karda perişan olan yaşlı, genç, çoluk çocuk tüm Ankaralılar kaderlerine ve kendi hâllerine terk edilmiş durumdadır.
“Gözünün üstünde kaşın var” denilerek tüm MHP’li belediyelere sanal suçlar uyduran AKP Hükûmeti, devletin trilyonlarca liralık kaynağını gösteriş yatırımlarına heba eden, bırakın sorumluluğundaki metro hizmetlerini tamamlamayı, mutat belediye hizmetlerini bile yerine getirmeyen AKP’li belediye başkanını neden görmemekte, neden uyarmamaktadır? Ankara’nın tüm billboardlarına “Teşekkürler Başbakan” afişlerinin asılması mıdır bu hareketsizliğin, bu aymazlığın nedeni, merak ediyorum.”

Yazarın Tüm Yazıları