Geç gelen saadet

ATLETICO Madrid, önemli oyuncuları olmayınca bence sıradan bir takımdı.

Haberin Devamı

Fakat Beşiktaş maçın ilk yarısında o kadar futboldan kopuk, rakip kaleden uzak, kendi ceza alanında cömert bir oyun oynadı ki, bu İspanyolları bile şaşırttı. Çünkü;

1- Quaresma nerede oynamak istediğine karar veremedi. Ne önde büyük boşluklar bırakan rakibe karşı bire birde etkili olabildi, ne de garibim Veli’ye yardım etti. Dolayısı ile Beşiktaş 1 kişi eksik oynadı.
2- Simao iyi futbolcu olabilir ama artık temposu, fizik gücü yoğun maç trafiğini kaldıramayacak kadar geride. İyi niyeti ile arkasında oynayan oyuncuya yardım etmeye çalışınca öndeki pozisyona yetişmesi mümkün olmuyor. Etti 2 eksik.
3- Takımın iyi oynamasını sağlayacak tek adam olan Fernandes’i iyi analiz eden Madrid daha top almadan baskıyı yapıp maestroyu kilitleyince Beşiktaş patinaj yapmaya başladı. Fernandes de olmayınca etti 3 eksik.
4- Ernst orta sahada iyi oynadığında Beşiktaş rakibe daha dirençli, daha inatçı ve daha az pozisyon veren bir takıma dönüşüyordu. Fakat son haftalarda Ernst’de bir dönüşüm var ve Panzer teklemeye başladı. Paletler işlemeyince oldu eksik 4.
5- Sivok yabancı olmanın avantajını kullanan ve ara sıra attığı gollerle yedirdiği golleri kapatan defans görünümlü bir oyuncu. Beşiktaş maçlarında gollerin kahramanı olan Sivok yine oyunda vardı ama rakip için. Etti eksik 5.
6-Mustafa Pektemek önde kaderine terk edilince, Necip sadece mücadele etmeyi düşününce, Toraman defanstan çıkmaya korkunca, Beşiktaş Avrupa Ligi’ndeki en kötü maçını oynadı. Braga da turu ilk maçta kazanan Beşiktaş, bu sefer ilk maçın ilk yarısında kaybetti.

İKİNCİ KİMLİK

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ maçın 2. yarısına Quaresma’yı saha dışına, İsmail’i defansın soluna, Veli’yi orta sahaya alınca ilk yarıdan farklı gözüktü. Fakat bu ilk 45 dakika çok kötü oynayan Beşiktaş’ın sadece görüntüsünü değiştiren ama sonuca götürmeyen değişimlerdi. 2. maçta Madrid’in eksiklerinin geri döneceğini düşünürsek Beşiktaş’ın işi çok zor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Yazarın Tüm Yazıları