Fuarda Türkiye’nin simgesi cami

BU fotoğraf geçen hafta Bakü’de çekiliyor, Azerbaycan’ın başkentinde.

Bakü’de 16-18 Nisan tarihleri arasında Azerbaycan Uluslararası Turizm Fuarı açılıyor. Pek çok ülkenin katıldığı fuara, Türkiye de katılıyor.

Fuara giden bir arkadaşım Türkiye standını görünce şaşırıyor, şimdi benim ve sizin şaşırdığınız gibi. Fotoğrafını çekiyor ve bana gönderiyor.

Bir turizm fuarında Türkiye’nin simgesi cami./images/100/0x0/55eb18c5f018fbb8f8aad2c4

Türkiye’nin turizm alanında sergileyeceği bir şeyi kalmıyor, Türkiye tanıtımına cami ve minareyle çıkıyor. Altı yılda geldiğimiz noktanın fotoğrafı.

Ergenekon’du, NATO’ydu, işsizlikti derken, adamlar belledikleri yolda gidiyor.

Bakü’den Erdoğan’a veto mu?

AZERBAYCAN Devlet Başkanı İlham Aliyev çok öfkeli:

"Türkiye’nin Ermenistan’la ilişkilerini nasıl düzenlediğine bakacağız, bize rağmen bir gelişme olursa, bunu onların yanına bırakmayız."

Ağır bir tehdit. Özellikle enerji alanında kapsamlı bir tehdit.

Bu söz 15 Nisan tarihli Azerbaycan gazetesinden alıntı. Habere göre, Aliyev bu sözü, Azerbaycan Güvenlik Konseyi’nde (onların MGK’sı) söylüyor.

Bizimkiler Ermenistan’la ilişkilerin normale dönmesi için yol haritası çizerken, Azeriler çok başka ruh halinde. Türkiye’nin verdiği güvencelere rağmen.

Aynı gazetede bir başka çarpıcı haber var. 13 Nisan’da Aliyev Moskova’ya gidiyor ve Rus Devlet Başkanı Medvedev ile görüşüyor, Rusya’yı stratejik ortağı ilan ediyor. Olay Türkiye, Amerika ve AB’yi şok ediyor.

Haberin devamındaki bir iddia bizim için daha ilginç. Buna göre, Medvedev ile Aliyev görüşmesine Tayyip Erdoğan’ın da katılabileceği bildiriliyor. (AzerNEWS, 15 Nisan 2009, birinci sayfa).

Ama katılmıyor. Yoksa, katılması mı istenmiyor? Resmi açıklamaya muhtaç bir durum.
Yazarın Tüm Yazıları