Ramazan ayını sağlıklı tamamlamak için önerilerde bulunan Diyetisyen Çağlasu Alageyik, “Ramazan ayında sağlıklı beslenme, oruç tutarken enerjinizi korumanın ve vücudunuzu dengede tutmanın anahtarıdır. İftarda ve sahurda doğru besinleri seçmek, oruç süresince enerjinizi dengede tutar” dedi.
Bahar aylarının gelmesine çoğumuz sevinsek de sürekli burun akıntısı, hapşırma, göz yaşarması gibi semptomlarla kendini gösteren saman nezlesinden mustarip olanlar bu aylarda zorlanabiliyorlar. İlaçla kontrol altına alınan bu hastalığın doğru güneş gözlüğü seçimi, burna su çekmek gibi önlemlerle etkilerini azaltmanın bazı basit yolları da var.
Kontakt lensler, gözlük yerine tercih edilen pratik bir seçenek olsa da uzun süreli kullanım göz sağlığını olumsuz etkileyebilir. Özellikle ‘kornea hipoksisi’ adı verilen rahatsızlık, oksijen eksikliği nedeniyle gözde ciddi sorunlara yol açabiliyor. Peki, kontakt lens kullanıcılarını bekleyen bu tehlikenin belirtileri neler? Görme kaybına neden olabilecek bu durumdan nasıl korunulur?
Genellikle 3 - 4 öğünde tüketilen besinler, beslenme düzeninin tamamen değiştiği ramazanda 2 öğüne sıkıştırılıyor. Dengeli bir beslenme için önemli tüyolar aktaran Diyetisyen Gülhan Koca, sahur ve iftar sofralarında bulunması gerekenleri de anlattı.
Diyarbakır'da dişini çektirdikten sonra kanaması durmayan 10 yaşındaki Toprak Önkol yaşamını yitirdi. Bu da akıllara “Diş çekimi riskli bir operasyon mu, hangi durumlarda kanama riski artıyor? Diş çekimi öncesi dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?” sorularını gündeme getirdi. Biz de Çocuk Diş Hekimi Pınar Karataban ile konuştuk.
Bazı kadınlar regl döneminde çok şiddetli ağrılar yaşayabiliyor. Yaşam kalitesini de düşüren bu ağrılar, hem fiziksel hem de ruhsal olarak kadınları zorluyor; kimi zaman işini kimi zaman da aile hayatını etkiliyor. Çoğu zaman ‘normal’ kabul edilen bu ağrılar konusunda uzmanlar uyarıyor: Normal sandığınız ağrı, endometriozis (çikolata kisti) habercisi olabilir.
Hamilelik döneminde annenin aç kalması bebeğinin de aç kalması demektir. Bu yıl ramazanda oruç tutarken aç kalınan süre; ortalama 14 saat civarı! Diyetisyen Gülşah Erhan, bu sürenin anne adayı için belki zor olmadığını ama bebeğin bu süreyi kaldıramayacağını söyledi.
Kalp sağlığı için beslenmek karmaşık veya pahalı bir süreç olmak zorunda değil. Günümüzde, en besleyici gıdaların bir kısmı marketlerde kolayca bulunuyor. İşte kalp sağlığını iyileştirmek için uzmanların önerdiği 10 ürün…
Kızamık vakaları dünya genelinde hızla artarken, bu bulaşıcı hastalık ciddi bir tehdit oluşturuyor. Son dönemde, A vitamini takviyesi ile ilgili yapılan araştırmalar ve tartışmalar ise özellikle kızamık tedavisi bağlamında dikkat çekiyor. Peki, A vitamini kızamığa iyi geliyor mu? İşte detaylar…
Hayatı boyunca fazla kilolarıyla savaştı, anne olduktan sonra hayatını değiştirmeye karar verdi. 6 ayda 45 kilo veren iki çocuk annesi neler yaptığını anlattı.
Bugün 21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü… Down sendromu, 21. kromozomun fazladan bir kopyasına sahip olunduğu, toplamda 46 yerine 47 kromozomun bulunduğu genetik bir farklılık olup ve her 800 ila 1000 doğumda bir görülüyor. Bu genetik durum, bireyde fiziksel gelişim, bilişsel yetenekler ve sağlık üzerinde çeşitli etkiler yaratıyor.
Galatasaray'ın yıldızı Davinson Sanchez, ülkesi Kolombiya'nın Brezilya'ya karşı oynadığı maçta Alisson ile çarpışıp kısa süreli biliç kayı yaşadı. Sedyeyle oyundan çıkan oyuncu Sarı-Kırmızılı taraftarı korkuttu. İşte Davinson'un sakatlanıp oyundan çıktığı o anlar
Nikki henüz 46 yaşındayken omuz ağrısı ve mide bulantısı dalgalarıyla karşılaştığında, perimenopoz dönemine girdiğini düşündü. Ancak bunlar aslında 50'li yaşların altında giderek artan ciddi bir acil durumun işaretleriydi.
ABD’deki Scripps Araştırma Enstitüsü’nden bilim insanları, Alzheimer’ı tersine çevirebilecek bir tedavi buldu: Biberiye ve ada çayında bulunan karnosik asit! Bu bileşik, iltihapları ortadan kaldırmakla kalmıyor, aynı zamanda hafızayı güçlendiriyor. Peki, bu tedavi nasıl çalışıyor ve ne kadar etkili?
Bedenen yaptığımız ibadetimiz olan oruç tutmak, yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmenin en önemli olduğu süreçlerden birini oluşturur. Peki ramazan ayında sağlıklı bir şekilde beslenmek için nelere dikkat etmeliyiz? Hangi besinleri tercih edersek tok tutar, halsiz kalmayız? Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun anlatıyor.