Forvetten birini keser kilit oyuncu olur

Hollandalı yıldızın gelişiyle sistemde değişiklik olacak. Forvetlerden biri kulübeye gidecek. Ve Galatasaray tek forvetle oynayacak.

Haberin Devamı

WESLEY Sneijder’in G.Saray’da yapacağı değişiklik sistemde olacak. O da ileri uçta gerçekleşecek. Otomatik olarak, öndeki iki forvetten biri değişecek. Çünkü şu an itibariyle Galatasaray’ın defanstaki oyuncu profili üçlü bir hücum gücü ya da orta sahaya uygun değil. Eğer Sneijder, ceza sahasına yakın oynamazsa, klasik bir orta alan kurgusuyla sahaya çıkılırsa, bu geçen sezon başında Galatasaray’ın pozisyon üretmekte zorlandığı durumu tekrar yaşatabilir. Tek forvetli dönemde durum öyleydi. Ceza sahasında çoğlayıp, pozisyon üretilemiyordu.
Ama Ujfalusi döner, oynamaya başlar, Melo eski bildiğimiz Melo olursa o zaman Galatasaray daha hücum takımı olur ve 4-3-3’e dönebilir. Şu an için bu büyük risk olur. Çünkü dörtlü orta sahayla bile oynarken, savunmada zorlanıyorlar. Ujfalusi dönmeden, riske girilemez. Ama bu değişime mecburlar ve bu elbet olacak. O da önde olacak. Serbest, zaman zaman Burak’ın yanında, zaman zaman arkasında göreceğiz Sneijder’i...

Haberin Devamı

KALEYE ASLA UZAK OYNAMAMALI

YABANCI sınırlamasında problem olmadığı sürece, Burak formda olduğu taktirde Sneijder, Elmander’i keser. Tam tersi durumda, yani Elmander formda olursa, Burak’ı keser... Ama şu bir gerçek ki, bundan sonra Galatasaray tek forvetle oynayacak. Çünkü Sneijder, klasik bir forvet değil. Sneijder’i sahaya çıktığı zaman sağ kanatta, sol kanatta, forvet arkasında göreceğiz. En büyük handikabı, uzun zamandır forma giymiyor oluşu. Bu açığı da kapatacaktır. Sneijder kaleye uzak oynarsa, takımdaki sıkıntı devam eder. G.Saray’ın oyunu rakip yarı sahada tutması gerekir. Sneijder, kapalı oyunları açabilecek, kilit bir oyuncu.

ALACAĞI PARA KONUŞULMAMALI

SNEİJDER ilk maçlarda sonradan oyuna dahil olur. Fizik kalitesinin ne durumda olduğu gerçekten çok önemli. Oynadıkça verimi artacaktır.
G.Saray’dan çok önemli bir para kazanacak. Sneijder kalitesinde, yaşında, klasında bir oyuncu getirecekseniz, bu paraları gözden çıkartmak zorundasınız. Melo’nun ücretinin yanında Sneijder’in alacağı para bence konuşulmamalı bile.
Takım içi dengeler konusuna da katılmıyorum. Bunda Sneijder’in performansı belirleyici olacak. Sıkışan bir maçta oyunu çevirebilirse ve bunu defalarca yaparsa alacağı paranın hakkını vermiş olur.

Haberin Devamı

YENİ BİR HAGİ OLMASI BEKLENMEMELİ

YENİ Hagi olması kolay değil. Büyük bir avantajı var. Türkiye’ye genç geldi. Saha içindeki görsellik anlamında Hagi’ye yaklaşamaz. Paslarına, şutlarına yaklaşamaz ama fayda anlamında skor anlamında yapacağı katkılarla yaklaşabilir.
Hagi’nin oynadığı takımdaki sistem, bu Galatasaray’da yok. O zamanın oyuncuları uzun yıllar birbirleri tanıyordu Galatasaray’da o süreç devam ediyor. Yerli kaliteden sonra, sistem oturduktan sonra Sneijder o takımın çileği olur.

Yazarın Tüm Yazıları