Forvetsiz bu kadar...

Büyük takımlar yaşadıkları ani ve şok edici değişimlere bir tepki göstermek mecburiyetindedir.

Haberin Devamı

Fatih Hoca’nın beklenmedik ayrılışının saha içine olumsuz yansıması pek beklenesi bir durum değildi. Ama takımın nasıl bir reaksiyon ortaya koyacağı da merak konusuydu. İlk yarım saat geçtiğinde değişimin 2 farklı şekilde yansıdığı görüldü.
Bir, genel performans.
İki, bireysel tepki.
Takımın genel olarak mücadele ve isteği icra olduğu için iyiydi. Ama ilk yarıdaki asıl fark ciddiyet ve konsantrasyondu. Bireysel olarak değişime olumlu tepki verenler de vardı. Bunların başında Engin ve çıkan Sneijder’di. Bruma’yı dışarıda tutuyorum çünkü sahada tutulamayan bir adamdı. Sürati ve o hız içerisindeki topa hakimiyeti müthişti. Tek eksiği olarak görünen son vuruşları iyi yapmaya başaladığında harika bir oyuncu olacak. Sneijder’in sakatlanması ve çıkması G.Saray’ın aslında olması gereken diziliş ve sistemle oynamasını sağladı. İki kenarda çabuk ve top taşıyan oyuncu olması. Oyunu hızlandırmak ve olmayan kanat akımlarına işlevsellik kazandırmak adına önemliydi.

BRUMA!..

İLK yarı ve aslında maçın genelindeki tek sıkıntı Burak’ın artık gol atamamanın verdiği stresle maçı koparacağı pozisyonları yapamamasıydı. Burak ve Bruma ilk yarıda maçı bitirip 2. yarıyı şova çevirebilirlerdi. İki devre arasındaki en büyük fark ise Bruma idi. İlk yarıdaki bütün G.Saray atakları ve organizasyonları ile pozisyonlarında başlangıç noktası Bruma’ydı. Orta sahada top alıp yüzünü kaleye dönüp taşıdığı topları 2. yarıda yapamayınca G.Saray durdu. Fakat asıl darbe rakipten değil kaptan Selçuk’tan geldi. Atılması kabusa final gibiydi. G.Saray’ın bu sezon ve bu maçta yaptığı puan kayıplarının sebebi forvetlerinin formsuzluğu. Burak’ın isteği ama gol vuruşlarını yapamaması ve Drogba’nın ilk kez bu kadar kötü oynamasının çözüme kavuşması gerek.

MAÇIN İYİSİ

Haberin Devamı

Sürat çabukluk ve göz zevki veren Bruma.

MAÇIN KÖTÜSÜ

Geldiğinden beri ilk kez bu kadar kötü gördüğüm Drogba.

HAKEM: Kartları kullanması gereken yerlerde tutarsızdı. Vasattı.

Yazarın Tüm Yazıları