Felipe Melo'nun Türkiye kariyeri biter

‘Felipe Melo’nun bu kırmızı kartı, bardağı taşıran son damla oldu. Bundan sonra Türkiye kariyeri olmaz ama Galatasaray’da forma bulmaya ne kadar devam edecek göreceğiz.’

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ’ın önemli eksiklerinin olması Samet Hoca’yı farklı tercih ve oyun anlayışına itti. Siyah beyazlı takım eksiklerini kapatmak için kendi sahasında savaşan bir görüntü ortaya koydu. Bu tarz aslında G.Saray’a sıkıntı yaşatan bir anlayıştı. Galatasaray ise, Sneijder sarsıntısından sonra normale dönen bir takım reaksiyonu ile beklenen iç saha başlangıcını yaptı. Galatasaray’ın problem yaşamasını engelleyen, Beşiktaş’ın ise bütün planlarını altüst eden erken gelen gol oldu.
Beşiktaş, kendi alanında kalıp, kazanılan toplarla çok iyi yaptığı hızlı hücumları denedi. Fakat bunu ilk yarıda sadece 1 defa gerçekleştirdikleri pozisyonda Hilbert topu dışarı attı. Beşiktaş bu eksikleri ile zaten farklı bir oyunu oynayamazdı. Beşiktaş kadrosu tamamen Fernandes’in kalitesi ve aklına bakar şekilde oynamaya çalıştı ama Fernandes, fizik ve mantalite olarak hazır değildi. G.Saray orta sahada zaten etkin ve güçlü bir takım olduğu için Beşiktaş’ın tek beklentisini de bitirdi. Beşiktaş ‘Kapan-kazan-hızlan’ anlayışını sahaya yeteri kadar uygulayamadı. Şu bir gerçek ki, sahadaki iki takım arasında kalite ve güç farkı vardı. Ama Galatasaray, lehine olan kalite-güç farkını yeterince sahaya yansıtamadı.

Haberin Devamı

MELO VE GÜVEN SORUNU..

İKİNCİ yarı ise bambaşka bir havada oynandı. Beşiktaş’ın ikinci yarının hemen başında gelen golünün tetiklediği Sneijder ve Dentinho değişikliklerini izleyecek iken devreye giren Melo her şeyi değiştiren adam oldu. Melo’nun  bu kırmızısı bardağı taşıran damla oldu. Bundan sonra Türkiye kariyeri olmaz ama Galatasaray’da forma bulmaya ne kadar devam edecek göreceğiz. Yekta’nın hak ettiği formayı alması en doğru iş olacaktır.
Kırmızı kart sonrası ise yapılan hamleler tersine döndü. Samet Hoca gol için hücumcuları alırken, Fatih Hoca skoru korumak için hücumcuları çıkardı. İşlerin yolunda olmadığının bir başka kanıtı Fatih Hoca’nın yaptığı bu değişiklikler... Geçen sezon İnönü’de oynanan maçta Fatih Hoca kötü oynayan ve baskı yiyen takımına forvet oyuncuları alarak oyunu dengelerken, şimdi korumak için kendi sahasında hücum oyuncularını çıkarıyor. Çünkü takımı iyi oynamıyor ve takımına güvenemiyor.

Haberin Devamı

RİERA-SABRİ KATKISI...

RIERA, fizik kalitesi oynadığı bölgenin ihtiyacını karşılayamasa da teknik kapasitesi, zekası ve tecrübesi ile iyi işler yapıyor. Attığı gol iyi oyununun karşılığı olarak performansına yakıştı. Sıkıntılı bir bölgede önemli bir ihtiyacı karşılamış olması büyük bir kazanç. Ama uzun vadeli düşünürsek hedefi olan bir takım için yeterli değil. Fakat dalga geçilen, önem verilmeyen, kenara atılan Sabri’nin ortaya koyduğu performans takdire şayan. Bravo Sabri ‘Reyiz’.
Maçın geneli derbi beklentisinin altında geçti. Oyun anlamında tatmin etmeyen maç, golleri ile hiç olmazsa derbiyi kurtardı. Gollerin olması da çok normal çünkü her iki takım da defansında hem bireysel hem de pozisyon hatası yapıyor. Dönem ve maç içi etkenler itibarı ile bakınca Galatasaray çok ama çok önemli ve değerli bir 3 puan kazandı. Fakat unutulmaması gereken ileride daha da büyüyecek sıkıntıların olduğu... Bunların bir bölümünü Fatih Hoca, diğer bölümünü yönetim halledecek.

Yazarın Tüm Yazıları