Ezdi geçti...

G.SARAY son dönemlerin en iyi baskı oyununu oynarken, Melo başroldeydi.

Haberin Devamı

Brezilyalı’nın hırslı ama akılcı oyunu, önde baskıya giden ilk adam olması ve orta alanda kazandığı toplar sarı kırmızılıların işini çok kolaylaştırdı. G.Saray’ın ligde bile rakibini bu kadar sürklase ettiği maç yoktur. Önde, zamanlaması iyi ve etkili baskı, hem oyunculara hem de izleyenlere zevk veren bir oyunu ortaya çıkardı.
Fakat Melo kadar dikkat çeken bir isim de Sneijder oldu. İyi oyunu kadar bu performansına ulaştığı zaman da çok dikkat çekici. Fatih Hoca ayrıldığından beri her maç üstüne koyarak giden Hollandalı adeta uçmaya başladı. Bu büyük ve etkin değişimde Terim’in ayrılması mı, Mancini’nin gelmesi mi derseniz, ben hiç düşünmeden Fatih Hoca’nın ayrılmasının Sneijder’i tetiklediğini söylerim.

SABRIN SONU

OYUN ileride ve geri kaçmadan oynanınca, G.Saray defansı da en rahat ve en iyi maçlarından birini çıkardı. Semih ve Chedjou’nun diğer karşılaşmalara nazaran çok daha az adam kovaladığı, daha az yorulduğu ve sadece dikkatli müdahaleler yaptıkları bir 90 dakikaydı. Genel itibarı ile sarı kırmızılıların fizik olarak son ana kadar ayakta kalması da bu oyun tarzındandı.
Maçın en istekli, hırslı ve şanssız adamı Burak Yılmaz’dı. İyi niyetle çok koştu ve çalıştı ama sonucunu alamadı. Artık taraftar da durumu anladığı için çok doğru davranarak Burak’a yardımcı oluyor ve alkışlıyor. Şu bir gerçek ki, Mancini en fazla forma vererek Burak’a destek olur. Ama taraftar isterse Burak’ı gol kralı yapar. İhtiyaç olan her iki taraf için de biraz sabır.
Sarı kırmızlılar önemli ve güzel bir galibiyet aldı. Şimdi hem bu galibiyetin anlam kazanması için Kopenhag deplasmanında en azından yenilmemesi lazım.

Haberin Devamı

MAÇIN EN’LERİ...

En Hırslı: Burak
En Etkili: Melo
En Şaşırtan: Sneijder
En Kaliteli: Drogba
En Hızlı: Bruma
En Dikkatli :Chedjou
En Rahat: Muslera

MAÇIN İYİSİ

Ne mutlu bize ki Sneijder için iyi şeyler yazmaya başladık.

MAÇIN KÖTÜSÜ

Bizim 2.ligde bile Kopen-hag’dan iyi oynayan takımlar var.

HAKEM: G.Saray o kadar etkili ve iyi oynadı ki itiraz edilecek durum olmadı.

Yazarın Tüm Yazıları