Ezber bozan

MANCİNİ, klasik İtalyan mantalitesinde bir teknik adam olmadığını kısa sürede gösterdi.

Haberin Devamı

Kim olursa olsun bilmediği bir ülkeye ve bilmediği bir takıma gelince işini garantiye alıp riske girmek istemez. Oyuncu seçimi ve sistemde en azından takımına alışana kadar ezberi bozmaz. Ama İtalyan DNA’sı ve İngiliz Ruhu birleşince işler değişiyor. Mancini beklenenden hızlı bir şekilde takıma adapte oldu ve etkisini göstermeye başladı. Özellikle hücum hattındaki tercihleri forvet oynamış eski bir oyuncu için normal gözükse de bir İtalyan için tezat bir durum.
Fakat bu tezatlık aynı zamanda Kopenhag maçının yıldızı Eboue’nin tribüne gönderilmesi gibi bir yanlışı da beraberinde getirdi. Mancini elbette yabancı sınırlanmasından dolayı kritik tercihler yapmak zorunda. Ama diğer taraftan Bruma gibi bu takımın yıllardır önemli bir açığını kapatmış etkili bir kanat oyuncusunu da kadroya monte etmeyi düşünmeli. Mancini’deki bu tezatlık takıma da sirayet etmiş olacak ki çok rahat giden maçı iki gol yiyerek zora soktular. Rakibi zayıf ve eksik yakalayınca işi abartan sarı kırmızılı oyuncular defansif görevlerini unuttu ama hatırlatma erken ve şok edici oldu. Özellikle Sabri’nin hiç olmadığı kadar defansı unutarak oynamasında Eboue’nin Kopenhag performansının etkisi vardı.

Haberin Devamı

NE KADAR İSTERSE

EFSANE Drogba 2 yıl daha oynamak istediğini söylemiş ve sayın başkan da buna olumlu yaklaşmıştı. Bence bu Drogba 2 yıl forvet olarak, 4 yıl da stoper olarak oynar. Muslera bile duran toplarda Semih-Chedjou ikilisinden çok Drogba’ya güveniyor ve ceza sahasına çağırıyor.
Ofansif anlamda işler olumlu manada iyiye giderken bu kadar basit goller yemek ve pozisyonlar vermek ciddi maçlar öncesi Mancini’nin halletmesi gereken iyi bildiği bir sorun.

MAÇIN İYİSİ

Stoper, orta saha ve forvet. Bir oyuncu hepsini yapar mı? Drogba ise yapar.

MAÇIN KÖTÜSÜ

Kötü defans yapan Eboue etkisindeki Sabri Sarıoğlu.

HAKEM: Penaltı tamam ama bunun benzeri pozisyonları birçok hakem vermiyor.

Yazarın Tüm Yazıları