Evinizi canlandırın

Evlerimiz doğanın kendi oluşumu olmayıp bizim yaptığımız yapılar olduğu için evin canlılığını sağlayan da insandır. Bir evin içinde kimse yaşamıyorsa, virane olur yani ölür. Canlılığı sağlayan hayat enerjisi ise, insanın yansıttığı hayat enerjisidir ve bulunduğu yerin canlılığını sağlar.

Bulunduğunuz yer canlandıkça siz de canlanırsınız. Çünkü yaşattığınız yerle birlikte yaşarsınız. Çünkü yansımalar evreninde yaşıyoruz ve bizden açığa çıkan her şey bize geri yansıyor. Evinizin canlılığı sizi de canlandırır ve kendinizi güçlü hissetmenizi sağlar. Ancak yansıttığınız yaşam enerjisinin size geri yansımasını sağlayacak şekilde evinizi düzenlemeniz gerekiyor. Hayat enerjisinin akışını anlatan Feng shui, çevremizi kuşatan yaşam enerjisini doğru kullanmayı öğreten bir disiplin. Zıtlıkların uyum içinde kullanılmasını öneriyor. Yin ve Yang olarak tarif edilen negatif ve pozitif unsurların dengesini sağlıyor. Hayat enerjisinin akışı doğru bir biçimde sağlandığı zaman şans olarak değerlendirilen güç, başarı ve sağlık ortaya çıkıyor. Yin, (negatif) soğuk, karanlık ve atıldır. Yang, (pozitif) sıcak, aydınlık ve hayat doludur. Bu güçleri evinizde uyum içinde bulundurursanız şansınız yükselir. Yin ve Yang dengesini yumuşak ışık ve gölge ayarları yaparak yaratabilirsiniz. Başarı için ışığı biraz daha fazla vurgulayın ve Yang enerjisini güçlendirin. Bütün odalarınızdaki pencerelerle kapıların oranı 3:1’i geçmemeli. Çok fazla pencere bütün şansınızın akıp gitmesine sebep olur. Haftada en az iki kez evinizdeki sabit Yin havasını değiştirmek için iki farklı odada pencereleri açın. Bunu güneşli bir günde yapmayı iyi şans getiren Yang enerjisini içeri almak için tercih edin. Taze çiçekler oturma odalarına ve evin girişlerine değerli Yang enerjisi getirirler, fakat solduklarında ve öldüklerinde aniden Yin’e dönüşürler. Asla ölü çiçekleri evinizde tutmayın, derhal tazeleri ile değiştirin. Dar köşeleri genişletmek için ayna kullanın. Aynayı evin kapısına bakmayan bir duvara asın. Aynanın boşluk hissi yaratmasına izin verin fakat doğrudan kapıyı yansıtmasına izin vermeyin. Bu iyi şansın yok olmasına sebep olur.

Evcil bir hayvan besleyin. Evcil hayvanlar gün boyu boş kalan evlerde yaşam enerjisinin akışını güçlendirir. Eğer bütün aile çalışıyorsa veya okulda ise, sessizlik ve durgunluk Yin enerjisini toplar. Kedi, köpek veya balığın yaşayan varlığı evin içindeki enerjiyi dengeler.

Özgür duygular uyanıyor

Bugün Venüs burç değiştiriyor ve Kova burcuna giriyor. Özgür duygular ve düşünceler uyanıyor. Ancak Yengeç burcunda dolaşan Ay’ın etkisi güven ihtiyacının yoğunlaşacağını gösteriyor. Geçmişe ait anılar canlanabilir ve geçmişte yaşanmış olayların hatırası düşüncelerin değişmesine neden olabilir. Özellikle daha önce yapılmış hataları tekrarlamaktan kaçınmak ve ilginç çözümler üretmek için güçlü arzular uyanacak. Geçmiş ve geleceğin gözden geçirileceği bir gün.
Yazarın Tüm Yazıları