Erken ve güzel

MAÇIN başında Sneijder cezayı kesince maç erken kazanılmış ve oynanması mecbur karşılaşma haline döndü.

Haberin Devamı

Sonrasında tamamen Galatasaray’ın üstünlüğünde geçen ve oyunu istediği şekilde kontrol ettiği şekilde tamamlandı. Cimbom özellikle rakip sağ kenarı o kadar rahat ve etkin kullandı ki maçı buradan bitirdi. Enteresan olan Hikmet hocanın buna seyirci kalmasıydı. Şu bir gerçek ki, Galatasaray’ın son dönemdeki süreçte kendini toparlamasında ve değişimi az hasarlı atlatmasında önemli rol alan oyuncular var.

İŞTE O ADAMLAR

SNEİJDER: Fatih Terim gittikten sonra çok net şekilde tavrını koyan, performansını müthiş ilerleten, attığı goller ve oyunu ile Galatasaray’ı krizden çıkaran adam oldu. Fatih hoca ile naz yaparken, Mancini ile şov yaptı.
DROGBA: Tecrübe, klas ve kalite mükemmel karışımı “Efsane Forvet” Galatasaray’ın en zor zamanlarında ayakta kalan, sakin ve soğukkanlı hali ile arkadaşlarına güven veren bir liderdi. Kriz döneminde tecrübesi devreye girdi.
BURAK: Mancini ile ilk haftalarda hem alışma dönemi hem de değişen pozisyonu itibarı ile sallandı ama kendi kalitesini ve işini hatırlamaya başlayınca yine o durdurulması zor “Krallık” günlerine geri döndü.
MELO: Geldiği ilk sezon müthiş oynayan, hem oyuna hem de sonuca direkt etki eden Brezilyalı şimdi o günlerine geri döndü.
SELÇUK: Bir oyuncu için formunun ve kariyerinin zirvesini görmek çok güzeldir ama bir o kadar da tehlikelidir. Selçuk hep o formu ile kıyaslandı ve o oyunu beklendi. İlk yarının sonlarına doğru bu geri dönüşü yaşayacağının sinyallerini verdi.
MUSLERA: Bir kaleci bekleneni çıkarırsa sıradan, beklenmeyeni çıkarırsa “Efsane” olur. Önünde oynayan ve acaip hatalar yapan defansını bile kurtaracak kadar iyi oynadı.

Haberin Devamı

VE ROBERTO MANCİNİ

YENİ bir ülke, yeni bir takım ve bilmediği bir lige tam ortadan dalan İtalyan hoca zorlansa da karmaşanın içinden çıkmayı bildi. Bunu da taktisyenliğini kullanarak yaptı. Denemeler ve mecburiyetlerle ilk yarıyı iyi yerde bitirdi ama şimdi işi daha zor. Artık beklenti daha düzenli, daha etkili, daha az hatan bir G.Saray. Önünde de devre arası fırsatı var.

HAKEM: Bu ofsaytları görmek için yardımcıya gerek yok.

MAÇIN İYİSİ

Haberin Devamı

Sert,agresif, hırslı, gol atan ve takımı sürükleyen Melo.

MAÇIN KÖTÜSÜ

Bu kadar basit defans hataları halı sahada bile olmaz.

Yazarın Tüm Yazıları