Erkeklerin aklında seks var kadınların alışveriş

Yapılan gayri resmi bir araştırmaya göre, kadınların dörtte üçünün aklından alışveriş, erkeklerin aklından seks geçtiği kadar sık geçiyor.

Erkeklerin dakikada bir kere seks düşündüğü daha önce yapılan araştırmalarla ispatlanmıştı biliyorsunuz.

İngiliz online kadın dergisi cosmopolitan.co.uk, sitenin takipçileri arasında bir anket yapmış. Buna göre kadınlar 60 saniyede bir alışveriş yapmayı düşünüyor. Günde ortalama 8 saat uyuduğumuzu düşünürsek, günde 960, haftada 6720 kere alışveriş düşünüyoruz anlamına geliyor bu.

Cosmopolitan’ın anketine 778 kadın katılmış. Yaşları 19-45 arasında değişiyor. Hepsinin İngiliz olması dışında temsil kabiliyeti iyi bir kitle. İşte bu kadınların yüzde 74’ü dakikada bir alışveriş düşündüklerini söylemiş.

Beşte ikisi kendisini ayakkabı ve çanta bağımlısı olarak tanımlamış. Yüzde 62’si kredi kartı limitlerini zorladığını, yüzde 8’i alışveriş uğruna kredi veya mortgage ödemelerini aksattığını itiraf etmiş. Yıllık kazançlarının ortalama yüzde 30’unu kıyafete yatırıyorlar. Kadınların yarısı, zamanını sevgilisine ya da kocasına ayırmaktansa alışveriş yaparak geçirmeyi tercih edeceğini söylemiş. Zaten bu hesapla kadınlar sevişme sırasında da onlarca kez aklından alışveriş yapmayı geçiriyor olmalı.

Rakamları görünce, kendimi bir yokladım, ne kadar zamanda bir aklımdan alışveriş geçiyor diye. Ve bu kadınlara hiç benzemediğimi fark ettim.

Gün içinde alışveriş yapmak aklımın köşesinden geçmez, diyecek değilim elbette. Ama ben belirli anlarda toptan hallediyorum alışverişe kafa yorma meselesini.

Mesela her sabah gardrobun kapağını açtığımda... İnsan her seferinde mi giyecek bir şey bulamaz? Üstelik dolabın içinde bir çorap koyacak kadar bile yer kalmamışken. Böylece her sabah en az 15-20 dakika alışveriş düşünüyorum.

Sonra bir de her akşam midem kazınarak buzdolabının kapağını açtığım an var. Dolaptaki birbiriyle alakasız onca malzeme kullanılarak bir kap yemek yapılamıyor. Benim buzdolabı niye bir türlü anneminkine benzemiyor? Gitti mi alışveriş düşünmekle en az bir 10 dakika daha.

Bir de kafama takıldı; otobüs bileti veya gazete almak, kahve siparişi vermek de sayılıyor mu acaba? Hayır, eğer sayılıyorsa benim aklımdan alışveriş hiç çıkmıyor olabilir.
Yazarın Tüm Yazıları