Erkekler zorla kandırılmak istiyor

Cumartesi günü bir okurumun “Gertula” rumuzuyla yolladığı mektubu yayınladım. Bu okurum, evlendiği kadının bakire olmamasından duyduğu rahatsızlığı anlatıyordu. Mektubuna pek çok tepki geldi. Buraya sadece ikisini aktarabiliyorum.

Haberin Devamı

Cumartesi günü yayınladığınız “Eşim evlenmeden önce uyarmıştı ama dinlemedim” başlıklı mektubu okuyunca size bir an önce yazmak istedim. “Bu adam ne diyor?” dedim. Dürüst olmanın karşılığı bu mudur?
Karısı onu kandırsaydı, ilk birlikteliğini onunla yaşadığına inandırsaydı, daha mı dürüst olacaktı?
Maalesef erkekler bunu istiyor. Zorla kendilerine yalan söyletiyorlar.
Eğer o genç hanım, bakire olmadığını evlendikten sonra söylemiş olsaydı, belki biraz da olsa adama hak verirdim, kandırılmış derdim. (Ki bana göre bu kandırılmak da değil. Erkekler eşlerine tüm beraber oldukları kadınları anlatıyorlar mı?) Kadın dürüst davranmış, her şeyi evlenmeden önce anlatmış. Onu sevmese zaten neden evlensin?
Adam bu durumu başta kabul etmiş, evlendikten sonra sorun yapmaya başlamış. Bence evlendikten sonra bu kadar değişmesinin altında farklı nedenler yatıyor; mesela çevresi.
Bu tür düşünceler hayatlarını mahvetmekten başka bir işe yaramaz. Kuruntulardan vazgeçip eşine dört elle sarılması lazım.
Bir de adamın çocuk konusundaki düşüncelerine tepki duydum. Kadın çocuk istemek zorunda değil, bu nasıl onun daha önce çocuk aldırdığının işaret olabilir, anlayamadım. Hangi mantığa dayanıyor bu?
Erkekler nedense doğumu çok basit görüyorlar. Kadın fiziksel ve ruhsal olarak hazır mı, hiç düşünmüyorlar.
Rumuz: Elif

Haberin Devamı

Özellikle şu “erkeğin kandırılması” konusunda sizi desteklemek için hep yazdığım bir şeyi tekrarlamak istiyorum:
Erkeklere söylüyorum, bırakın kadınlar size dürüst davransın.
Eşinizin bakire olması, onun daha önce hiçbir şey yaşamadığının kanıtı değildir.
Kadın ilişki kursa bile bakire kalabilir ya da bunun için bir operasyon geçirebilir...

Sen bakir misin ki şikâyet ediyorsun?

Cumartesi günkü köşenizde yayınladığınız “Gertula” rumuzlu beyin mektubu beni çok düşündürdü. O bey, eşinin ilk cinsel deneyimini başkasıyla yaşamış olmasını önce doğal görmüş ama aynı olgunluğu evlendikten sonra sürdürememiş. Mektubunda size bu durumun uykularını kaçırdığını yazmış.
Ayrıca kendisinin de evlilik öncesi ilişkileri olduğunu itiraf etmiş. Peki eşinin de aynı duygularla uyku uyuyamadığını, onun da sırf bu yüzden kabuslar görebileceğini hiç düşünmüş mü?
Ben genç değilim ama geri kafalı da değilim. 68 yaşında bir beyim. 21’inci yüzyılda hâlâ bekâreti sorun edenlerin olabileceğine inanamıyorum.
Kardeşim; sen bakir misin ki, eşinin bakire olmamasından şikâyet ediyorsun?
Erkeklerimiz birilerinin kızlarıyla çıkarken iyi de, kızlarımız birileriyle çıkarken kötü mü?
Benim üç kızım, bir de oğlum var ve hiçbir zaman özel hayatlarına müdahale etmedim.
Rumuz: Bekir

Haberin Devamı

Ne kadar doğru söylüyorsunuz... Erkekler flört ettikleri kızlara ısrarla beraber olmayı teklif ediyorlar ama evlenecekleri kızın bakire olmasını bekliyorlar. Bu büyük bir çelişki, değil mi?

Yazarın Tüm Yazıları