Erkan Çelebi: Hatalı broşürün faturası bedava cep alanlara çıktı

Erkan ÇELEBİ
Haberin Devamı

TURKCELL'in abone merkezi, bedava cep telefonu kampanyası için bastırdığı broşürlerde kredi kartıyla yapılacak harcamalara yanlışlıkla elektrik, telefon, su faturalarını da dahil etti. Bunun sonucunda, kampanyaya katılanlar limitleri aşamadı. Yapı Kredi Bankası da gönderdiği ekstrelere 12 milyon liraya varan cezaları ekledi.

TURKCELL'in Ankara'daki abone merkezi, bastırdığı broşürlerde Yapı ve Kredi Bankası'yla düzenlenen cep telefonu kampanyasına, doğalgaz, elektrik ve su gibi otomatik ödeme kapsamındaki faturaları da dahil edince kampanyaya katılanlar, 12 milyon liraya varan ceza sürpriziyle karşılaştı. Çünkü, Yapı Kredi Bankası ile Turkcell'in gerçekleştirdiği kampanya, nakit para çekme ve fatura ödemelerini kapsamıyor. Sadece, kredi kartıyla yapılan alışverişlerde geçerli oluyor. Aylık harcama limitini dolduramayanlara ise ceza uygulamasına gidiliyor. Oysa, Ankara'daki Gençler adlı Turkcell abone merkezinin bastırdığı broşürlerde, kredi kartıyla yapılan otomatik fatura ödeme talimatları da kampanyanın harcama limitleri dahilinde yer alıyor. Gençler Telekom'un bastırdığı bu broşürlerden etkilenerek kampanyaya katılanlar da, harcama limitlerine elektrik, su, telefon gibi faturalarını da ekleyince, banka tarafından gönderilen ekstrelerde 6 milyon lira ile 12 milyon lira arasında değişen cezalarla karşılaştı.

SORUN FİRMADA

Arkadaşımız Lerna Asurluoğlu kampanyaya katılan Turkcell ve Yapı Kredi Bankası müşterilerinin başvurusu üzerine Gençler Telekom'un yöneticilerinden Murat Kosova'yla görüştü. Kosova ‘‘Turkcell, yapılacak kampanyalarla igili e-posta göndererak abone merkezlerini bilgilendiriyor. Bu kampanya, mayıs ayının ilk haftasında başladı. Bununla ilgili bilgileri de nisan ayının son haftasında yine e-posta yoluyla aldık. Turkcell'in kampanya öncesinde gönderdiği mesajlarda kredi kartıyla yapılacak harcamalara otomatik ödeme talimatlarının da dahil edileceği yer alıyordu. Biz de bu bilgiler doğrultusunda kampanya broşürlerimizi hazırlattık. Ancak, son anda kampanyada değişiklik yapılarak, bu harcamalar kapsam dışı bırakılmış. Turkcell, bu değişikliği bize yine mesaj göndererek bildirmiş. Ne var ki, o tarihlerde bilgisayar sistemimize virüs bulaştığı için bu mesajı alamadık. Bunun sonucunda da hatalı broşürlerle kampanyayı başlatmak zorunda kaldık. Müşterilerimizde, harcama limitlerini broşüre göre belirleyip, doğalgaz, elektrik ve su faturalarınıda dahil edince sorun ortaya çıktı’’ dedi. Ankara'daki abone merkezinin bastırdığı broşürlerden kaynaklanan sorunla ilgili olarak Turkcell de bir açıklama yaptı. Turkcell açıklamasında, Yapı Kredi Bankası'yla birlikte gerçekleştirdikleri kampanyadan müşterilerinin ücretsiz telefon sahibi olmalarını sağlamayı amaçladıklarına dikkat çekerek, ‘‘Gençler Telekom'un sorundan etkilenen abonelerimizle yaptığı karşılıklı görüşmeler sonucunda, işlemler abonelerimizin lehine yeniden düzenlendi’’ denildi.

M. RIZA OKUR'un arızalanan buzdolabı yüzde elli indirimle Siemens tarafından yenisiyle değiştirildi.

NİHAT ERGİN'in arızalanan No-Frost buzdolabı 100 milyonluk bedel karşılığında Bosch tarafından yenisiyle değiştirildi.

SERDAR ERİŞ'in ütüleme esnasında parlayan ceketi İpekyol tarafından yenisiyle değiştirildi.

FİKRET ASIĞ'ın arızalanan ekmek kızartma makinesi Tefal tarafından yenisiyle değiştirildi.

EFDAL UĞUR'un arızalanan buzdolabı Bosch tarafından yenisiyle değiştirildi.

MUZAFFER GÜMÜŞ'ün arızalanan buzdolabının ücreti Arçelik tarafından iade edildi.

Yazarın Tüm Yazıları