EKİNCİK bir köyse, cennet neresi?

Haberin Devamı

Bu deli ben, kendimi bir denizci, can yoldaşım arabamı da tekne zannettiğim için el alemin denizden teknesi ile gittiği her koyu ve marinayı karadan dolaştım. Cuma günü Marmaris’in koylarını okudunuz, dün Türkiye’deki Amazon’u. Bu sabah da gözümüzü Köyceğiz’in nefis köyü Ekincik’te açıyoruz. Ve bu arada herkese çok mutlu, çok huzurlu, keyifli, bol seyahatli, yüzmeli, güneşlenmeli bir bayram diliyorum.

EKİNCİK bir köyse, cennet neresi

Neden gidilir?
Tertemiz denizi, yemyeşil doğası, Marmaris - Dalyan - Köyceğiz gibi turizm merkezlerine yakınlığı, ulaşım kolaylığı ile sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin cenneti. Büyü gibi bir yer. İnsana “Ulen Türkiye, ulen Türkiye sen ne cennet memleketsin” dedirten cinsten. Tekneyle gelenlerin vazgeçilmez adresi. Ama karadan da Köyceğiz Gölü’nü dolaşan nefis bir yolu var. Köyün en önemli özelliği hiç göç vermemesi. Çünkü herkes çalışıp ekmeğini taştan çıkarıyor.

Haberin Devamı

Kendi kendine yeten mutlu köy
Yıllar önce Adana’dan gelen Yörüklerin kurduğu Ekincik, sahilin yamacında, zeytin ve çam ağaçlarının içinde. Yaklaşık 140 haneli, 700 nüfusa sahip mutlu bir köy. Ana kaynakları arıcılık ve turizm. Köyün gençleri her gün Dalyan kıyılarına tekne ile turist taşıyor. Söyledikleri tek bir şey var,
“Ekincik’te çalışmak isteyene iş de var aş da!”

Nasıl gidilir?
Otobüsle seyahat edenler, İzmir-Fethiye ya da İstanbul-Fethiye otobüsüne binip, Köyceğiz’de inecekler. Köyceğiz’den her yarım saatte bir kalkan minibüslerle 45 dakika süren bir yolculukla Ekincik’tesiniz. Özel aracı ile yola çıkanlar, Muğla’yı geçtikten sonra önce Sakar Geçidi’ne inerek sahil yolunu takip edecek. Köyceğiz ayrımında karşınıza Döğüşbelen tabelası çıkacak. Buradan sapıp tabelaları takip ederek Köyceğiz Gölü’ne paralel ilerlediğinizde yaklaşık yarım saat içinde yol sizi Ekincik Köyü’ne ulaştıracak. Yakın zamanda bitirilmesi planlanan Marmaris-Aksaz-Dalyan yolunun da açılması ile Ekincik ulaşımı Marmaris’ten 20-25 dakikaya inecek.

Haberin Devamı

EKİNCİK bir köyse, cennet neresi

Ekincik’te ne yenir?
Ekincik koyunda irili ufaklı 4 restoran var. “Likya”, “Remo”, “Ekincik Otel restoranı” ve olağanüstü lezzetteki “My Marina”. Hepsinde taze meze, ot çeşitleri, tazecik salatalar ve deniz ürünü bulmak mümkün. Özellikle kese yoğurdu ve Ekincik ormanlarında yetişen bir sarmaşık türü ile yapılan “Sılcan Yoğurtlaması”nı mutlaka denenmeli!

My Marina
Tekneniz varsa yaşadınız, tekneniz yoksa yolu oldukça zor ve zahmetli. Epey yol gidip büyük bir demir kapının önünde “ben kayboldum” diye restoranı aradım ve demir kapının açılmasıyla ulaştım. Hele akşam vakti karadan gidecekseniz vazgeçin. Ertesi gün öğlen deneyin şansınızı. Tekneyle yola çıkmış şanslılardansanız My Marina olağanüstü deniz ürünü ve balık pişiriyor. Büyük “T” iskelesi sayesinde rıhtımına çok sayıda tekne yanaşabiliyor. İskele ve rıhtımda tonozlar, elektrik, su, ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız bir market ve küçük müdahaleler için ilkyardım odası bulunuyor. Dünyanın en ünlü yelkencileri ve hatta ülkemize gizli gizli gelen dünya starlarının uğrak yeri. Ama son derece mütevazi, son derece beyefendi bir baba-oğul tarafından işletiliyor. İrfan ve Doğa Tezbiner. İrfan Bey, My Marina’yı 30 yıl önce denizden kurduğu bir düzenekle, tepeye tek tek tomruk taşıyarak inşa etmiş. My Marina’nın mutfağında, günlük gelen derin su balıkları orfoz, lagos, levrek ve sinaritle harikalar yaratılıyor. Karides Gökova’dan geliyor.
Koordinatlar: 36° 49’ 20” Kuzey, 28° 33’ 30” Doğu, Tel: (0252) 266 02 76

Haberin Devamı

EKİNCİK bir köyse, cennet neresi

Nerede kalınır?
Hotel Ekincik: Önü plaj. Spa’sı, buhar odası, masajı da var. Odalar bir kaç yıl önce yenilenmiş. Huzurlu, güzel yemek ve kahvaltı veren, dinlendiren bir otel. internet ücretsiz. Yarım pansiyon hizmet veriyor. Oteli gezdim, ancak yemeklerini denemedim, ama duyumlarım çok olumlu. Eylül ayında sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil yarım pansiyon konaklama, kişi başı 130 TL’den başlıyor.
www.hotelekincik.com - Tel: (0252) 266 02 03

EKİNCİK bir köyse, cennet neresi


Villa Salkım: Köydeki pansiyonların en güzellerinden biri. Kocaman, bakımlı, begonvilli çim bir bahçe etrafında tek katlı, sade odaları var. Deniz yürüme mesafesinde. Herkesin Orhan Abi ile Rabiya Abla dedikleri bir çift var. Göz yaşartıcı bir coşkuyla ev sahipliği yapıyorlar. Yazlıklarına ziyarete gelmişsiniz gibi hissettiriyorlar. Sohbetleri kadar yemekleri de seviliyor. Fiyatlar gayet makul. Eylül ayında sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil yarım pansiyon konaklama, kişi başı 80 TL’den başlıyor.
www.villasalkim.com - Tel: (0252) 266 00 92

Haberin Devamı

EKİNCİK bir köyse, cennet neresi

Yazarın Tüm Yazıları