EGO’ya ‘uyanıkça’ kaynak bulundu

ANKARA Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 2 yıl önce belirli bir süre içinde (45 dakikaydı sanırım şimdi 75 dakika emin değilim ondan da) otobüsten otobüse (ya da metro-Ankara’ya) ücretsiz aktarma hakkını ücretli hale getirmişti.

Haberin Devamı

Ücretsiz aktarma birçok Avrupa ülkesinde yıllardır yapılan çok olağan bir uygulamadır bu... İzmir’de de ücretsiz aktarma hakkı var, kullandım biliyorum.
Son yapılan fiyat ayarlamasında bu aktarma ücreti 58 kuruşa yükseltildi. Böylelikle 17.50 TL olan 10 kullanımlık kart için bir kart içinde 3 aktarmayı sefer sayısı kaybetmeden yapabiliyordu Ankaralılar...
Fakat yetkililere eşsiz bir zeka manevrası ile bu ücrete 1 kuruşluk daha artış getirmişler, dün fark ettim.
Böylelikle 3 tane 59 kuruş 178 kuruş olmakta ve Ankaralılar bir kullanım hakkından yoksun olmakta.
Çok ince hesaplar yaparak EGO’yu büyük bir zarardan kurtaran değerli ayarlama uzmanlarını tebrik eder, bu işin mucitlerini birer kuruş ikramiye ile ödüllendirilmesini teklif ederim. Osman K.VELİOĞLU

Haberin Devamı

Kablo hizmetlerine sessiz zam yapıldı

TÜRKSAT, kablo tv hizmetine sessiz ve habersiz zam yaptı.
Hem de 2 TL birden... Ayda 7 yerine 9 lira ödemeye başladık. Ne var bunda diyen olabilir. Bu firma hizmet aksatmada rakipsiz.
Şöyle ki, habersiz TV kanal sayısını azalttı ve sık sık yayın kesintisi yapar oldu. Mesela, yakın geçmişte ‘Discovery’ isimli belgesel kanalı bir anda yayından kaldırdı.
Halbuki, kabloyu tercih edenlerin gerekçeşiydi o istasyon. Bir bakıma onun için sıkıntıya katlanıyorduk, kesintileri göz ardı ediyorduk. Popüler belgeseller oradaydı. Kablo, üzerine düşeni eksikli yaparken faturaya zamdan geri durmuyor. Aboneler, bu gidişle başka seçeneklere yönelecek. O zaman, ‘taahhütlü’ ekstra tekliflerle yana yakıla müşteri kızıştırmanın peşine düşecekler.
Doğru düzgün istikrarlı hizmet mümkün değil. Meydan boş, ”Ne oluyor” diyen yok!
Vahşi piyasa gereği bunlar... Metin ALTAY

Rixos trafiği bunaltıyor

TARİH 15.03.2012 Ankara’nın göbeğinde trafik yine kilitlenmiş, yüzlerce araç binlerce kişi yollarda. Çünkü Rixos Hotel’de toplantı var. Bakan araçları, korumalar, polisler geçiş ve (yolun ortasında duruş!) önceliği onlarda.
İşine gidemeyen arabasında tıkanan insanlar yollarda.
Koca Ankara’da toplantı yapacak tek yer burası mı? Halkınıza bu zulümü niye yapıyorsunuz. Bu kadarını görmiyor ya da düşünemiyorsanız bu mevkiileri niye işgal ediyorsunuz?
Bakınız, nasıl olsa ayrıcalığınız var, her yere rahatça gidebilirsiniz. Bu toplantıları trafiğin daha az yoğun olduğu yer ve zamanlarda yapın da bu halka biraz saygılı davranma imkanını kendinize tanıyın.
Ahmet Şükrü GÜRHAN

Haberin Devamı

Bahçelievler şu haline bir bakın

BEN Ankara Yukarı Bahçelievler Mahallesi’nde oturuyorum. Bahçelievler’in cadde ve ara sokakları aylardır çok kötü durumda. Doğalgaz borularının değiştirilmesi amacıyla kazılan ve daha sonra asfaltlanmadan bırakılan sokaklar ve caddeler artık çukurdan ve çamurdan geçilemez hale geldi. Yollarda asfalt kalmadı. Konu muhtarımız tarafından yetkililere defalarca iletilmesine rağmen bir sonuç alınamıyor. Başkentin göbeğinde çukur ve çamur deryasında yaşamaya terkedilmiş durumdayız.
Prof. Dr. Füsun ACARTÜRK-Gazi Ü. Eczacılık Fakültesi

Yazarın Tüm Yazıları