Eğitimde tehlikeli tablo

120 sorudan 12 soruyu çözmekle (%10) sınav kazanılıyorsa vah halimize

Haberin Devamı

ÖSS'de bırakın 30 bine yakın öğrencinin tek bir soruyu doğru çözememesini... Fen Bilimleri'nden 704 bin öğrenci, Matematik'ten 251 bin öğrenci bir tek soru bile çözememiştir.

Bir tek soru bile çözemeyen yüz binlerce öğrenci acaba lise diplomasını nasıl alabiliyor?

Vahamet ortada...

Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş çarpıcı durumu şöyle anlatıyor:

"ÖSS'de baraj puanları geçen yıl ve bu yıl düşürülmüştür. 145 baraj puanını aşmak için 120 sorudan sadece 12 soruyu çözmek yeterli hale getirilmiştir. Yani 10 üzerinden 2 alanlar sınavı kazanmış sayılmaktadır.

Eğitim sisteminin temel amacı elbette sınavlarda yüksek puan almak yerine, iyi bir yurttaş, iyi bir insan, bilime inanan ve çağdaş düşünen bireyler yetiştirmektir. Sınav sonuçlarıyla bir kez daha ortaya çıkan akademik başarısızlık eğitim sistemimizin geldiği noktayı işaret eden göstergelerden sadece biridir. Başarısız gidişin sorumluları başta AKP hükümetinin Milli Eğitim Bakanı'dır. Bu gidiş tehlikelidir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin iyi bir eğitimden geçirilmesi için Türk eğitim sistemi acil olarak masaya yatırılarak önlemler alınmalıdır. Her şeyden önemlisi eğitim ulusal olmalıdır.

Haberin Devamı

Yedi yıldır AKP hükümetinin Milli Eğitim politikalarının ülkemizdeki eğitimi ne hale getirdiği ortadadır."

Ordumuza yapılanları içime sindiremem

TÜRK Ordusu'nun askerlerini neredeyse her gün şehit eden bir şiddet çetesine bölücü, terörist, katil, suçlu demeyi reddeden bir partinin bir üyesi, Türk Ordusu'nun savaş dışında mümkün olan en yüksek rütbesine gelmiş, ömür boyu görevini şerefiyle ve ettiği yemine bağlı kalarak başarıyla temsil etmiş bir komutanımız hakkında suç duyurusunda bulunuluyor!

Sayın komutanımızın işlediği iddia edilen suç, ülkemizin güç bir zamanında iç ve dış güvenliğini tehdit ettiğine inanılan bazı kişiler hakkında bir bilgi notu 'andıç'mış... Bu not, komutanın mensup olduğu ve komuta ettiği ordumuzun yasa ile belirlenmiş 'ülkesini dış ve iç düşmanlara karşı koruma' görevinin bir parçası olarak hazırlanmış değil midir?

Haberin Devamı

Önemli olan bu yapılan işin yasal olup olmadığıdır.

Bir komutanın yargılanıp yargılanamayacağını ilgili askeri mahkeme değerlendirir.

Artık yeter! Yaşamlarını güvenliğimiz, huzurumuz için vermeye yemin etmiş insanlara, amaçları ülkemize zarar vermek olanlara açıkça destek çıkanlar tarafından saldırılmasına çarpık bir demokrasi anlayışı çerçevesinde fırsat tanınması beni isyan ettirmektedir. Ordumuza bir irticacı-bölücü koalisyonu tarafından artık gündelik olarak yapılan rezil saldırılar beni ve çevremdeki aklı başında tüm insanları çileden çıkartmakta, yaşamlarımızı zehir etmektedir. Hukuka müdahale kimsenin haddi değilse de, bizim için her gün şehit ve gazi olan insanlara ve komutanlarına yapılan haksız saldırılar karşısındaki isyanımı yurtaşlarımla paylaşmak sanırım bir vatandaş olarak en doğal hakkımdır: Yeter! Yeter! Yeter!
Prof. Dr. Celâl ŞENGÖR

Haberin Devamı

Çekmece'den Yenimahalle'ye

ANKARA Yenimahalle ilçesi'ne hayırlı olsun! İstanbul Küçükçekmece Kaykamamı H. Osman Ebiloğlu'nun

buraya atandığı söyleniyor. Çekmece'liler gittiğinden sevinçli. AKP içindeki belirli dini çevreler nezdinde kendine itibar sağlamaya çalışan Ebiloğlu, uzun süre İstanbul'da kalmayı başardı. Elazığ'dan AKP aday adayı oldu ancak gösterilmedi. Görevi sırasında Başakşehir'de Uğur Mumcu'nun katil sanıkları arasında yer alan ve 5 yıl cezaevinde kalan bir kişiye doğal başkanı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından para yardımında bulundu ve gazetelere manşet oldu.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın emrinden çıkmadı hiç... Yeniay'la ilgili çok şey bilmesine imar konusundaki hukuksuzluklara karşı göz yumduğu sık sık konuşuldu. Particilik ve dincilik konusunda iktidar yandaşları arasında denge sağlamayı başardı; terfisini de aldı. İstanbul Valisi Muammer Güler'in eşinin amcası olduğu ileri sürülen İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Pamukçu'nun, müfettiş raporu gereğince görevden alınmasına karşı sevindi! Yenimahalle'liler, Ebiloğlu'nun öykülerini, Bakan Hayati Yazıcı, Vali Güler, İstanbul MEM Ata Özer'den dinleyebilir.

Haberin Devamı

Kim kimin içinde? Ah bir de Kantinciler Odası Başkanı Vahap Osmanoğlu (Ebiloğlu ile hemşehri mi acaba?) bir gündeme gelse... Sefaköy'de 70 dönüm arazi üzerine kurulu eski Milli Eğitim Bakanı Nahit Menteşe adıyla bilinen okul arazisinin kimlere nasıl peşkeş çekiliği bir yazılsa...

(Hikmet Uluğbay, Necdet Tekin, Hüseyin Çelik ve Erkan Mumcu'nun adlarının verildiği okullar AVM olsa hangi duyguları yaşarlar?) Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukcu, 'abisi' Bakan Hayati Yazıcı'nın, AKP Küçükçekmece İlçe Başkanı Temel Karadeniz'i ve ardından MEM Ata Özer'i bir sorgulasa!

Denetimsizliğe bir örnek

THY içinde üst düzey görevde bir okurumuz anlatıyor.

THY Amsterdam uçak kazasında ortalarda görünmeyen THY Amsterdam Müdürü Paşa Çetin'in sık sık görev yerini terk ettiği, izinsiz olarak başka şehirlere gittiği ve ülke dışına çıktığı, Amsterdam bürosunu teftiş eden müfettişler tarafından tespit ediliyor.

Haberin Devamı

THY Brüksel Müdürü Güngör Karaoğlu’nun aynı zamanda akrabası olan Paşa Çetin’in THY’yi yöneten 3 kişilik İcra Komitesi ile olan yakın ilişkileri sebebiyle, müfettişin bu raporu rafa kaldırılıyor. Ve müfettiş Paşa Çetin hakkında böyle bir rapor hazırladığı için Elazığ’a satış müdürü olarak atanıyor.

Peki Paşa Çetin’in görev yerini sık sık terk etmesi sebebiyle kuruma verdiği zararın hesabını kim soracak? Hesap sorması gerekenler onu göreve getiren yakın tanıdıkları, dostları olduğuna göre?..

Biliyor musunuz

IĞDIR'ın Melekli Belde Belediye Başkanı DP'li Emine Çankaya, kampanyada kimseye iltimas yapmayacağını söylemesine karşın son seçimde aday olmayan eşi Servet Çankaya'yı işe alması üzerine kendisine yönelik eleştiriler üzerine "Bildiğiniz gibi kocam benden önceki belediye başkanıydı. Onu, tecrübelerinden faydalanmak için işe aldım" dediğini... CHP Mersin Milletvekili İsa Gök'ün, İçişleri Bakanı Atalay'a, Vakit Gazetesi'nin İdil Biret konseri dolayısıyla tahrik edici yayınlarına karşı hangi önlemlerin alındığını belirterek, "İstanbul'un göbeğinde, Topkapı Sarayı'nın önünde, kışkırtılmış ve gözü dönmüş bir grup, klasik müzik konserini dinlemek için bir araya gelen sanatseverleri toplu halde, 'yoldan çıkmışlık', 'hainlik', 'şerefsizlik' ve 'sapkınlıkla' suçlarken, İstanbul gerçekten de 2010’da 'Avrupa’nın Kültür Başkenti' olabilecek midir?" diye sorduğunu... GİRESUN'un Dereli Belediye Başkanı Kazım Zeki Şenlikoğlu yöre halkını dün başlayan Uluslararası Kümbet Festivali'nde Fatih Kısaparmak ve Zeynep Başkan konserlerine çağırdığını... GÖRELE Kemençe ve Horon Festivali'nin de bugün başlayacağını...

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı Şehir Tiyatroları'nın 168 çalışanını, İETT'de olduğu gibi maaşlarının ödenmediğini, buna karşılık Belediyeden ciddi bir açıklama yapılmadığını...

Yazarın Tüm Yazıları