Ege’de alternatif tatil rotaları

Bodrum ve Çeşme’deki kalabalıktan uzaklaşmak isteyenler için Ege’nin gizli köşelerinden bildiriyoruz.

Haberin Devamı

Çeşme ve Bodrum birbirini çekemeyen iki çenebaz kapı komşusu. İkisini de severim aslında. Özellikle de Çeşme’yi. Ama ne yalan söyleyeyim son zamanlarda herkes gibi ben de biraz sıkıldım.
Yeni tatil rotaları arar oldum. Kalabalıktan uzaklaşmak, tenhaya kaçmak, biraz dinlenmek istedim. Ve Egelilerin çok da yabancı olmadığı iki tatlı tatil dostuyla hasret giderdim. Siz de hayata küçük bir mola vermek istiyorsanız hiç vakit kaybetmeden Ege’nin gizli köşelerine demir atmalısınız.

Alibey Adası - Cunda

Çiçeği burnunda çiftler, kalbine giden yol midesinden geçenler, zevk-ü sefacılar... Bu yaz Cunda sizi bekliyor!
Ayvalık Koyu’nda sere serpe uzanan Cunda, bir diğer adıyla Alibey Adası’nın bugünkü ismi Kurtuluş Savaşı’nda padişahın “Yunanlılara teslim olun” emrine karşı gelip, silahlı mücadeleye başlayan kumandan Yarbay Ali Çetinkaya’dan miras. Eski adı ‘Moshonisia’ yani ‘Kokuluada’ olan Alibey Adası daha çok ‘Cunda’ olarak biliniyor. Bu adıyla da kulağa daha havalı geliyor. Dar sokakları, şarap evleri, butik otelleri, sevimli kafeleri ve balık lokantalarıyla ada hem göze hem de damağa hitap ediyor. “Nerede kalmalı? Nerede yemeli-içmeli?” diye açık adres isterseniz karşınıza çıkan ilk butik otel, ilk pansiyon, ilk restoran, ilk kafe derim. Çünkü hepsi birbirinden muhteşem. Birini övsem diğerine haksızlık olur. Cunda’nın her köşesinde huzur var, keyif var, anason var, balık var, muhabbet var… “Peki, ne yok?” derseniz… Gürültü yok, acele yok, trafik yok, makyaj yok…Tarzınız ‘giyin-çık’ felsefesine dayanıyorsa, ıslak saçtansa, ‘Bir terlikle dünyayı kurtarırım’ diyorsanız Cunda sizin için ideal. Tarihi yeldeğirmenini, eski kiliseleri gezmeden, Rum mimarisiyle tanışmadan, Âşıklar Tepesi’ne çıkmadan dönmeyin.

Haberin Devamı

Bademli Köyü - Kalem Adası

Yeni evliler, yıllanmış ama yıpranmamış çiftler; romantizmin başkenti ‘Kalem Adası’ tam da sizin kaleminiz…
Dikili’nin eski bir Rum köyü olan Bademli açıklarında uzanan bu muhteşem ada işadamı Yüksel Dartar tarafından 1973’te satın alınmış. ‘Türkiye’nin Maldivleri’ Kalem Adası’na Bademli Köyü’nden kalkan özel bir tekneyle yaklaşık beş dakika içinde ulaşıyorsunuz. Doğası, havası, coğrafyasıyla adeta bir yeryüzü cenneti olan ada, Midilli’ye göz kırpan muhteşem manzarasıyla insanın aklını başından alıyor. Son dönemlerde magazincilerden kaçmak isteyen ünlü isimlerin de gözde tatil rotaları arasında yer alan adada konaklamak için yalnızca tek bir tesis bulunuyor. ‘Oliviera Resort’, adanın muhteşem atmosferi, doğası ve düzeni karşısında ne yazık ki sönük kalıyor, beklentileri karşılayamıyor. Adada gezmek-görmek, yeni tatlar keşfetmek için fazla bir seçenek yok. Yüksek dozda huzur ve romantizm bünyenize ağır gelirse rotanızı Bademli Köyü’ne çevirmenizi tavsiye ederim. Ama “Issız bir adaya düşseniz yanınıza ne alırsınız?” sorusuna hiç düşünmeden ‘Sevgilim’ diyorsanız, Kalem Adası sizin için en doğru seçenek.

Yazarın Tüm Yazıları