Efsane devam ediyor

Peter Jackson, sinema tarihini etkileyen serisi Yüzüklerin Efendisi’nin başına dönüyor ve seyirciyi Bilbo Baggins’in heyecan verici yolculuğuna ortak ediyor. Yeni bir efsanenin başlangıcı olacak görünen “Hobbit: Beklenmedik Yolculuk”, Orta Dünya’yı özleyenlerin kaçırmaması gereken bir macera vadediyor.

Haberin Devamı

Orta Dünya’ya geri dönüyoruz

Hobbit: Beklenmedik Yolculuk
The Hobbit: An Unexpected Journey
Yönetmen: Peter Jackson
2012/ABD-Yeni Zelanda/169’

J. R. R. Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi efsanesi devam ediyor. Bu kez hikâyenin başına dönüyor ve kendini destansı bir arayış içinde bulan Bilbo Baggins’in başından geçenleri izliyoruz. Gandalf’ın aniden ortaya çıkışıyla kendini efsanevi savaşçı Thorin Meşekalkan tarafından yönetilen onüç cüce’den oluşan bir grupta bulan Bilbo, onlarla birlikte Goblinler, Orklar, öldürücü Warglar, Dev Örümcekler, Şekil Değiştirenler ve Büyücülerle dolup taşan, tehlikeli topraklara gidecektir. Yüzüklerin Efendisi’ni yaratan Peter Jackson’ın elinden çıkma “Hobbit: Beklenmedik Yolculuk”, iki yıl boyunca devam edecek üçlemenin de ilk halkası. 3 saat süren ve 3 boyutlu ve IMAX seçenekleriyle gösterime giren filmin, Yüzüklerin Efendisi gibi bir efsaneye dönüşeceği kesin görünüyor. Orta Dünya’yı özleyenler kaçırmasın.

Haberin Devamı

Senin baban bir melekti yavrum

Sen Dünyaya Gelmeden
Twice Born
Yönetmen: Sergio Castellitto
2012/İtalya-İspanya/127’

İtalyan yazar Margaret Mazzantini’nin aynı adlı romanından eşi Sergio Castellitto tarafından uyarlanan “Sen Dünyaya Gelmeden”, savaşın ve büyük acıların ortasında Gemma ile Diego’nun tutkulu aşklarını anlatıyor. Gemma, oğlu Pietro’yla birlikte Saraybosna’ya gider. 16 yıl önce hayatının aşkı ve Pietro’nun babası Diego ile burada tanışan ancak Bosna Savaşı sırasında onu kaybeden Gemma, bir yandan Pietro’yla zorlu ilişkilerini toparlamaya çalışırken, bir yandan da geçmişiyle yüzleşir. Penélope Cruz ve Emile Hirsch’i başrole taşıyan filmde “Başka Dilde Aşk”, “Süt” filmlerinin oyuncusu Saadet Işıl Aksoy da yer alıyor. Aşk filmi arayanlara…

Tepenin ardındakiler

Tepenin Ardı
Yönetmen: Emin Alper
2012/Türkiye/94’

Asya Pasifik Film Ödülleri’nde ve İstanbul Film Festivali’nde en iyi film seçilen “Tepenin Ardı”, nihayet gösterimde. Faik, Orman İşletmesi’nden emekli olduktan sonra yaşadığı kasabanın yaylasında babadan kalma bir araziyi işlemeye ve burada ufak bir keçi sürüsü beslemeye başlamıştır. Araziye bakmak üzere bir ortakçı yörük ailesiyle anlaşmıştır.
Bir Ağustos günü Faik’in oğlu Nusret, iki torunu Zafer ve Caner birkaç günlük tatil için dedelerini yaylada ziyarete gelir. Oğlu ve torunları geldiği esnada Faik karşı tepenin arkasında çadır kurmuş yörüklerle amansız bir kavgaya tutuşmuştur. Keçilerini otlatmak için arazisine sokan komşu yörüklere çok öfkelenen Faik, sürüden bir keçiyi alıkoymuştur. Bu keçiyi kesip akşam ailenin bir araya gelmesi şerefine bir ziyafet vermek ister. Fakat aile buluşması, hem Faik’in ailesi içindeki, hem de ortakçı aile ile aralarındaki bazı sorunları su yüzüne çıkartır. Faik, yörüklere duyduğu düşmanlık, bu sorunların üstünü örtüp, yörüklere karşı hep beraber bir sürek avına çıkmalarını sağlar. Faik yörükleri günah keçisi yapmayı başarmıştır, fakat yarattığı öfkeyi kontrol edebilecek midir? Yılın en iyi Türkiye filmlerinden biri, sakın kaçırmayın.

Yazarın Tüm Yazıları