Köln Başkonsolosluğu online randevu sistemine geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Köln Başkonsolosluğu online randevu sistemine geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2016 10:07

Köln Başkonsolosluğu, konsolosluk işlemlerinde şubat ayından itibaren Nüfus, Evlenme, Noter ve Vatandaşlık Servislerimizde randevu sistemine sisteme geçildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Köln Başkonsolosluğu’ndan yapılan açıklamada randevulu sistemle hem hizmetlerin rahat sunulması hem de işyerlerinden izin alarak gelen vatandaşların işlemlerinin hızlı yapılmasının amaçlandığı bildirildi.İsteyenler nüfus, evlenme, noter ve vatandaşlık servislerinde çarşamba ve cuma günleri 14.00-16.00 saatleri arasında işlemlerini yaptırmak için randevu alabilirler.

E-randevu almak için konsolosluk sitesine (www.konsolosluk.gov.tr) girildiğinde sağ tarafta yer alan Ülke (Almanya) ve Temsilcilik (Köln Başkonsolosluğu) seçilmeli ve e-randevu butonuna tıklanmalıdır. Elektronik posta adresinin doğru yazılmış olmasına özellikle dikkat edilmelidir. İstenen bilgiler eksiksiz tamamlanmasının ardından verilen e-posta adresine sistemin gönderdiği şifre girildikten sonra devam butonuna tıklanarak bir sonraki ekrana geçilmelidir. Randevu tarihi ve saati seçildikten sonra onay ekranındaki onayla butonu ile randevu kesinleşmektedir. 18 yaşından küçükler için yapılacak başvurularda randevu anne ya da baba adına alınmalıdır.

Haberin Devamı


Sistemden bilgisayar ya da dizüstü bilgisayar ile e-randevu alımı sırasında zorluk yaşanması halinde Başkonsolosluğun e-posta adresine (konsulat.koeln@mfa.gov.tr) yazarak teknik yardım almak mümkündür.

Köln Başkonsolosluğu’ndan önümüzdeki dönemde talep durumuna göre servislerin randevuyla hizmet verme günlerinin arttırılabileceği de bildirildi.Diğer taraftan tüm servisler hafta içi 08.3012.30 saatleri arasında normal şekilde randevusuz olarak hizmet vermeye devam edecek.

Başkonsolosluklarda pasaport işlemleri için 2010 yılında, vize işlemleri içinse 5 Ocak 2016 tarihinden itibaren randevulu sisteme geçilmişti.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!