Dönüşüm başlıyor...

GEÇEN seneki performanslarından, etkilerinden ve kalitelerinden uzak iki takımın maçında oyunda o oranda zevksiz ve yavan oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Alex ve Emre gibi oyunu ve sonucu belirleyen iki oyuncudan yoksun olunca doğal olarak kendi sahasında kalan, rakip alanda pozisyon üretmekte zorlanan bir takım haline geldi. Galatasaray ise geçen sene şampiyon yapan oyuncularındaki peformans düşüşü sebebiyle o bilinen çabuk, etkili ve üretken oyununu oynamadı.
İlk yarısı garip bir maçtı. Galatasaray gol bulmak için biraz pas ve baskı yapınca golü buldu ama çekilince golü yedi. Bu sefer golü bulan Fenerbahçe çekildi golü yedi. Yani korkan cezasını golle gördü. Galatasaray’da Selçuk istekli ve mücadeleci oyunu ile öne çıktı. Fenerbahçe’de ise Kuyt takımını Galatasaray yarı alanına taşıyan ve etkinliği sağlayan oyuncu idi.
Galatasaray’ın ilk yarıda yaşadığı en büyük sıkıntı kendi oyuncularının tehlikeli bölgede aldıkları riskler ya da pas hataları idi. Ceza alanı içinde çalım atmaya kalkma ve yanlış yere indirilen toplar sonucu golü kalesinde gördü. İki takımında sadece tek düşüncesi vardı o da maçı kazanabilmek. İyi oynamak ya da derbi havasını yaşatmak hep ikinci planda oldu.

Haberin Devamı

DERBİ’NİN ANLATTIĞI...

Fenerbahçe’nin orta sahadaki sayısal üstünlüğünün verdiği topa sahip olma özelliğini kırmak için Yekta’nın oyuna alınması işe yaradı ve Galatasaray etkinliğini artırdı. Fakat diğer taraftan Burak’ın önde tek kalması rakip alana çıkmada sıkıntı oluşmasına sebep oldu.
İkinci yarıda Galatasaray skoru korumak, Fenerbahçe ise elindeki bütün kozları oyuna alarak skoru çevirmek için oynadı. Meireles’in kırmızısı işi bitiren karar oldu. Cimbom geçen sene oynadığı bütün derbilerde oynadığı oyunlar sonrası kazandığı özgüven ve moral bundan sonraki maçlara yansıyacaktır. Psikolojik dezavantajı lehine çeviren Galatasaray Fenerbahçe maçlarına daha rahat çıkacak. Bu maçın bana göre en büyük kazanımı bu oldu.

ZEVKSİZ AMA AKILLI....

Galatasaray geçen sene hariç bundan önce oynadığı maçlarda iyi başlayan ama golü yiyen taraf olan, krırmızı kartlar gören ve oyundan çok erken kopan bir takımdı. Geçen seneki maçlardan sonra Galatasaray artık Fenerbahçe maçlarında nasıl oynayacaklarını bilen, maça daha rahat çıkan taraf olacak. Dolayısı ile maçın kazanılması zevkli olmasından daha önem arz ediyor.

Yazarın Tüm Yazıları