Döküntülü deriye buğday çimi yiyin

Merhaba Suna hanım, ben 25 yaşındayım. Saç dökülmesi için hem gitmediğim doktor kalmadı hem de hap kullanmaya bile başladım.

Üstelik saç diplerimde inanılmaz bir kuruluk var, kepekten büyük kuru parçalar hem kafa derimden, hem de burun ve kulak derimden dökülüyor. Şimdiden teşekkürler. l Bartu.

Sağlıklı saçların görünümü kişiden kişiye göre değişik tanımlanır. İki kelime ise her cins saç için geçerlidir: Doğru yıkama ve fırçalama. Buğday çimini salataya koyup her gün yiyiniz. Saç diplerinize ise ısıtılmış hakiki zeytinyağı sürün. Ve lütfen pozitif olun hayatta. Unutmayın rahatsızlığınız sedef de olabilir, bu nedenle siz bir kez daha dermatoloğa gidin.

Dökülen saça çörek otu

Suna Hanım merhaba, bende hipotroid var. Hormonsal nedenlere saçlarım çok fazla dökülüyor. Ne önerirsiniz. l Özlem Ö.

Geçmiş olsun. Her sabah yulaf ezmesi, keten tohumu, portakal yemelisiniz. Saçınıza ısıtılmış iki çorba kaşığı ılık zeytinyağı, bir tatlı kaşığı öğütülmüş çörek otu, bir yumurta sarısını karıştırıp, boya sürer gibi sürün. İki saat strech filme sararak bekletin. Bu işlemi haftada bir gün yapın, netice alırsınız.

Lekelere süzme yoğurt

19 yaşındayım. Yüzümde sivilce izleri, lekeler var. Bana leke giderici bir maske önerebilir misiniz? l Merve K.

Merve hanım en basit maske tarifi şudur: Bir çorba kaşığı süzme yoğurt, bir tatlı kaşığı kabartma tozunu karıştırın ve temiz ciltte bir saat bekletin. Haftada bir gün yapın, sekiz haftada lekeleriniz yavaşça açılır.
Yazarın Tüm Yazıları