Doğal bronzluğa doğru

Bilimadamları, yaklaşık 20 yıldır cildin UV ışınlarından zarar görmeden melanin üretimini sağlaması ve bronzlaşması sırasında kendini koruma sürecini güçlendirmesi konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Şimdi bu araştırmaların son aşamasına gelinmiş durumda.

üneş ışınlarına en fazla maruz kalan kıtalardan biri olan Avusturalya şüphesiz bu çalışmaların odak noktası. Geliştirilen sentetik peptid hormonu Melanotan 1’e dayalı preparatların cildin pigment oluşturan hücrelerini harekete geçireceği belirtiliyor.

Bir çeşit "iğneyle" biyolojik olarak güneşten korunma yöntemi gözüyle bakılan bu gelişmenin, güneş alerjisi ve UV hassasiyetiyle birlikte metabolizma rahatsızlıklarında etkili olacağı düşünülüyor. Denemelerine başlanan yöntemle 14 günlük bir UV ışını ve peptid hormonu tedavisi cildin altı ay boyunca bronz görünümünü korumasını sağlıyor. Bu yöntemi uygulayan Alman dermatolog Dr. Patricia Ogilvie, peptid hormonu araştırmalarını yıllardır yakından izleyen bir isim. O, araştırmalardan bir adım daha önde düşünüyor ve gelecekte bu yöntemin de tıpkı botoks gibi kozmetik bir uygulama olabileceğini belirtiyor.

Bugüne dek yapılan uygulamalardaki tek sorun, bronzluğun vücudun farklı noktalarında düzensiz renklenmelere neden olması. Denemelerde sırt bronzluktan çok az nasibini alırken burun ve yanaklarda aynı tonların oldukça belirgin olduğu gözlenmiş. Sağlıklı ve dengeli bir bronzluk için cildin yeniden UV ışınlarıyla buluşması gerekiyor. Dr. Ogilvie, bu soruna karşı geliştirdiği ve bronzlaştırıcı hormonu Medikal UV ışınlarıyla kombine ettiği işlem için patent başvurusunda bulunmuş. Yöntemin adı "Medical Tan". Peki, süreç nasıl işliyor? Doğal bir bronzluk isteyen kişiye iki hafta boyunca peptid hormonu enjekte ediliyor ve aynı zamanda vücuduna tıpkı güneş alerjisi ve nörodermitis sorunlarında yapıldığı gibi UV ışını veriliyor. Birkaç gün içinde Melanotan I ve UV dozunun etkisiyle bronzlaşma süreci başlıyor. Bu kombi terapiye bronzluk hormonuyla birlikte hücre yenileyici enzimler de verilerek cildin güneş ışınlarından iki kat daha fazla korunması sağlanmış oluyor.

Elleriniz yaza hazır mı

Dünyanın en güzel mücevheri bile bakımsız bir elde değerini göstermez. Uzun zamandır bakımını yaptırmadığınız ayaklarınızı belki kapalı ayakkabıların içinde gizleyebilirsiniz ama elleriniz için aynı şeyi yapmanız mümkün olmaz. Çünkü onlar her zaman göz önünde. Üstelik bakımlı bir elin her zaman söyleyeceği çok şey vardır. Onunla selamlaşırız, dokunuruz, jest yaparız ve kendimizi takdim ederiz. Ellerimiz bizim etiketimiz ve aynı zamanda en önemli çalışma gerecimiz.

Ellerinizin bakım programına alışılagelmiş bir şekilde el kremiyle başlayabilirsiniz. Sadece yüzünüz değil aynı zamanda stresli elleriniz de cilt yenileyici bir peeling uygulamasıyla kendine gelir. Peeling sonrasında cilt yumuşak bir görünüm alır. E vitamini ve bakım yapan yağlar tırnakları ve tırnak etlerini bolca nemlendiriyor. Uzun vadeli yenilenmeyi derin etkili el maskeleri de gerçekleştiriyor. Maskenin ardından yün bir eldiven kullanırsanız etkiyi artırabilirsiniz.

Bakımlı ellerin sırrı aynı zamanda güzel tırnaklardan geçiyor. Bu arada gözden kaçırmamanız gereken önemli bir nokta da uzun tırnakların her zaman kullanımı zor ve modası geçmiş görünümleridir. Küt kesilmiş ve törpülenmiş 2-3 milimetre uzunluğundaki tırnaklar şu sıralar oldukça trendi. Büro içinse önerilen french manikür. Eğer renkli seviyorsanız, özellikle akşam için daha feminen bir ton olan kırmızıyı tercih edebilirsiniz. Kırılgan ya da kuru tırnaklara sahipseniz tırnak yağları badem ya da kayısı ve E vitamini içerikli ürünler kullanabilirsiniz. Bu ürünler aynı zamanda tırnakların uzamasına yardımcı oluyor.

Güneşsiz bronzluğun yeni adı

Güneşten bağımsız bir bronzluk arzu edenler, internette "Melanotan" kelimesinin karşılarına çıkardıkları açıklamayla şaşırabilirler. Bir çeşit uyuşturucu olan "Barbie-drug" olarak adlandırılan Melanotan II, bugüne dek birçok tartışmanın da odak noktası oldu.

Bu peptid ilk etapta cinsel gücü artırıcı, iştahı azaltıcı etkiler gösteriyor. Yan etki olarak da cildi bronzlaştırıyor. Dr. Ogilvie, her ne kadar bununla ilgili olarak yeterli klinik testin olmadığını belirtse de şüpheli satıcılar tarafından kullanılabildiğini söylüyor. Hatta Avusturalyalı ilaç firması Clinuvel’in, bu tepki karşısında olarak ürünlerinde kullandığı Melanotan’ın adını ’CUV 1647’ olarak değiştirmeyi tercih ettiği biliniyor.

Kadınlar bakımlı erkekleri seviyor

Erkek cildinin kadın cildinin özellikleriyle taban tabana zıt olduğunu artık biliyoruz. Bu yüzden de farklı bir cilt bakımına gereksinim duyuyorlar. Oysa tek istedikleri küçük bir dokunuşla bakımlı görünmek. Kozmetik markalarının bundan yola çıkarak geliştirdikleri ürünleri birden fazla ihtiyaca cevap veriyor. Bir temizleme jeli aynı zamanda cilde derinlemesine peeling yapıyor ve cildi nemlendirerek ideal bir tıraşa hazırlıyor. Çünkü erkeklerin düzenli olarak tıraş olmaları tahrişlere ve kuruluğa neden oluyor. Hassas ciltlere özel tıraş köpüğü bu konuda yardımcı.

Uzun bir gecenin ardından cilt bakıma gereksinim duyuyor. Hafif nemlendirici jeller oldukça etkili. Cildin en hassas bölgesi olan göz çevresi için ise ekstra bir bakım gerekiyor. Erkeklere özel göz kremleri aynı zamanda göz çevresindeki kırışıklıkları da önlüyor. Tabii, vücudu da yabana atmamak gerekiyor. Odunsu kokulara sahip özel duş jelleri her türlü ihtiyacı karşılıyor. Hem şampuan olarak saçlarda hem de vücut temizlemede kullanılabiliyor.

Parfümün dayanılmaz kokusu

Doğru seçilmiş bir parfüm aynı zamanda mucizevi bir çekim gücü yaratır. Sonuçta kadınların sadece görsel duyular değil koku alma duyusu da oldukça gelişmiştir. Bu yüzden erkek erkek gibi kokmalı ama aynı zamanda egzotik ve gizemli olmalıdır. İşte yeni parfümler tüm bu özellikleriyle dikkat çekiyor. Baharatsı-odunsu ya da doğal-taze kokular kadın dünyasının tüm duyularını harekete geçiriyor. Birçok klasik parfüm markası yaz mevsimine özel olarak geliştirdiği zaman zaman limitli ürünleriyle erkekleri baştan çıkarıcı kokulara büründürüyor. Son olarak parfüm notaları arasına katılan kavrulmuş fıstık, safran ve malt ekstreleri, afrodizyak etkileriyle kozmatik dünyasının yeni gözdeleri olarak öne çıkıyor.

ÜRÜN MARKET

Tanrıça güzelliği

Yazın geldiğini, güneş tarafından öpülmüş ışıltılı parlak bir cilt, parlayan gözler, dudaklar ve sezonun renkleriyle boyanmış tırnaklardan anlayabilirsiniz. Estee Lauder’ın "Bronze Goddess" koleksiyonunun ışıltılı bronz tonları, cildin sağlıklı ve kusursuz görünmesini sağlıyor. Brozlaştırıcı küreler, mat ve ışıltılı bronzlaştırıcı yaz mevsimini altın renkli ciltlerle karşılıyor.

Susamış ciltlere

Clinique, cilde anında nüfuz eden, ekstra nem katan nemlendiricisi "Moisture Surge Extended Thirst Relief"le, her koşulda cildin nem seviyesinin maksimum mükemmellikte kalmasını sağlıyor. İçeriğindeki aktif aloe suyuyla cildin nem dengesini koruyan ürün, oluşabilecek nemsizlik sorununa yol açabilecek çevresel faktörlere karşı koruma sağlıyor.
Yazarın Tüm Yazıları