Divan’da iftar yemeği

Koç Ailesi, sahibi oldukları Kuruçeşme Divan’da geçtiğimiz akşam bir iftar yemeği verdi.

Yaklaşık 150 kişinin katıldığı yemeğin ev sahipliğini Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi Koç yaptı. Aile mensuplarından Caroline-Mustafa Koç ve Semahat-Nusret Arsel’in de bulunduğu yemeğe katılanlar arasında Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Ergun Gürsoy, Osman Merzeci, Esra Tokar, Aydan Semker, Simin-Hasan Arat, Belkıs-Banu Aksoy, /images/100/0x0/55eace61f018fbb8f897e05eNaciye-Raif Bilir, Yılmaz Ulusoy, Vera-Bülent Burgurlu, İlhan-Binhan Kesici de vardı. Mustafa-Coroline Koç çiftinin yemekten iki saat kadar önce Kuruçeşme Divan’a gelerek tüm detaylarla tek tek ilgilendiği iftar yemeğinde, önce dua okundu, ardından da tasavvuf müziği çalındı.

Rahmi Koç’un kız kardeşi Semahat Arsel ve eşi Nusret Arsel (üstte) yemek sonrası evde yemek için kağıt helva aldılar. Rahmi Koç’un küçük oğlu Ali Koç ile kızı Nevbahar’ı evlendiren Afet Karacan da (sağda) iftar yemeği davetlileri arasındaydı.

Rahmi Koç’un iki arkadaşı, Azize Taylan (üstte) ve Jale Yılmabaşar (altta) iftar yemeğine katılanlar arasındaydı.

Küba yolcuları

Geçtiğimiz perşembe gecesi Nişantaşı-Salomanje’deydim. Saatler gece yarısını geçmişti ki içeriye Okan Bayülgen ve Berrak Tüzünataç girdi. Kuytu bir masaya oturan sevgililere ilerleyen dakikalarda bir arkadaşları daha katıldı. Sohbetleri sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Mekánı geç saatlerde yine birlikte terk eden Bayülgen ile Tüzünataç, yeni bir sinema projesi üzerinde çalışıyorlarmış. Bayram tatilini Küba’da geçirecek olan çift, ayrıca burada bir de özel fotoğraf çekimi yapacakmış.

Selanik’e otomobille gidecekler/images/100/0x0/55eace61f018fbb8f897e060

Güler Yiğit ile hayat arkadaşı Halil Değer, Şeker Bayramı programını çoktan yaptı. Yiğit ve Değer, yakın arkadaşları olan bir çiftle birlikte bayramı Selanik’te geçirecek. Dört kişilik grup, değişiklik olsun diye de kara yolunu secmiş ve Yunanistan’a kendi kullanacakları bir otomobille gitmeyi planlamış. Güler Hanım, Selanik’i çok sevdiğini ve her yıl mutlaka bir fırsat yaratıp bu şirin şehre gittiğini belirtiyor.

İlk albüm çıkıyor

Reina’nın dünyaca ünlü DJ’i Suat Ateşdağlı, 1 Aralık’ta DMC etiketiyle ilk compilation albümünü çıkarıyor. Bu arada şirketi SMusic Design da Adam & Eve Oteli’nin müzik işlerini almış. Şeker Bayramı’nda Ateşdağlı orada bizzat müzik yapacağını söyledi.

Aşkın ilk fotoğrafı/images/100/0x0/55eace61f018fbb8f897e062

Dina Topbaş ve Mehmet Ali Ersoy birlikte olduklarını, aşk yaşadıklarını geçtiğimiz hafta Papermoon’da dostlarına verdikleri yemekte açıklamışlardı. Sevgililere önceki gece Reina’da rastladım; baş başa yemekteydiler. Oğlunun annesi Melis Murathanoğlu’ndan geçtiğimiz yıl boşanan Mehmet Ali Bey ile Dina Hanım, romantik gecenin sonunda samimi pozlar sergileyerek mekánı terk ettiler...

Artık eskisi gibi olmayacak

Ahmet-Celal Çapa kardeşlerin birlikte açtığı, ilerleyen yıllarda Celal Bey’in hisselerini ağabeyi Ahmet Çapa’ya bıraktığı Maçka’daki Park Şamdan, 25 yıldır İstanbul gece hayatında bir klasiktir. Halen Ersoy Çetin’in işletmeciliğini yaptığı bu mekánda, şu sıralar ciddi bir çalışma var; Park Şamdan’ın 25 yıllık dekorasyonu baştan aşağı yenileniyor. Dekorasyonu yenilenecek, klasik sayılan masa ve sandalyeleri kaldırılacak, yani burası artık eskisi gibi olmayacak! Mustafa Koç’tan Serdar Cümbüş’e, Ferit Şahenk’ten Belma Simavi’ye, Osman Çarmıklı’dan Erol Tezman’a birçok müdavimi, bu değişimi buruk karşılıyor olsalar gerek...
Yazarın Tüm Yazıları