Dış dünyanın etkilediği insan

Eviniz, renginden tutun da içindeki eşyalara ve yerleşim düzenine kadar sizi öyle bir etkiliyor ki, ya rahat hissediyorsunuz kendinizi ya da rahatsız oluyorsunuz ve bunu mantığınızla bilemiyorsunuz.

Biraz duyarlı, biraz kendisiyle ilgili bir insan ya "Bana neler oluyor, ben böyle değildim" diyor veya "Hiç neden yokken neden böylesine geriliyorum" diye soruyor.

Çünkü düşünerek çözebileceğiniz bir durum yok ortada. Sadece ve sadece oturduğunuz evden, birlikte olduğunuz insanlardan, hatta yaşadığınız apartmanda oturan herhangi bir komşunuzdan bile etkilenebilirsiniz ve bunu düşünerek çözemezsiniz.

Sizin bilginizin dışında, bilmenize imkan olmayan pek çok etki size kadar ulaşıp farklı bir hál yaşamanıza neden olabilir. Mesela yan komşunuz ya da üst katta oturanlar o gün büyük bir gerilim yaşamış, çok üzücü bir olayın etkisinde kalmış olabilirler. Siz ise o gün gayet keyifli bir gün geçirip sonra da evinize gelirsiniz ve biraz sonra yavaş yavaş gerilir, hatta neredeyse kendinizi patlayacakmış gibi hissetmeye başlarsınız. O anda "Bana neler oluyor" diye sorabilirsiniz. İşte bu hál, hiçbir şekilde sizden kaynaklanmadığı halde size ulaşan dışardaki etkilerin bir sonucudur.

Sonra yeni açılmış bir dükkana gidersiniz ya da davet edildiğiniz bir eve... Salona girdikten biraz sonra bir huzursuzluk ve gerilim hissetmeye başlarsınız, içinizden bir an önce kalkıp oradan gitmek gelir. Orada bulunan insanlar mı rahatsız etmiştir? Hayır. Dükkanda sizden başka kimse yoktur veya ziyaretine gittiğiniz evin sahibini zaten daha önce tanıyorsunuzdur ve o ana kadar böyle bir duygu olmamıştır.

Evet, sizi rahatsız eden evin, mekanın kendisidir. Rengi, eşyaları ve süslemelerinin oluşturduğu bütünlük sizin bütünlüğünüzü dağıtır ve zorlar. Belki tek tek baktığınızda her biri çok güzel olabilir, fakat bir araya geldiklerinde oluşturdukları etki sizi huzursuz eder. Tabii bunun tam tersi de mümkün. İlk kez bulunduğunuz bu yerden müthiş keyif alabilirsiniz. Kendinizi daha canlı, enerjik ve neşeli hissedebilirsiniz.

Kişiyi mekanlar, renkler ve objeler gibi diğer insanlar da etkiliyor. Üstelik bu etki sadece gerilimin yansıması olmayıp zihinsel, duygusal ve hatta fiziksel potansiyelin yansıması olabiliyor. (Sürecek)

İletişim trafiği hız kazanıyor

Sabah saatlerinde iletişim trafiği yoğun olacak. Çeşitli organizasyonlar yapmak, kararlar almak için uygun koşullar meydana gelecek. Karmaşık düşüncelerden uzaklaşıp kararlı davranılmaya başlanacağını işaret eden gökyüzünün konumu, uyumlu ortamı sağlamak için kuvvetli arzular uyanacağını gösteriyor. Sanatsal faaliyetlerde bulunmak ve güzel bir ortam yaratmak için gayret gösterilecek. Bu arada meydana gelen olaylar, radikal değişiklikler yapmak için koşulları zorlayabilir.
Yazarın Tüm Yazıları