#direnpiyano

Haziran ayı en sevdiğim aydı.Bu sene galiba değişti bu hissim…Geçtiğimiz Cuma tam da diyordum, galiba artık daha ılımlı bir sürece giriyoruz. Gezi Parkı çocukları, anneleri ağırlıyor, meydanda piyano konserleri veriliyordu.

Haberin Devamı

İtiraf etmeliyim, gündemden biraz uzaklaşıp, biraz mutlu vakit geçirmeye başlayınca artık kendimi daha az kötü hisseder olmuştum ki, Cumartesi yine olaylar patlak verdi. 2 hafta önce cehenneme dönen İstanbul sokakları yine benzer manzaralara sahne oldu.

 

Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta Taksim’de daha büyük kitlelerin katıldığı, hem de iki gece üst üste açıkhava konseri tadında piyano resitalleri gerçekleştirildi. İlk olarak geçtiğimiz hafta sonu sosyal medyada paylaşım rekoru kıran, Divan Oteli’ndeki piyano çalan genç arkadaşın yarattığı etki belki de bu yolu açtı bilemiyorum. Son olarak sanatçı Davide Martello sayesinde, Taksim’de toplananlar nefis bir yaz akşamında ücretsiz bir müzik ziyafetine tanık oldular.

 

Haberin Devamı

 #direnpiyano

 

Davide Martello aslında dünya turunda olan bir müzisyen. “Klavierkunst” (piyano sanatı) adıyla büyük şehirlerde, genelde tarihi alanlarda veya meydanlarda piyano çalarak turnesine devam ediyor.  Martello piyanosunu gittiği ülkelere götürürken özel bir araç kullanıyor. Davide, Dresden’deki Sokak müzisyenleri için konulan 30 dakikadan sonra müzik çaldığı yeri değiştirme kuralından esinlenerek bu turneye karar vermiş.  Kışın açıkhavada piyano çalarken, piyano içine yerleştirilmiş özel ısıtma sayesinde -10 C dereceye kadar olan sıcaklıklarda çalabildiğini belirtmiş.

 

 

Davide ve ekibi Bulgaristan’daki konserinden dönerken İstanbul’a da uğramak istemiş. Gezi Parkı protestolarını duyunca, gelip bunu yerinde görmek istemiş.  Davide’nin amacı müziği ile politikacılara ilham kaynağı olmak, barışı ve kardeşliği anlatmakmış. Özellikle Perşembe akşamı verdiği konser eminim izleyenlerin aklında unutulmayacak hatıralar bırakmıştır./images/100/0x0/55ea5cd1f018fbb8f87b0380

 

Haberin Devamı

Buraya kadar haberler güzel aslında. İstanbul’da olduğu sürede otelde kalan Martello, piyanosunu onu taşıyan aracıyla birlikte meydandan 200 metre ileriye park etmiş. Cumartesi yaşanan müdahaleden Davide de etkilenmiş. The New York Times’a verdiği demece göre, biber gazından kaçan sanatçı, gazın etkisi geçince tekrar meydana geri gelmiş, etrafta kimse olmasa da piyano çalmak istemiş. Polis güvenlik gereği meydanda yaşananlardan ötürü,  araçtan kişisel eşyalarını almasını ve alanı terk etmesini istemiş.

 

Davide’nin Facebook hesabında  (https://www.facebook.com/klavierkunst ) bu olaydan sonra aracına-piyanosuna ve telefonuna Polis tarafından el konulduğu yazıyor. Aynı sayfada dün yapılan güncellemeye göre, sanatçının otelinde ve iyi olduğunu, ayrıca piyanosunu ve arabasını geri almak için yetkililerle görüştüklerini belirtmiş.


 

 

Haberin Devamı

Çarşamba akşamı verdiği konserde herkesi etkileyen “TheBeatles – Let It Be” bu yazıyı yazarken hep kafamdaydı. Umarım şarkının verdiği pozitif mesaj gibi, Davide piyanosuna en kısa kavuşur, müziğine kaldığı yerden devam eder.





https://twitter.com/hkky

Yazarın son yazıları

#14 Haziran 2013 Mabel Matiz:Ahıra Girmeyen Koç
#11 Haziran 2013 Gezi Parkı'nın akılda kalan şarkıları
#7 Haziran 2013 Gezi Parkı'nın farklı dünyası
#4 Haziran 2013 Güneşi beklerken
#31 Mayıs 2013 Caz’ın Sıradışı Çocuğu: Jamie Cullum
#28 Mayıs 2013 Meriç Soylu’ya Buika’lı Veda



 

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>


 

Yazarın Tüm Yazıları