Dipten zirveye

BİR derbi maçtan öte tarihi bir karşılaşmaydı bu. Her iki takımın da geleceğine şekil verebilecek kadar önemli, çok şeyler ifade eden bir mücadeleydi.

Haberin Devamı

Bunun paralelinde ise sahada bu büyük maça yakışır bir oyun vardı. Her iki takım da kendi hedefine uygun oyun oynadı. F.Bahçe kendi sahasında kazanma isteğini gösteren bir istekle oynarken, G.Saray da hedefine uygun kaybetmek istemediğini anlatan bir mücadele ortaya koydu.
 İlk yarıda F.Bahçe adına kilit oyuncular Semih ve Elmander’di. Semih, hocası Aykut Kocaman’ın tercihi ve beklentisi doğrultusunda iyi top saklayarak takımını G.Saray yarı alanına çağırdı. Elmander ise sakatlanıp oyundan çıkarak G.Saray’ın oyun planlarını bozdu.

Önemli olan hedefe gitmek

 İlk yarıyı anlatan kelime mücadele idi. F.Bahçe’de Emre bu mücadele oyununda ön plana çıkarken, G.Saray’da buna karşılık veren Melo idi. Maçın ilk yarısı futbol adına güzel işlerin olduğu anlara sahne oldu. Fakat ikinci yarı Dia’nın kırmızı kartı ile yerini gerginliğe bıraktı. Ujfalusi’nin atılması maçı oyundan çok sinir harbine döndürdü. G.Saray maçın tamamını hedefine uygun şekilde sakin ve iyi mücadele ederek oynadı. Önemli olan böyle tarihi bir maçta iyi ve kötü oyun değildir. Seni hedefe götüren oyun en doğru tercihtir ve sonuç bu tercihin paralelinde oldu.
 Sezon hak eden ve iyi oynayan G.Saray’ın şampiyonluğu ile bitti. Bu sezon G.Saray açısından tez konusu olacak bir şampiyonluk ile bitti. Yönetim, teknik heyet ve futbolcular en büyük tebrik ve övgüyü hak ediyor.

Haberin Devamı

ÖNE ÇIKANLAR...

1- Semih Kaya kritik müdaheleleri ile.
2- Emre etkili ve istekli oyunu ile.
3- Semih Şentürk iyi top saklamasıyla.
4- Muslera müthiş kurtarışları ile.
5- Galatasaray sakin ve akıllı hali ile.

Yazarın Tüm Yazıları