Derbi ayarı

GALATASARAY’ın cezalıları ve sakatları ile eksilen kadrosunda Semih’in de forma giymemesi, Fenerbahçe derbisinde oynayacak futbolcuları riske atmama adına yapılmış bir hamle idi.

Haberin Devamı

Bu ayar içinde iyi durumda olmamasına rağmen Sercan’ın ikinci forvet olarak sahaya sürülmesi de vardı. Burada ise önce Gençler’i yenmek, sonra derbiyi kazanıp lider olabilme şansını değerlendirme düşüncesi vardı.
Maçın ilk yarısı G.Saray’ın topa sahip olduğu ama ceza sahası etkinliğinin olamadığı bir görüntüde geçti. Çift forvetle oynayan G.Saray ceza sahasına giremese bile rakip alanda gözüktü. Bir de tek forvetle oynadığını düşünün... O zaman rakip alanda bile kalmakta zorlanan bir G.Saray olurdu. Sarı kırmızılı ekibin etkili olması zordu çünkü;
- İki kenarda oynayan Riera ve Aydın’ın üretkenlikten uzak, önde oynayan Baros-Sercan’a pozisyon hazırlayamayan oyunları.
- Öne oynadığı zaman etkili olup goller ve asistler yapan Selçuk’un orta sahada fazla çakılı kalması sonucu gelmeyen final pasları.
- Baros’un istekli olmasına rağmen, yan yana oynamamalarından kaynaklanan uyumsuzluk ve Sercan’ın hazır olmayan durumu.
Galatasaray’ın topa sahip olma oranında istatistiklere belki de en fazla yansıyan maçı olmuştur. Ama bunun yanıltıcı olduğu Gençlerbirliği ile oynayan Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın oynadığı maçlarda da gözüktü. Gençlerbirliği topu veren ve rakibin üzerine gelip hata yapmasını bekleyen bir ekip. Galatasaray bu anlamda Gençlerbirliği’nin tek silahı olan çabuk hücumlara izin vermeyerek doğru iş yaptı.

TAM ZAMANINDA

Haberin Devamı

İZLEYENLERİ uyutan maçın heyecan vermeye başladığı, karşılıklı temponun arttığı ve kale önünde pozisyoncukların olmaya başladığı dakikalarda Fatih Hoca’nın, maçın etkisizleri Riera ve Aydın’ı oyundan alma hamlesi golle sonuçlandı. Emre’nin oyuna girdikten sonra, ayağına gelen topları olumlu kullanması ve etkili paslar atması Galatasaray’ı rahatlatırken, birkaç maçtır sarı kırmızılı takıma alıştığını göstermeye başlayan ve kariyerine yakışır oyun oynayan Emmanuel Eboue hem iyi defans yaptı hem de ofansif anlamda etkili oldu.

 

Yazarın Tüm Yazıları