Deniz Palas satılmıyor

Bu haberi okuyana kadar yazıya bambaşka başlamayı planlamıştım.

Haberin Devamı

Salon İKSV'nin de bulunduğu Deniz Palas, Eczacıbaşı'nın İKSV'nin tüm borçlarını üstlenmesiyle artık satılık değil. Söz konusu haber İKSV'nin web sitesinden duyuruldu. Habere göre İKSV hem aynı çatı altında faaliyetlerine devam edecek, hem de binanın on yıllık bir süre içinde satışa çıkmamasını da taahhüt edecekmiş.

Bülent Eczacıbaşı'nın konu ile ilgili yaptığı basın toplantısında yaptığı açıklamalar sonrasında binanın satışının durdurulduğu resmiyet kazandı. Açıklamada İKSV yönetim binasının satışa çıkarılması sonrasında kamuoyunda oluşan duyarlılığa dikkat çekerek, bu duyarlılığa kayıtsız kalmadıklarını ve yaptıkları teklifle sorunu kökten çözdüklerini belirtmiş. İKSV yönetim binasının satılmaması ve dolayısıyla SALON İKSV'nin aynı mekanda devam etmesi, galiba seneyi kapatırken en güzel haberlerden biri.

Haberin Devamı

JOHN GRANT İLE BABYLON'DA BÜYÜLÜ GECE

Deniz Palas satılmıyor

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Babylon'dan John Grant geçti. İkinci solo albümü 'Pale Green Ghost' turnesinde İstanbul'dan bir iz bırakarak geçti. Konsere başlamadan önce geçtiğimiz hafta Pozitif ailesinin kurucularından Mehmet Uluğ'un vefatı üzerine taziyelerini belirten John Grant, Babylon'u dolduran biz sevenleri için 90 dakikaya yakın harika bir performans sergiledi. Şarkılar arasında bazılarının hikayelerini anlatan Grant, bis için tekrar sahneye geldiğinde neredeyse mini bir konser daha verdi. Piyanoda devam ettiği bis bölümünü 'Honeybear' ile tamamlayıp bizi mest etti.

MORRİSSEY NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ KONSERİNDE

Deniz Palas satılmıyor

Her ne kadar yeni bir albüm haberi çok uzaklarda da olsa, Morrissey mühim bir konser haberiyle gündemde. 11 Aralık'ta Norveç yapılacak olan 20. Nobel Barış Ödülü konserinde Morrissey'in yanı sıra Jake Bugg, Timbuktu ve Omar Suleyman da sahne alacaklar. Bu son grubun netleşmesiyle daha önceden belli olan line up sanatçıları Mary J. Blige, James Blunt, Zara Larsson ve Envy'ın da katılacağı bu özel konser gecesini oyuncu Claire Danes sunacakmış. Morrissey olunca konu tüm radarlarım o yöne dikkat kesiliyor.

Haberin Devamı

SAHNEDEN KULİSE

Deniz Palas satılmıyor

- Yarın akşam Babylon sahnesinde Emily Wells konseri var. Teksaslı sanatçı şarkıları için kullandığı ilginç enstrümanlarıyla izleyenleri büyülemeye hazırlanıyor.

Özellikle konserlerinde önceden kaydedilmiş kayıtlar yerine, canlı kayıtları mixleyerek konser sırasında kullanması ve farklı vokal teknikleriyle performansını renklendiren Wells tekrar İstanbul'da. Bu konser için biletler tükenmediyse son şansınızı değerlendirin derim. Son albümü 'Mama' dijital müzik platformlarında hali hazırda mevcut, konser öncesinde biraz hazırlanmak için faydalı olabilir.

- Yazın birçok konserle İstanbul'u renklendiren Vodafone İstanbul Calling yan etkinlikleriyle devam ediyor :

Haberin Devamı

-29 Kasım Cuma günü Derrick May ve Jimmy Edgar performansıyla Babylon sahnesi elektronik müzik severler için harika bir gece vadediyor.

Deniz Palas satılmıyor

-Esas benim merakla beklediğim konser 6 Aralık'taki mistik Jaguar Skills konseri. House müzikten Dubstep'e, Drum&Bass'a birçok türde gezinen Jaguar Skills setlerini çalarken sahneye maskeyle çıkıyor. Eşi benzeri olmayan DJ yeteneklerini sergileyeceği bu geceyi kaçırmamak için şimdiden ajandalarınıza not edin derim.

Deniz Palas satılmıyor

-Red Bull Music Academy'nin seçtiği şarkılarla içeriği oluşan dijital müzik kaynağı RBMA Radio, Türkiye'de ilk festivalini duyuruyor. Festival İstanbul Modern'de kurulacak olan iki sahnede gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

7 Aralık 2013'te saat 15:00'te kapılarını açacak olan festivalde Wild Beasts, Twin Shadows, The Field, Totaly Enormous Extinct Dinasours (DJ Set) sahne alacak. Ayrıca Türk sanatçılardan festivale katılan Farfara ve Ahu da ana sahnede olacaklar. Festivale bilet alanlar İstanbul Modern'deki sergileri akşam 18:00'e kadar gezebilecekler.


Yazarın Tüm Yazıları