Değişim şart

GEÇEN hafta Orduspor karşısındaki takımı seyrettikten sonra dün geceki Galatasaray’ı tanımakta zorluk çekiyor insan.

Haberin Devamı

Tamam hoca cezalı iyi de koşmayı, mücadeleyi ve isteği bu kadar pasifize eden bu ceza olamaz. Her maçta da hakem ile bir polemik yaşanıp galeyana gelinmez. Galatasaray’ın maça kötü başlaması ve sonradan dahil olmasının birkaç sebebi var.
- Burak sağ kanatta oynamaz, oynarsa kendi sıfır, rakip ihya olur.
- Sneijder önde Drogba’ya yakın oynamalı yoksa sıradan olur.
- Melo artık bu takımda oynamaz, oynarsa düzen bozulur.
Özellikle Melo takım oyunundan uzak, yanındaki Selçuk’un kimyasını bozan, gereksiz yere stoperlerin işini yapmaya kalkan ama öne de etkisi olmayan bir halde artık. Nasılsa sezon sonu yokum diye kafasına göre takılıyor.

BU SİSTEMLE OLMAZ

G.SARAY, Drogba transferi ile önemli bir açığını kapattı. Ama Sneijder transferi ile kaliteyi ama beraberinde sıkıntıyı da aldı. Sebebi, Sneijder’in gelişi ile sistemini değişme mecburiyeti. Fatih Hoca, Sneijder’e yer açmak istiyor ama diğer taraftan takım savunmasının zayıflamasından korktuğu için sistemi bozuyor. Doğal olarak bozulan sadece sistem olmuyor. Burak sağ kenar oynamak zorunda kalınca yok oluyor. Sneijder geriye yardım etmesi gerektiği için öne destek veremiyor. Bu olumsuzlukların tetiklemesi genele yayılıyor ve çok etkili oynaması gereken takım beklenenin altında oynuyor.

Haberin Devamı

3’LÜYE DÖNMEK ZORUNDA

GALATASARAY orta sahada 3’lüye dönmek zorunda. Selçuk-Amrabat-Sabri ya da Hamit ile oynayıp, önlerine Sneijder’i hücum organizasyonları için yerleştirmek ve önde Drogba-Burak ikilisini daha etkin hale getirmek lazım. Çünkü...
1- Drogba tek forvet oynar ama Galatasaray oynamaz.
2- Burak kenarda olmaz ama önde oynarsa zaten Kral.
3- Sneijder kaleye yakın olursa gol ve asistler artar.

DARMADAĞINIK

G.SARAY’ın saha içindeki dağınık görüntüsüne Eskişehirspor’un eşlik etmesi maçı sıkıcı ve kilitlenmiş bir oyuna çevirdi. Eskişehirspor adına akılda kalan Necati’nin kafası ve Erkan’ın ayaklarıydı.

Yazarın Tüm Yazıları