Daha iyiye...

Emirates Cup gibi turnuvaları sadece özel maç kapsamında değerlendirmek doğru olmaz.

Haberin Devamı

Bu turnuvalara katılan takımların isimleri ve prestiji olayı başka yerlere taşır. Dolayısı ile her takım bu turnuvalara çağırılmadığı için davet edilen takımların bir anlamda başarısı tescillenmiş olur. Galatasaray uzun yıllar sonra davet edildiyse son iki sezonki başarısı yüzündendir.
Sarı kırmızılıların maçın ilk yarısında Arsenal karşısında etkin olmayan görüntüsünün altında tek bir sebep vardı. Selçuk. Galatasaray adına topa ve oyuna hakim olmanın temel taşı olan Selçuk İnan olmayınca Cimbom kontrolsüz oynadı. Defans ile hücum bağlantısını kurmakta zorlanan sarı kırmızılı oyuncular çare olarak ya uzun topu yada Amrabat’ın süratini kullanmayı düşündü. Ama her ikisi de bu seviyede işe yaramayacaği gibi Galatasaray’ın da kullanmadığı yöntemlerdi.

Semih’in dönüşü

Defansın daha toparlanmış görüntüsünde ise Semih’in geri dönmüş olmasının yanında, Arsenal’e karşı iyi konsantre olamanın da etkisi büyüktü. Lig için sorun olmaz ama Şampiyonlar Ligi için defans Organizasyonu yeterli değil.
İkinci yarı ise daha istekli bir Galatasaray vardı. Drogba tecrübesi ve Selçuk’un yokluğunda Sneijder’in ayakları iş yaptı. Bu ikilinin icraatı ise penaltı çıkarmak oldu. Galatasaray yerini ve gücünü hatırlayınca oyunu dengelemeyi başardı. İkinci yarı kazanmak için oynadığını gösteren Galatasaray bunun karşılığını hem gol hem de bu prestijli kupayı alarak gördü.

Haberin Devamı

TURNUVA KARNESİ

1-Oyuncuların kendi seviyesini görmesini sağladı.
2-Galatasaray’ın pozisyonunu netleştirdi.
3-Lige Konsantrasyonu çabuklaştırdı.
4-Eksikleri ve artıları çok net ortaya çıkardı.

Yazarın Tüm Yazıları