Cuper Kabze

İKİ deneyimli teknik adam, iki yenilgisiz takım ve taktik şölen...

Haberin Devamı

Hector Cuper’in hafta içi röportajında dikkat çeken cümlesi şuydu: “G.Saray ile oynuyoruz her şeyi düzgün yapmalıyız.’’ Orduspor’un maça başlangıcından bitime kadar, hatta gollleri bulduktan sonra dahi her şeyi düzgün yapma anlayışı vardı. Cuper ne yaptı?
- Alamayacağı topu ve kontrol edemeyeceği oyunu G.Saray’a bıraktı.
-  G.Saray’a baskı yapıp arkada alan bırakmak yerine çekilip alan kapattı.
- Cris ve Semih’in oynamasına izin verdi ama Selçuk’u kendi defansına itti.
- Öyle sıkı defans yaptı ki Elmander defanstan kaçtı, Burak kayboldu.
Peki Ordu her ÅŸeyi mükemmel mi yaptı. Hayır. Hata da yaptılar ama hata yapmayan ve affetmeyen bir Hasan Kabze vardı.Â

OYUNCU SEÇİMİ...

- G.SARAY’a karşı ilk defa bir takımın fiziki güç olarak kafa tuttuğunu, hatta üstünlük sağladığını gördüm. G.Saray ilk yarının tamamını rakip yarı alanda oynamasına, topa sahip olmasına rağmen en net pozisyonunu  Orduspor defansının topu uzaklaştıramaması sonucu buldu. Peki neden?..
Sahasına çekilen ve hızlı çıkmak isteyen bir takıma karşı daha farklı oyuncular seçmek gerekir. Örneğin kalabalık orta saha ile defansa karşı adam ve alan eksiltebilecek Emre Çolak. İyileşmişse, Elmander gibi devamlı yer değiştiren bir oyuncuya eşlik etmesi gereken, rakip defansa devamlı baskı yapıp gol arayacak Umut Bulut. Nitekim ikisi de son yarım saatte oyuna girdi ama çıkması gereken Burak’tı.

PERFORMANS...

Haberin Devamı

- GEÇEN sezona göre performansı yerlerde olan Melo’nun eksikliğine orta alanda tek başına kalan Selçuk’un çaresizliği eklenince problem iyice büyüyor. Önde oynayan Elmander-Burak’ın çaresizliğine eşlik eden defansın hataları işi bitirdi. G.Saray defansı doğal olarak çok önde oynamak zorunda kalıp neredeyse gelmeyen ama gelince de işi bitiren Kabze-Stancu ikilisinin koşularına ayak uyduramadı.

Yazarın Tüm Yazıları