Çözümsüzlük anını iyi kullanın

Bir türlü çözemediğiniz problemlerinizin üstesinden gelebilirsiniz. Yeter ki, sakin olun, isteyin ve çözebileceğinize inanın.

En karmaşık sorunları ve içinden çıkılmaz gibi görünen problemleri çözmenin yöntemi aslında çok basit. Fakat basit derken sakın hafife almayın ve küçümsemeyin.

Çünkü, basit gibi görünen ve gerçekten de basit olan yöntemler insanın anlama kapasitesini aştığı için hiç de basit ve kolay gelmeyecektir. Çünkü karmaşayı yaratan düşünce biçimimiz, sade ve yalın olanla karşılaştığı zaman düşünceler durabilir. Aslında düşüncelerin durduğu an son derece değerli bir zaman dilimi ve bunu iyi kullanmayı başardığınız zaman düşüncelerinizi yerli yerine oturtabilir, gereken çözümü oluşturacak şekilde yeni bir sistem geliştirebilir. Günlük yaşantımızda zaman zaman çözümleyemediğimiz, sonuçlandıramadığımız ya da anlamadığımız, durumlarla karşılaşırız. Kimi zaman bunları kafamızda büyütüp ciddi sorunlar haline getiririz. Kimi zaman da hayatımızın akışı bu problemin çözümüne bağlı gibi hissederiz ve olduğumuz yerde öylece kalırız. Bu tıkanmış olmanın işareti aynı zamanda bunalımın da işaretidir. İşte böyle bir durum karşısında bir bilene danışma ihtiyacı duyarız ve ne yazık ki, bildiğini söyleyen kimse bilmiyordur. İşler sarpa sarar. Sorduğunuz herkes kafanızı daha da karıştıracak duruma getirir insanı. Ve nihayetinde düşünemeyecek hale gelinir. Düşüncenin bittiği noktada sakin kalmak ve dikkatin derinlere inip içimizdeki çözümü bulabilmesi için düşüncesiz olabilmek çok önemlidir. Sorunlar ve karmaşık durum her ne olursa olsun tıkanma noktası aynı zamanda çözümü bulma noktasıdır. Telaşlanmak yerine kendinize izin verin. Olayların ve sorunların bulunduğu yerden uzaklaşın. Zihinsel olarak sorundan uzaklaşamadığınız zaman fiziksel olarak uzaklaşmak çoğu zaman işe yarar ve dikkatinizi farklı konulara yöneltmenize yardımcı olur. Böylece sakinleşebilirsiniz. Sonra düşüncelerinizi serbest bırakıp zihninizde yükselen çözümleri yazmaya başlayın. Bu yöntem en zor çözümleri bile keşfetmenizi sağlayacak.

İlginç fırsatlar

İlginç gelişmelerin meydana geldiği bir gün. Yabancılar, farklı kültürler ve yardımlaşma kurumlarıyla ilgili ani gelişmeler meydana geleceğini işaret eden gökyüzünün konumu kanunların gözden geçireceğini ve uygulamaların değişeceğini gösteriyor. İlaçlar, kimyasal maddeler ve ideallerle ilgili değişikliğe zorlayan durumlar ortaya çıkabilir. Beklenmedik durumların ortaya çıkması şaşırtıcı olacak fakat aynı zamanda ortaya çıkan ilginç fırsatların şans olarak değerlendirilmesi de mümkün olacak.
Yazarın Tüm Yazıları