Çırağan’da Polis Balosu

Türk Polis Teşkilatı’nın 164’üncü kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, önceki akşam Çırağan Sarayı’nda bir balo düzenlendi.

Haberin Devamı

Polis Balosu’na katılan konuklar, ıstanbul Valisi Muammer Güler ve eşi Neval Güler ile ıstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve eşi Hülya Cerrah tarafından karşılandı. Baloya, ABD’nin ıstanbul Başkonsolosu Sharon Anderholm Wiener, ve iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı. Muammer Güler, “ıstanbullular, ıstanbul polisine güveniyor. Biz de hak ve özgürlüklere saygılı, işkenceye sıfır tolerans anlayışı içinde davranmaya çalışıyoruz. Polisimizin geldiği noktayı çok önemsiyorum. ıstanbul halkı polisimize yardımcı olmaya devam etsin. ıstanbul polisi 24 saat ıstanbulluların emrinde ve hizmetinde” dedi. Celalettin Cerrah ise “Onlar bize güvenmeye, bizi sevmeye devam etsinler. ıstanbul güvenli bir kenttir. ıstanbul yalnızca suçlular için güvensizdir” diye konuştu.

Yeğen sevgisi

Haberin Devamı

Güneşli havalarda soluğu Bebek’te alanlar arasında önceki gün Eda Taşpınar da vardı. Yengesi Indra Taşpınar’ın oğlunu gezdiren Eda Hanım, yine kıyafet seçimiyle göze çarpıyordu. Sarı mini eteği, kırmızı bluzu, dizine kadar çektiği çorabı ve aksesuvarlarıyla ‘moda ikonluğu’nun hakkını veren Taşpınar, yeğenine dondurma da altı. Daha sonra onu yengesine teslim edip, bir arkadaşının otomobiline binerek Nişantaşı’nın yolunu tuttu.

Nişantaşı’nda sergi

Çağdaş Türk resminin önde gelen isimlerinden Suat Akdemir’in yeni sergisi, Nişantaşı’ndaki Es Konsept Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Serginin açılış davetine katılan Serdar Bilgili, Berk Ekşioğlu, Güler Yiğit, Deniz Murathanoğlu ve Perihan Akı gibi sosyal hayatın tanıdık isimleri, hem sergiyi gezdiler hem de tablo satın alarak sanatçıya verdikleri değeri gösterdiler.

Sükan’ın ‘tarz’ arkadaşı

 “Pazar: Bir Ticaret Masalı” filminin galası, Nişantaşı City’s’de yapıldı. Ece Sükan, galaya şarkıcı arkadaşı Mehmet Sinan ile birlikte katıldı. Sinan’ın sevgilisi olup olmadığı sorularına “Hayır sevgilim değil, arkadaşım” yanıtını veren Sükan, arkadaşının önümüzdeki ay albüm çıkaracağını söyledi. Bu arada Mehmet Sinan’ın gala için tercih ettiği kıyafet dikkat çekiciydi. Eşofman ve spor ayakkabının üzerine ceket giyen Sinan, Sükan gibi farklı bir tarz sergiliyordu.

Yeni koleksiyon tanıtıldı

Haberin Devamı

Dünyanın önde gelen kozmetik firmalarından Avon, makyaj koleksiyonunu yeniledi. Markanın 2009 makyaj koleksiyonu, geçtiğimiz gün Four Seasons Bosphorus Hotel’de tanıtıldı. Toplantıda Avon Türkiye Genel Müdürü Ron Griffiths, Kurumsal ıletişim Müdürü Servet Çağlıergin ve Türkiye Pazarlama Direktörü Jinet Kohen, “şimdiye kadar olduğu gibi birçok ünlü isimle iş ortaklığımız bulunuyor. Avon ailesi olarak, kadınların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştular.

Miniklere pony sürprizi

Meydan Alışveriş Merkezi, çocukları dünyanın en minik ancak en cesur atları olarak bilinen midilli nam-ı diğer ‘pony’lerle buluşturuyor. 4-14 yaş arası çocuklar, 19 Nisan’a kadar alışveriş merkezinin ana etkinlik alanında hazırlanan özel binicilik platformunda pony’leri sevip, onlara binebilecek. Meydan’a giden 10 şanslı öğrenci 20 Haziran’a kadar binicilik eğitimi, beş çocuk da bir pony kazanma şansı elde edebilecek.

Dekolte yorumu

Haberin Devamı

Genç sanatçı Ardan Özmenoğlu’nun “Dekolte” isimli sergisi, Teşvikiye’deki ılayda Sanat Galerisi’nde açıldı. Açılışa şükran Berker, Osmantan Erkır, Esra Üstünkaya gibi ünlü isimler katıldı. Eserlerini kadın kimliğinden yola çıkarak oluşturan Özmenoğlu, “Kadın göğsünü yorumladım. Vücudun bu parçası, çağdaş bir mekânda verilen dekolteyle kadına özgüven de verebiliyor, toplumun farklı kesimlerinde oluşturulan sosyal baskılar yüzünden cinselliğini saklama ihtiyacı içine de sokabiliyor” dedi.

Mimar Sinan’lı gençlere ödül

26 Mart-5 Nisan tarihleri arasında Bulgaristan’da Lubomir Pipkov Ulusal Müzik Okulu tarafından 5. Uluslararası Genç Virtüözler Yarışması düzenlendi. Yarışmada, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri dokuz dalda ödül aldı.  Jürisi çeşitli ülkelerin sanatçı ve öğretim üyelerinden oluşan yarışmanın Opera dalı jüri başkanlığını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Müdürü ve Opera Anasanat Dalı Başkanı Prof. Mesut ıktu yaptı. Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar dalının jürisine ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı Başkanı ve Müdür Yardımcısı Doç. Ayla Uludere davet edildi.

Sınav bugün ve yarın

Haberin Devamı

Bu yıl 11-12 Nisan’da Türkiye’de ilk defa yapılacak Uluslararası Arama Köpekleri Görev Uygunluk ve Yeterlilik Sınavı, MAY/LiDAM ve IRO tarafından organize ediliyor. MAY (Mahalle Afet Yönetimi) Derneği, kayıp canlı arama köpekleri yetiştirmek amacıyla kurulan LiDAM (Doğal Afetlerde Müdahale) ve IRO-Uluslararası Arama Köpekleri Organizasyonu  tarafından düzenlenen sınav, ‘göreve uygunluk ve yeterlilik belgesi’ için yapılıyor.

Yazarın Tüm Yazıları