Ciddiyet ve gol

GENÇLERBİRLİĞİ’nin geçen hafta aldığı hezimet sonuçtan sonra, Galatasaray’ın kolay kazanabileceği bir maç beklentisi çoğunluktaydı.

Haberin Devamı

Aslında maçın başlangıcı ve seyrine bakınca Galatasaray’ın oyunu rakip yarı alanda oynadığı bir karşılaşma oldu. Fakat mücadelenin ilk yarısınının zor olmasının başlangıç noktası Galatasaraylı oyuncuların rakibi hafife alması ve konsantrasyon eksikliğiydi. Bu sıkıntıya destek veren ise oyunu koparacak gelmeyen erken goldü.

Bu iki önemli problemin tetikleyicisi ise Riera’nın kötü, Engin’in etkisiz kenar oyunlarıydı. Kenardan gelemeyen Galatasaray mecburen ataklarını ortadan denemek zorunda kaldı ve burada kalabalık Gençler orta sahasına takıldı. Başkent ekibi oyunun temposunu düşürdü ve istediği hale çevirdi.

HANGİSİ

İKİNCİ yarıya Emre ve beraberinde soyunma odasında getirdiği “Yeni başlangıç” ile başlayan Galatasaray ilk yarıda yapacağı işi hemen yaptı ve maçı kopardı. Peki hangisi daha etkili oldu? Emre’nin girmesi ile pas alışverişine katkı yapıp, ofansif güç katması mı? Yoksa, Riera’nın oyundan çıkmasının, diğer oyunculara verdiği moral ile Galatasaray’ın daha az top kaybederek oynayanacak olması mı? Karar sizin.

NE GÖRDÜK

Haberin Devamı

1- Galatasaray’ın bir oyuncunun bile değişimi ile düzeni bozulabilecek kadar hassas dengelere sahip bir takım olduğunu.
2- Ujfalusi, Melo ve Semih’i görünce, demek ki isteyince hiç itiraz etmeden, temiz ve iyi bir oyun oynanabileceğini.
3- Rakibin bir hafta önce aldığı sonuç ve oyunun aynısının olmayacağı, her zaman ciddi ve işi sıkı tutmanın gerekliliğini.

FİNAL MAÇI

GALATASARAY haftaya çok önemli bir derbiye çıkacak. Fenerbahçe için lige tutunma, Cimbom adına ligi koparma maçı olan derbi çok güzel olacak. Eğer Galatasaray kazanırsa play off da biter.

 

Yazarın Tüm Yazıları