Ciddiye almak

G.SARAY maçı kazanmışsa ve bu kupayı alacaksa öncelikle Gaziantep Belediyeli oyunculara, sonra da büyük sürpriz yapan alt lig takımlarına teşekkür etsin.

Haberin Devamı

Çünkü bir önceki turda yaşananlar neredeyse skandala dönüşecekken tur atlanmıştı ve bu ciddi bir ders oldu. Dahası Galatasaray, artık kupada o kadar büyük bir favori haline geldi ki, Balıkesir’e karşı bu maçı ciddiye almamak aptallık olurdu.
Maçın ciddiye alındığı, Mancini tarafından da belli oldu. Öyle ki, bir önceki turda sahaya forvetsiz çıkan, bütün önemli oyuncularını kadroya almayan Mancini, bu sefer Umut’u sahaya, Melo-Burak-Eboue’yi de kulübeye koydu. Anlaşılan bir facia yaşanmasını istemiyordu. Galatasaray uzun zaman sonra ilk defa kenarlarını iyi kullandığı bir maç oynadı. Özellikle de Riera ve Sabri, kenar oyunlarını efektif ve etkin hale getiren başroldeki oyunculardı. Bu ikiliye, Bruma eklenince Galatasaray maçı zaten kanattan kazandı.

Haberin Devamı

ZORLANMADAN GALİP

SARI kırmızılı ekip kalite farkını ortaya çıkaracak mücadele ve ciddiyette olunca maç ve oyun normalleşti. Sonuç itibariyle Galatasaray, çok da zorlanmadan, işin sonuna kadar rakibi ciddiye alarak rahat bir maç kazandı. Ama daha da ötesi, Galatasaray belki de bugüne kadar oynadığı kupalarda ilk kez bu kadar favori. Ve ilk kez bu kadar rahat galip gelebileceği rakipler var karşısında... Bu aynı zamanda forma şansı bulamayan oyuncular için de ciddi bir fırsat... Dün gece bu şansı iyi değerlendirenlerse özellikle Sabri Sarıoğlu ve Bruma oldu.

DERS ÇIKARINCA...

G.SARAY, Olimpiyat Stadı’nda neler yaparak galip geldi dersek;
1-Mancini rakibi ve kupayı gerçekten ciddiye aldı.
2-Futbolcular Gaziantep Büyükşehir Belediye maçından ders aldı.
3-Bütün önemli rakipler elendi ve Galatasaray tek kaldı.
4-Kanatlar etkili oynadı. Maç rahat şekilde galip kapatıldı.

MAÇIN İYİSİ

Maçı geriden gelip kazandıran Riera ve Sabri.

MAÇIN KÖTÜSÜ

Biraz zorlar diye düşündüğümüz Balıkesir takımı.

HAKEM: Penaltı pozisyonundaki kararında hatalıydı.

Yazarın Tüm Yazıları